Suomenlinnan seikkailukierros

Etsitkö mukavaa ja hauskaa tekemistä Helsingissä lapsiperheelle ja koululuokille? Lähde Suomenlinnan merilinnoitukseen seikkailemaan ja tee aikamatka 1700-luvulle Kuningas Kustaa III:n aarre -seikkailukierroksella. Suomenlinnan seikkailukierrokset kesällä 11.6.-6.8.2022. Tervetuloa mukaan matkaan!

Kuningas Kustaa III:n aarre

Kuningas Kustaa III on saapunut Tukholmasta valtakuntansa itäiseen osaan hoitamaan Viaporin merilinnoitukseen asioita. Linnoituksessa nukutun yön aikana on kuitenkin tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Kuningas on suunniltaan ja hämmennystä vain lisää upseerikerholta löytynyt ilkeämielinen uhkauskirje.  Hänen kuninkaallinen korkeutensa on rauhaa ja taiteita rakastava omaperäinen ylimys, jonka saavutuksia koko kansa ihailee.  Kuka siis voisi hautoa kuningasta vastaan petollisia suunnitelmia ja minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä!

 

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastioneiden uumeniin.

 

Kuningas Kustaa III:n aarre on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

 

Kesän esitykset:

11.6.-30.6.2022 (ei 23-25.6.):  ti, ke, to & la klo 12 suomeksi ja pe klo 12 ruotsiksi

1.7.-6.8.2022 ti, ke, to ja la kello 12 & 15 suomeksi ja perjantaisin kello 12 ruotsiksi

 Tilauskierroksia ryhmille järjestetään 9.5.-30.9.2022

 

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: 09-68999850

Lahjakortit ensi kesän kierroksille ovat jo myynissä Ehrensvärd-seuran verkkokaupassa. Lue lisää ja osta lahjakortti.

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 13 €, aikuiset 15 €

Ticketmaster

Ticketmaster : www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min+pvm). Liput käsittelykuluineen: Lapset (alle 16v.) alkaen 14,50 €, aikuiset alkaen 17,50 €, lisäksi tilausmaksu 1,50 € / tilaus.

Esityspäivän liput:

Lapset 13 € , aikuiset 15 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee Saaristokuljetuksen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.
Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja tunneleissa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoja liikkummisesta ja Suomenlinnassa löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Lahjakortti kesän seikkailukierroksille

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee seikkailemaan historialliseten henkilöiden kanssa Viaporiin. Lahjakortti (arvo 28 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Tilauskierrokset ryhmille

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 9.5.-30.9.2022.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 580 € / muu lapsiryhmä, 750 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Voit tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon 09-68999850 tai alla olevasta linkistä.

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan liikkuessamme ryhmässä hyvät turvavälit.  Seuraa ja noudata henkilökunnan ohjeita ja toimi niiden mukaan. Osallistu seikkailukierrokselle vain terveenä. Noudata hyvää käsihygieniaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Muista yskiä ja aivastaa puhtaaseen kertakäyttönenäliinaan tai hihaan / kyynärtaipeeseen.

Työryhmä

Käsikirjoitus Kari Jagt, käännös ruotsiksi Malin Kivelä

Ohjaus Liisa Pylkkänen

Puvustus Sanna Pietilä

Kuvitus Nadja Sarell

Rooleissa nähdään: Henrik Anderson, Vilhelmiina Jokinen, Riku Korhonen, Satu-Lotta Pitko, Anna Virkkunen ja Bahar Tokat

Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

Kuvia ja kuulumisia seikkailukierrokselta

Suomenlinnan seikkailukierros löytyy myös

Facebookista @suomenlinnanlastenkierros

 Instagramista @suomenlinnanseikkailukierros

#kätketynlaivanarvoitus #suomenlinnanseikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierros 1998-2018

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuosi 2018 oli  Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjulavuosi. Tutustu kierroksen historiikkiin.