Suomenlinna-museo

Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.
Suomenlinna-museo on vuonna 2023-2024 avoinna päivittäin klo 10:30 – 17:00.

Liput museoon

Hinta 9 € aikuinen, 5 € lapsi (7-17 v.)
Koululuokilta opettajan seurassa vain varausmaksu 25 €
Opiskelijat/eläkeläiset 6 €.
Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.
Suomenlinnan museo

Maanmittausta ja kartoitusta Suomessa 390 vuotta

Näyttelyssä tutustutaan maanmittauksen ja kartoituksen perinteeseen ja kehitykseen sotilaskartoitushankkeiden ja salaisten karttojen kautta kohti nykyaikaa. Lisäksi näyttelyssä  on esillä Suomenlinna ja Struven ketju, kaksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta. Karttojen lisäksi näyttelyssä on tarjolla tietoa siitä, kuinka Suomi kartoitettiin ja kuinka paljon työtä ja aikaa se vaati. Näyttely on Suomenlinna-museossa 19.2.2024 – 30.9.2024.

Lue lisää Suomenlinnan tapahtumakalenterista.

Suomenlinna Experience -laajakangasesitys

Suomenlinna kuuluu maailman suurimpiin merilinnoituksiin ja sitä on aikanaan nimitetty jopa Pohjolan Gibraltariksi. Linnoituksen monivaiheisen tarinan kertoo ”Suomenlinna Experience” laajakangasesitys. Esityksessä käydään läpi linnoituksen historia aina sen perustamiseen johtavista syistä nykypäivään asti unohtamatta linnoituksessa käytyjä taisteluja.

Esityksen kesto: n. 25 min. Esitykset puolen tunnin välein ja viimeinen esitys tuntia ennen sulkemisaikaa.
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, kiina ja japani

Otamme vastaan laajakangasesitykseen ryhmille varauksia.