Suomenlinnan seikkailukierros

Kuningas Kustaa III:n aarre

Kuningas Kustaa III on saapunut Tukholmasta valtakuntansa itäiseen osaan hoitamaan Viaporin merilinnoitukseen asioita. Linnoituksessa nukutun yön aikana on kuitenkin tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Kuningas on suunniltaan ja hämmennystä vain lisää upseerikerholta löytynyt ilkeämielinen uhkauskirje.  Hänen kuninkaallinen korkeutensa on rauhaa ja taiteita rakastava omaperäinen ylimys, jonka saavutuksia koko kansa ihailee.  Kuka siis voisi hautoa kuningasta vastaan petollisia suunnitelmia ja minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä!

 

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastioneiden uumeniin.

 

Kuningas Kustaa III:n aarre on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

 

Tilauskierrokset ryhmille 6.5.-19.9.2020

 

Kesän kierrokset ajalla 6.6. – 8.8.2020 sekä 15.8.

6.6.-17.6: tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12.00 sekä lauantaisin kello 12.00 ja 15.00.

23.6-8.8: tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00

Elokuussa vielä lauantaina 15.8 kello 12 ja 15.

Ruotsinkielinen kierros: lauantaina 6.6.2020 kello 13.30 ja tämän jälkeen säännöllisesti perjantaisin kello 12.00 ajalla 14.6.-7.8., paitsi juhannuksena 19.6.2020 ei ole kierrosta.

Tilauskierrokset ryhmille

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 6.5.-19.9.2020.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 580 € / muu lapsiryhmä, 750 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Kysy myös tehtäväpakettia. Koululaisille on tarjolla erilaisia Suomenlinna-aiheisia tehtäviä, joiden avulla voi tutustua linnoitukseen ja kerrata retkipäivänä opittua. Tehtävät ovat maksuttomat tilauskierrosryhmille.

Voit tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon (09) 684 1850 tai alla olevasta linkistä.

Lahjakortti kesän seikkailukierroksille

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee seikkailemaan historialliseten henkilöiden kanssa Viaporiin. Lahjakortti (arvo 28 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: (09) 6841850

Lahjakortit ensi kesän kierroksille ovat jo myynissä Ehrensvärd-seuran verkkokaupassa. Lue lisää ja osta lahjakortti.

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 13 €, aikuiset 15 €

Ticketmaster

Liput käsittelykuluineen:

Lapset (alle 16v.) alkaen 15,50 €,

aikuiset alkaen 17,50 €

www.ticketmaster.fi

0600 10 800 (1,98 € / min+pvm )

Esityspäivän liput:

Lapset 13 € , aikuiset 15 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoja liikkummisesta ja Suomenlinnassa löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.

Työryhmä

Käsikirjoitus Kari Jagt,

Ohjaus Liisa Pylkkänen

Puvustus Sanna Pietilä,

Kuvitus Nadja Sarell

Rooleissa nähdään: Elias Edström, Milla Hilke, Catrine Krusberg, , Minna Nieminen, Outi Paasivirta, Santeri Räsänen, Freia Stenbäck Timjami Varamäki.

Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

Kuvia ja kuulumisia seikkailukierrokselta

Suomenlinnan seikkailukierros löytyy myös

Facebookista @suomenlinnanlastenkierros

 Instagramista @suomenlinnanseikkailukierros

#kätketynlaivanarvoitus #suomenlinnanseikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierros 1998-2018

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuosi 2018 oli  Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjulavuosi. Tutustu kierroksen historiikkiin.