Suomenlinnan seikkailukierros

Kuningas Kustaa III:n aarre

Kuningas Kustaa III on saapunut Tukholmasta valtakuntansa itäiseen osaan hoitamaan Viaporin merilinnoitukseen asioita. Linnoituksessa nukutun yön aikana on kuitenkin tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Kuningas on suunniltaan ja hämmennystä vain lisää upseerikerholta löytynyt ilkeämielinen uhkauskirje.  Hänen kuninkaallinen korkeutensa on rauhaa ja taiteita rakastava omaperäinen ylimys, jonka saavutuksia koko kansa ihailee.  Kuka siis voisi hautoa kuningasta vastaan petollisia suunnitelmia ja minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä!

 

Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastioneiden uumeniin.

 

Kuningas Kustaa III:n aarre on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

 

Kierrokset ovat päättyneet vuodelta 2021. Kiitokset kaikille kierroksille osallituneille.

 Tilauskierroksia ryhmille järjestetään kesä-syyskuussa 2022 ja ensi vuoden kesän esitykset ovat kesä-elokuussa.

 

Lahjakortti kesän seikkailukierroksille

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee seikkailemaan historialliseten henkilöiden kanssa Viaporiin. Lahjakortti (arvo 28 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Tilauskierrokset ryhmille

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 10.-18.9.2021.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 580 € / muu lapsiryhmä, 750 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Voit tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon (09) 684 1850 tai alla olevasta linkistä.

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: (09) 6841850

Lahjakortit ensi kesän kierroksille ovat jo myynissä Ehrensvärd-seuran verkkokaupassa. Lue lisää ja osta lahjakortti.

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 13 €, aikuiset 15 €

Ticketmaster

Ticketmaster (alkaen 15.4): www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min+pvm). Liput käsittelykuluineen: Lapset (alle 16v.) alkaen 14,50 €, aikuiset alkaen 17,50 €, lisäksi tilausmaksu 1 € / tilaus.

Esityspäivän liput:

Lapset 13 € , aikuiset 15 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.
Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja tunneleissa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoja liikkummisesta ja Suomenlinnassa löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan liikkuessamme ryhmässä hyvät turvavälit. Oppaamme huolehtivat kierroksen aikana, että liikumme yhdessä väljissä tiloissa ja ohjeistavat miten liikumme ahtaammissa kohdissa. Seuraa ja noudata henkilökunnan ohjeita ja toimi niiden mukaan.

Osallistu seikkailukierrokselle vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä. Noudata hyvää käsihygieniaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös oppaamme noudattavat hyvää käsihygieniaa. Muista yskiä ja aivastaa puhtaaseen kertakäyttönenäliinaan tai hihaan / kyynärtaipeeseen.

Osallistujamäärät ovat kierroksella normaalia pienemmät, jotta turvavälit olisi helpompi pitää. Riskiryhmiä varten ei ole erillisjärjestelyitä, koska viranomaisohjeiden mukaan ei suositella tapahtumiin osallistumista.

Työryhmä

Käsikirjoitus Kari Jagt, käännös ruotsiksi Malin Kivelä

Ohjaus Liisa Pylkkänen

Puvustus Sanna Pietilä,

Kuvitus Nadja Sarell

Rooleissa nähdään: Elias Edström, Catrine Krusberg, Salla Markkanen, Minna Nieminen, Outi Paasivirta, Freia Stenbäck, Timjami Varamäki.

Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

Kuvia ja kuulumisia seikkailukierrokselta

Suomenlinnan seikkailukierros löytyy myös

Facebookista @suomenlinnanlastenkierros

 Instagramista @suomenlinnanseikkailukierros

#kätketynlaivanarvoitus #suomenlinnanseikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierros 1998-2018

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuosi 2018 oli  Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjulavuosi. Tutustu kierroksen historiikkiin.