Suomenlinnan seikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjuhlavuosi

Suomenlinnan seikkailukierros 20 vuotta

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuonna 2018 juhlitaan Suomenlinnan seikkailukierroksen kaksikymmenvuotista taivalta. Juhlavuonna seikkailukierroksella ratkotaan Viaporin rakentamisaikaan liittyvää arvoituksellista salaisuutta, joka tuo paikalle myös kuninkaan apujoukkoineen.

Viapori ja salaisuuksien avain

Kuningas Kustaa III on saapunut vierailulle kesäiseen Viaporiin. On aurinkoinen päivä ja mereltä puhaltelee leuto tuuli. Linnoituksen rakennustyöt ovat jo edenneet jo pitkälle, oikein mainiota, kuningas pohtii. Mutta miksi hovineiti Sofia on huolestuneen näköinen? Syy huoleen selviää pian. On aihetta epäillä, että joku kelvoton yrittää estää linnoituksen valmistumisen ja linnoituksen avainkin on kadonnut salaperäisesti! Mitä ihmettä tapahtuu ja missä on avain? Asioihin pitää saada selvyys ja avain on löydettävä, joten kuningas Kustaa III kutsuu koolle apujoukkoja ratkomaan viheliäistä pulmaa.

 

Tule kuninkaan avuksi selvittämään avaimen arvoitusta! Matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, vehreisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Seikkailu voi alkaa!

 

Viapori ja salaisuuksien avain on historialliseen taustatietoon perustuva seikkailukierros, joka vie lapset (6–13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle valistusajan Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä aikojen takaa. Esitys kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta ja 1700-luvusta.

 

Kesän kierrokset ajalla 8.6. – 4.8.2018

Kierrokset: tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00

 

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: (09) 6841850

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 12 €, aikuiset 14 €

S-etu liput: Lapset 10 €, aikuiset 12 €. Etuliput ovat saatavilla vain ennakkolippuina Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta.

Ticketmaster

Liput käsittelykuluineen:

Lapset (alle 16v.) alkaen 14,50 €,

aikuiset alkaen 16,50 €

www.ticketmaster.fi

0600 10 800 (1,98 € / min+pvm )

Esityspäivän liput:

Lapset 12 € , aikuiset 14 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.

Työryhmä

Käsikirjoittaja ja ohjaus Frank Skog, Puvustus Sanna Pietilä, kuvitus Nadja Sarell
Rooleissa: Sonia Haga, Riikka Herva, Gogo Idman, Tomi Korhonen, Catrine Krusberg, Freia Stenbäck.
Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

TILAUSKIERROKSET RYHMILLE

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 7.5.2018-15.9.2018.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 560 € / muu lapsiryhmä, 700 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Voitte tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon (09) 684 1850 tai alla olevasta linkistä.