Suomenlinnan seikkailukierros

Etsitkö mukavaa ja hauskaa tekemistä Helsingissä lapsiperheelle ja koululuokille? Lähde Suomenlinnan merilinnoitukseen seikkailemaan ja tee aikamatka 1700-luvulle Kadonneen kruunun jäljille -seikkailukierroksella. Suomenlinnan seikkailukierrokset ovat kesällä 10.6.-5.8.2022 ja tilauskierroksia järjestetään 9.5.-30.9.2023. Tervetuloa mukaan matkaan!

Kadonneen kruunun jäljillä

Eräänä kauniina kesäpäivänä Viaporin linnoituksessa tapahtuu jotakin kummalista. Linnoituksessa vierailulla olevan kuningas Kustaa III:n kruunu katoaa salaperäisesti. Onni onnettomuudessa on löytynyt johtolanka, jonka mukaan kruunu olisi jossakin linnoituksen muurien kätköissä. Kuningas ei ole oikea kuningas ilman kruunua, joten hänen majesteettinsa käynnistää etsinnät ja kutsuu avukseen nokkelia seikkailijoita.

Löytyykö kruunu ja kuinka se katosi? Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon ja tule kuninkaan avuksi selvittämään kadonneen kruunun arvoitusta. Seikkailu vie sinut vehreistä puistoista hämäriin tunneleihin ja vanhan merilinnoituksen bastionien uumeniin.

Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat jännittäviä tilanteita ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa.  Kuninkaan lisäksi seikkailuun osallistuvat myös kamaripalvelija Henrik ja piika Gunilla. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

 

Suomenlinnan seikkailukierros täyttää 25-vuotta vuonna 2023. Juhlavuoden kierros on uusi versio vuonna 1998 ensiesityksensä saaneesta Kadonneen kruunun jäljillä kierroksesta.

Kiitos kaikille kesän 2023 seikkailukierroksille osallistuneille! Kesän 2024 kierroksista tiedotamme talvella 2024.

Tilauskierroksia ryhmille järjestetään 9.5.-30.9.2023.

 

 

Lahjakortti kesän seikkailukierroksille

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee seikkailemaan historialliseten henkilöiden kanssa Viaporiin. Lahjakortti (arvo 30 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Tilauskierrokset ryhmille

Tilauskierroksia järjestetään ajalla 9.5.-30.9.2023.

Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 600 € / muu lapsiryhmä, 800 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.

Voit tehdä tiedustelut ja varaukset kätevästi lähettämällä sähköpostia guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai soittamalla toimistoomme numeroon 09-68999850 tai alla olevasta linkistä.

Liput ja hinnat

Katso lipunmyyntikanavat alla ( Ehrensvärd-seuran verkkokauppa ja Ticketmaster). Esityspäivänä lippuja myy Ehrensvärd-Seura.

Tiedustelut: 09-68999850

Lahjakortit ensi kesän kierroksille ovat jo myynissä Ehrensvärd-seuran verkkokaupassa. Lue lisää ja osta lahjakortti.

Ehrensvärd-seuran verkkokauppa

Lapset (alle 16v.) 14 €, aikuiset 16 €. Liput tulevat myyntiin tammikuussa 2023.

Ticketmaster

Ticketmaster : www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min+pvm). Liput käsittelykuluineen: Lapset (alle 16v.) alkaen 16,50 €, aikuiset alkaen 18,50 €, lisäksi tilausmaksu 1,50 € / tilaus.

Esityspäivän liput:

Lapset 14 € , aikuiset 16 €

Esityspäivänä jäljellä olevat liput myy Ehrensvärd-seura

Tiedustelut:

Ehrensvärd-Seura: 045 – 3240010

Lähtöpaikka ja kesto

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee Saaristokuljetuksen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti.
Викторина Свеаборга для детей

Huomioitavaa

Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella.

Kierroksen reitti ei sovellu hyvin lastenrattaille ja liikuntaesteisille. Kierroksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja tunneleissa. Reitin varrella on ylä- ja alamäkiä. Tiet ovat hiekka- tai kivipäällysteisiä. Lisätietoja liikkummisesta ja Suomenlinnassa löytyy Suomenlinnan hoitokunnan internetsivuilta.

Varustautuminen: oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet.

Työryhmä

Käsikirjoitus Kari Jagt, alkuperäsikäsikirjoitus Anniina Holmberg, dramatisointi Marja Talvela, sovitus (2001-2006) Frank Skog, käännös ruotsiksi 2023 Catrine Krusberg

Ohjaus Liisa Pylkkänen

Puvustus Sanna Pietilä

Kuvitus Hanna Siira

Rooleissa nähdään: Elias Edström, Catrine Krusberg, Satu-Lotta Pitko, Bahar Tokat.

Tuottaja: Ehrensvärd-seura.

Kuvia ja kuulumisia seikkailukierrokselta

Suomenlinnan seikkailukierros löytyy myös

Facebookista @suomenlinnanlastenkierros

 Instagramista @suomenlinnanseikkailukierros

#kätketynlaivanarvoitus #suomenlinnanseikkailukierros

Suomenlinnan seikkailukierros 1998-2022

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuosi 2018 oli  Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjulavuosi. Tutustu kierroksen historiikkiin.