Vallisaari - luonnonkaunis linnoitussaari

Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan kapean salmen toisella puolella sijaitseva mielenkiintoinen, puolustusvoimien käytössä ollut Vallisaari avautui vierailijoille toukokuussa 2016. Upea saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien ja siellä on edelleen mm. historiallinen, venäläisten rakentama Aleksanterin patteri.

 

Ohjelmaa Vallisaaressa

Vallisaareen palveluihin kuuluu kahviloita,  ravintola, vierassatama ja opastettuja kierroksia. Saaren kiehtovaan historiaan ja kauniiseen luontoon onkin paras tutustua oppaan johdolla. Järjestämme tilauksesta kävelykierroksia Vallisaaressa sekä lapsi- että aikuisryhmille. Meiltä voit myös varata vesibussimatkat ja ruokailun saaressa.

 

Saaressa on suuret korkeuserot ja siellä kuljetaan luontopolkua pitkin. Hyvät jalkineet ja säänkestävä vaatetus tulisi varata mukaan.

Opastetut kierrokset ryhmille

50,00 €

Yleisöpurjehdus tykkisluuppi Dianalla tarjoaa ainutlaatuisen ja virkistävän retken Suomenlinnan vesillä. Purjehdus tarjoilee laivaston historiaa ja 1700-luvun meininkiä elävästi ja hauskasti draaman keinoin - purjehdusta luotsaa itse Amiraali Chapman. Osallistujilla on myös mahdollisuus avustaa miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa.

Purjehdus tykkisluupilla -lahjakortti on helppo antaa ja käyttää. Käytännössä lahjakortti on numerokoodi, jolla voi maksaa liput purjehdukselle.

Lahjakortti (arvo 50 €) kattaa kahden aikuisen liput purjehdukselle, tai esimerkiksi liput yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehduskausi alkaa 24.6.2020 ja päättyy 8.8.2020. Purjehduksia on keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Tarkat päivämäärät ja kellonajat löytyvät yleisöpurjehdusten kuvauksista (ks. Yleisöpurjehdus tykkisluuppi Dianalla 1700-luvun tyyliin ja Lasten meriseikkailu).

Purjehdukset alkavat Suomenlinnan Tykistölahdelta ja päättyvät samaan paikkaan.

Kuinka lahjakortti toimii?

Lahjakortti ei ole varsinainen kortti vaan numerokoodi, jolla voi maksaa ostoksia. Lahjakortin saaja voi lunastaa kortin koodilla Suomenlinnatours-verkkokaupasta liput kesäkauden yleisöpurjehdukselle, vapaasti itselleen parhaan ajankohdan valiten (saatavuuden rajoissa). Yleisöpurjehdustuotteita on kaksi, Yleisöpurjehdus tykkisluuppi Dianalla 1700-luvun tyyliin ja Lasten meriseikkailu. Koodi kelpaa maksuvälineeksi molempiin.

Lahjakortin ostaja saa oston tehtyään sähköpostiinsa lahjakorttikoodin sekä numeromuodossa että QR-muodossa. Ostaja antaa lahjakorttikoodin lahjansaajalle.

Lahjakortin (eli koodin) saaja käyttää koodin asioimalla Suomenlinnatours.com-verkkokaupassa seuraavasti: Lahjakortin saanut henkilö hakee tykkisluuppi-tuotteista haluamansa yleisöpurjehduksen ja valitsee päivämäärän, kelloajan ja henkilömäärän. Hän maksaa lippuoston syöttämällä lahjaksi saamansa koodin ("Käytä koodi") ja saa lopuksi liput sähköpostiinsa.

Lahjakortti on voimassa 12kk ostohetkestä alkaen. Se käy maksuvälineeksi ainoastaan Suomenlinnatours.com-verkkokaupassa.
Huom! Lahjansaajan kannattaa lunastaa liput hyvissä ajoin ennen toivottua purjehdusajankohtaa, sillä purjehdukset ovat hyvin suosittuja.

Pelkkä lahjakorttikoodi ei käy lipusta vaan sillä tulee aina lunastaa varsinaiset liput verkkokaupasta.

Mikä tykkisluuppi Diana?

Suomenlinna oli 1700-luvulla Ruotsin Saaristolaivaston tukikohta. Ketterät, tulivoimaiset, sekä purjein että airoin varustetut tykkisluupit olivat tärkeä osa Saaristolaivastoa. Saaristolaivaston alustyyppien suunnittelusta vastasi laiva-arkkitehti Fredrik Henrik af Chapman. Tykkisluuppi Diana on rakennettu af Chapmanin 1700-luvulla laatimien piirustusten sekä Ruotsin laivaston piirustuskonttorin vanhojen asiakirjalähteiden pohjalta. Alus rakennettiin perinteisiä rakennusmateriaaleja ja rakennusmenetelmiä käyttäen Suomenlinnan telakalla. Se valmistui vuonna 2014.

Lisätiedot:

Ehrensvärd-seura, puh. 09 684 1850, s-posti guidebooking [at] suomenlinnatours.com

Hauskaa purjehdusta!

Tiedustelut

Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0
Kauppias
Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista  ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Katso myös

Tarjoamme monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa Suomenlinnassa. Tutustu ja viihdy!
Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tutustu Suomenlinnan historiaan ympäri vuoden

Suomenlinnan lautta

Kuljetukset

Varaa ryhmällesi liput vesibussiin

null

Tykkisluuppi Diana

Purjehdi historialliseen tyyliin

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Lapsille ohjelmaa

Lapsille seikkailuja tunneleissa ja kierroksilla