Liikenneyhteydet Suomenlinnaan

Suomenlinna sijaitsee vain 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin kauppatorista. Liikenneyhteydet toimivat ympäri vuoden.
Suomenlinnan lautta Kauppatorilta

Suomenlinnaan lautalla ympäri vuoden

Suomenlinnaan kulkee ympärivuotisesti Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautta Kauppatorilta ja arkipäivinä myös Katajanokalta.

 

Lautat liikennöivät Kauppatorilta talviaikaan kerran tunnissa ja kesäviikonloppuina jopa viidentoista minuutin välein. Katajanokalta liikennöivä huoltolautta liikennöi vain arkisin klo 7.25-15.30 välisenä aikana. Katso tarkemmat aikataulut www.hsl.fi sivuilta ja Suomenlinnan liikenteen sivuilta.

 

HSL:n lautan lippuja voi ostaa HSL:n palvelupisteistä, HSL-sovelluksessa ja Kauppatorin lippuautomaatista.

Vesibussilla Tykistölahteen tai Kuninkaanportille

Suomenlinnaan pääsee kesäkaudella vapusta syyskuun puoleenväliin saakka JT-Linen vuorovesibussilla Kauppatorin Kolera-altaalta. Suomenlinnassa pysähdyspaikata ovat Tykistölahti ja Kuninkaanportti.

 

Lippuja voi ostaa vesibussista tai varata ryhmille etukäteen Ehrensvärd-seuralta. Katso vesibussiliikenteen aikataulu JT-Linen sivuilta.

Tykistolahti vesibussi
Suomenlinnan Island Hopping

Island hopping: Suomenlinna, Lonna ja Vallisaari

Suomenlinna, Lonna ja Vallisaari koostavat ainutlaatuisen kokoelman linnoitussaaria Helsingin saaristossa. Jokaisella saarella on oma luonteensa; trendikäs Lonna, maailmanperintökohde Suomenlinna ja luonnonkaunis Vallisaari. Nauti mrellisestä Helsingistä ja vietä rentouttava Island Hopping- päivä tutustuen Helsingin linnoitussaariin. Suunnittele oma aikataulusi JT-Linen vesibussiliikennettä hyödyntäen. Yhdellä lipulla pääset kaikkiin kolmeen saareen.

Ryhmille vesibussimatkat ja- liput tilauksesta

Ryhmille voi kesäaikaan varata oman kuljetuksen tai lippuja vuorovesibussiin Suomenlinnaan, Lonnalle ja/tai Vallisaareen. Pyydä meiltä tarjous kuljetusta tai risteilyä varten.

 

Suosittelemme vesibussilippujen varausta myös koululaisryhmille.

Lautalla tykistolahteen

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Suomenlinnan helmiä

Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa.

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo

Suomenlinnan päämuseo on auki ympäri vuoden.

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Seikkaile lasten kanssa

Ohjelmaa lapsille ja koululaisille

null

Tykkisluuppi Diana

Purjehdi historialliseen tyyliin

Oppaiden auktorisointi

Ohjelmaa ryhmille

Tilaa ryhmällesi ohjelmaa.