Vallisaari - luonnonkaunis linnoitussaari

Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan kapean salmen toisella puolella sijaitseva mielenkiintoinen, puolustusvoimien käytössä ollut Vallisaari avautui vierailijoille toukokuussa 2016. Upea saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien ja siellä on edelleen mm. historiallinen, venäläisten rakentama Aleksanterin patteri.

 

Ohjelmaa Vallisaaressa

Vallisaareen palveluihin kuuluu kahviloita,  ravintola, vierassatama ja opastettuja kierroksia. Saaren kiehtovaan historiaan ja kauniiseen luontoon onkin paras tutustua oppaan johdolla. Järjestämme tilauksesta kävelykierroksia Vallisaaressa sekä lapsi- että aikuisryhmille. Meiltä voit myös varata vesibussimatkat ja ruokailun saaressa.

 

Saaressa on suuret korkeuserot ja siellä kuljetaan luontopolkua pitkin. Hyvät jalkineet ja säänkestävä vaatetus tulisi varata mukaan.

Opastetut kierrokset ryhmille

15,00 € / 120 min

Upeiden maisemien ja vehreän luontonsa lisäksi Vallisaari tarjoaa kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta.

Missä oli Vallisaaren kyläkauppa? Missä saattoi kouluttautua uimamaisteriksi?
Miksi Vallisaari, Hill Island, esiintyy englantilaisen sotaturistin matkakirjassa?
Mikä ihmeen panimo ja viinanpolttimo?
Miksi Vallisaaren luotsitalo ympäröitiin korkealla rajamuurilla?
Entäpä Augustin Ehrensvärdin 153 kohtaa sisältävät perustelut, miksi Vallisaari lopulta jäi Viaporin mittavien linnoitustöiden ulkopuolelle?
Mikä trachyphloeus scabriculus?

Pinta-alaltaan 76,2 ha laaja saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien, ja siellä on edelleen lukuisia rakennuksia ja tykkipattereita eritoten saaren aktiivisimmalta varustelun jaksolta eli venäläiseltä kaudelta. Vallisaaren keskeinen nähtävyys, saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva Aleksanterin patteri tarjoaa 360-panoraaman kauas merelle, naapurisaarille ja kaupunkiin. Opastuksella tutustutaan saaren kiehtovaan historiaan ja viehättävään luontoon.

Kesäkaudella 2019 järjestää Ehrensvärd-seura Vallisaaressa kaikille avoimia opastettuja kierroksia seuraavasti:

Jaksolla 27.6. - 10.8. torstaisin ja lauantaisin klo 14.30.

Kierrokset alkavat Torpedolahdelta, Vallisaaren Satamakahvilan edustalta, jossa tapaamispaikkana toimii sininen Opastetut kierrokset -lippu.
Kierrokseen on hyvä varata 2 tuntia.

Hinnat: Liput 15 € / aikuinen, 7 € / lapsi (7-16 v.)

Saaressa kuljetaan oppaan johdolla luontopolkua pitkin, joten osallistujilla on oltava hyvät jalkineet ja säänmukainen vaatetus.

Lisätietoja: Ehrensvärd-seura, guidebooking ( at ) suomenlinnatours.com tai puhelimitse 09 684 1850.

Perustiedot

Lisätietoja:Saaressa kuljetaan oppaan johdolla luontopolkua pitkin, joten hyvät jalkineet ja säänmukainen vaatetus tulisi varata mukaan. Myös vesipullo on hyvä olla mukana. Saaresta on kahviloita, joista saa kahvilatuotteita ja kevyttä lounasta. Lisäksi saaressa on muutama vesipiste ja kierroksen varrella kuivakäymälöitä.

Tiedustelut

Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0
Kauppias
Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista  ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Katso myös

Tarjoamme monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa Suomenlinnassa. Tutustu ja viihdy!
Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tutustu Suomenlinnan historiaan ympäri vuoden

Suomenlinnan lautta

Kuljetukset

Varaa ryhmällesi liput vesibussiin

null

Tykkisluuppi Diana

Purjehdi historialliseen tyyliin

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Lapsille ohjelmaa

Lapsille seikkailuja tunneleissa ja kierroksilla