Suomenlinnan seikkailukierros

Etsitkö mukavaa ja hauskaa tekemistä Helsingissä lapsiperheelle ja koululuokille? Lähde Suomenlinnan merilinnoitukseen seikkailemaan ja tee aikamatka 1700-luvulle Kadonneen kruunun jäljille -seikkailukierroksella. Suomenlinnan seikkailukierrokset ovat kesällä 8.6.-3.8.2024 ja tilauskierroksia järjestetään 8.5.-30.9.2024. Tervetuloa mukaan matkaan!

Susisaaren salaisuus

Maailman aikakirjat ovat sekaisin ja historiankirjat kääntyilevät hyllyissään!” professori Vimma kailottaa suunniltaan. Hän on juuri havainnut, että hänen tärkeä matka-arkkunsa sisältöineen on anastettu. Jäljellä on vain arvoituksellinen viesti, jossa käsketään lähtemään 1700-luvulle.

 

Löytyykö matka-arkku ja kuka sen vei? Astu aikapyörteeseen ja tule professorin avuksi selvittämään salakavalasti viedyn matka-arkun mysteeriä. Matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Seikkailu voi alkaa!

 

Susisaaren salisuus on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat jännittäviä tilanteita ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa.  Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Kesän esitykset:

8.6.-29.6.2024: ti, ke, to & la klo 12 suomeksi ja pe klo 12 ruotsiksi

2.7.-5.8.2023: ti, ke, to ja la kello 12 & 15 suomeksi ja perjantaisin kello 12 ruotsiksi

Tilauskierroksia ryhmille järjestetään 8.5.-30.9.2024.

 

 

Lahjakortti kesän seikkailukierroksille

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee seikkailemaan historialliseten henkilöiden kanssa Viaporiin. Lahjakortti (arvo 30 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Tilauskierrokset ryhmille

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 8.5.-30.9.2024.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 600 € / muu lapsiryhmä, 800 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Voit tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon 09-68999850 tai alla olevasta linkistä.

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: 09-68999850

Lahjakortit ensi kesän kierroksille ovat jo myynissä Ehrensvärd-seuran verkkokaupassa. Lue lisää ja osta lahjakortti.

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 14 €, aikuiset 16 €. Liput tulevat myyntiin tammikuussa 2023.

Ticketmaster

Ticketmaster : www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min+pvm). Liput käsittelykuluineen: Lapset (alle 16v.) alkaen 16,50 €, aikuiset alkaen 18,50 €, lisäksi tilausmaksu 1,50 € / tilaus.

Esityspäivän liput:

Lapset 14 € , aikuiset 16 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee Saaristokuljetuksen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.
Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja tunneleissa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoja liikkummisesta ja Suomenlinnassa löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Työryhmä

Käsikirjoitus Liisa Pylkkänen ja Sofia Koski, käännös ruotsiksi Catrine Krusberg

Ohjaus Riku Korhonen

Puvustus Sanna Pietilä

Kuvitus Maya Hahto

Esiintyjät: Elias Edström, Catrine Krusberg, Petra Rauhala, Minna Rouni

Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

Kuvia ja kuulumisia seikkailukierrokselta

Suomenlinnan seikkailukierros löytyy myös

Facebookista @suomenlinnanlastenkierros

 Instagramista @suomenlinnanseikkailukierros

#kätketynlaivanarvoitus #suomenlinnanseikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierros 1998-2022

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuosi 2018 oli  Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjulavuosi. Tutustu kierroksen historiikkiin.