Vallisaari - luonnonkaunis linnoitussaari

Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan kapean salmen toisella puolella sijaitseva mielenkiintoinen, puolustusvoimien käytössä ollut Vallisaari avautui vierailijoille toukokuussa 2016. Upea saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien ja siellä on edelleen mm. historiallinen, venäläisten rakentama Aleksanterin patteri.

 

Ohjelmaa Vallisaaressa

Vallisaareen palveluihin kuuluu kahviloita,  ravintola, vierassatama ja opastettuja kierroksia. Saaren kiehtovaan historiaan ja kauniiseen luontoon onkin paras tutustua oppaan johdolla. Järjestämme tilauksesta kävelykierroksia Vallisaaressa sekä lapsi- että aikuisryhmille. Meiltä voit myös varata vesibussimatkat ja ruokailun saaressa.

 

Saaressa on suuret korkeuserot ja siellä kuljetaan luontopolkua pitkin. Hyvät jalkineet ja säänkestävä vaatetus tulisi varata mukaan.

Opastetut kierrokset ryhmille

Alkaen 350,00 € / 90 min

Upeiden maisemien ja vehreän luontonsa lisäksi Vallisaari tarjoaa kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta.

Missä oli Vallisaaren kyläkauppa?
Miksi Vallisaari, The Hill Island, esiintyy englantilaisen sotaturistin matkakirjassa?
Mikä ihmeen panimo ja viinanpolttimo?
Miksi Vallisaaren luotsitalo ympäröitiin korkealla rajamuurilla?
Entäpä Augustin Ehrensvärdin 153 kohtaa sisältävät perustelut, miksi Vallisaari lopulta jäi Viaporin mittavien linnoitustöiden ulkopuolelle?
Siis mikä trachyphloeus scabriculus?

Pinta-alaltaan 76,2 ha laaja saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien, ja siellä on edelleen lukuisia rakennuksia ja tykkipattereita eritoten saaren aktiivisimmalta varustelun jaksolta eli venäläiseltä kaudelta. Vallisaaren keskeinen nähtävyys, saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva Aleksanterin patteri tarjoaa 360-panoraaman kauas merelle, naapurisaarille ja kaupunkiin. Opastuksella tutustutaan saaren kiehtovaan historiaan ja viehättävään luontoon.

Opastettu kierros tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua saaren toistaiseksi suljettuun, eteläiseen kärkeen. (Huom! Sovitaan erikseen. Vaikuttaa kierroksen kokonaiskestoon.)

Kesäkaudella 2020 tuo taidetapahtuma Helsinki Biennaali Vallisaaren ympäristöön uuden kiinnostavan ulottuvuuden ja koettavaa myös opastetuille kierroksille.

Tilauskierrokset vuosittain 1.5. alkaen, jolloin myös vuoroveneliikennöinti alkaa. Kysy myös tarjousta yksityiskuljetuksista!

Ryhmävarausten hinta:

Ryhmässä 1-20 hlöä: 350 €
Ryhmässä 21-35 hlöä: 390 €
Koululaisryhmät 1-30 hlöä: 220 €

Sunnuntait / pyhäpäivät + 30 %. Alv 0%. Huom. Hinnat ei sisällä kuljetuksia Vallisaareen.

Opastetun kierroksen kesto on 1,5 - 2 tuntia. Suosittelemme varaamaan kierrokseen 2 tuntia, jotta aikataulu ja eteneminen pysyvät rentoina.

Ryhmävaraukset: Ehrensvärd-seura, guidebooking@suomenlinnatours.com tai puh. 09 6841850.

Perustiedot

Lisätietoja:Saaressa kuljetaan oppaan johdolla luontopolkua pitkin, joten osallistujilla on oltava hyvät jalkineet ja säänmukainen vaatetus.

Tiedustelut

Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0
Kauppias
Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista  ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Katso myös

Tarjoamme monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa Suomenlinnassa. Tutustu ja viihdy!
Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tutustu Suomenlinnan historiaan ympäri vuoden

Suomenlinnan lautta

Kuljetukset

Varaa ryhmällesi liput vesibussiin

null

Tykkisluuppi Diana

Purjehdi historialliseen tyyliin

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Lapsille ohjelmaa

Lapsille seikkailuja tunneleissa ja kierroksilla