Suomenlinna-museo

Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.
Suomenlinna-museo on suljettu helmikuun loppuun saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
Vieraile turvallisesti Suomenlinna-museossa

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan hyvät turvavälit.

Noudata hyvää käsihygienaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös henkilökuntamme noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Käytä museossa kasvomaskia.

Kosketusnäyttömme ovat pois käytöstä, ja muista että mihinkään ei tule museossa koskea.

Muista yskiä kyynärtaipeeseen.

Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme.

Suomenlinnakeskuksen kassalla suosi maksukorttien käyttöä.

Saavu paikalle  vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä.

Muista turvavälit ja hyvä käsihygieniä jo lauttamatkalla Suomenlinnaan.

Liput museoon

Hinta 8 € aikuinen, 4 € lapsi (7-17 v.)
Koululuokilta opettajan seurassa vain varausmaksu 25 €
Opiskelijat/eläkeläiset 5 €.
Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.
Suomenlinnan museo

Erikoisnäyttely: Sinitakkien säveliä - Laivaston soittokunnan historiaa

Laivaston soittokunta on ehtinyt yli sadan vuoden ikään ja toden totta soittokunta on tuon vuosisadan aikana esiintynyt mitä moninaisimmissa tapahtumissa. Valtiollisista tilaisuuksista tattoo-tapahtumiin ja marssikonsertteihin, iltahartauksista ravintolakeikkoihin ja kouluvierailuihin – opetellun ja soitetun musiikin skaala on Laivaston soittokunnan muusikoilla uskomattoman laaja. Sotilassoittajan työ onkin soittajien itsensä mukaan monipuolisin ammatti joka muusikolla voi olla.

Laivaston soittokunnan ja Suomenlinnan yhteinen historia

Suomenlinnalla ja merivoimien soittokunnilla on pitkä yhteinen historia. Linnoituksessa toimi 1700-luvulla Ruotsin saaristolaivaston soittokunta ja 1800-luvulla useita Venäjän keisarillisen laivaston soittokuntia.

Laivaston soittokunta toimi 1920-1930-luvulla Helsingissä ja sen henkilökuntaa asui Suomenlinnassa. Esimerkiksi soittokunnan tunnetuimpiin muusikoihin kuulunut Georg Malmstén asui Suomenlinnassa 1920-luvun puolivälissä. Toisen maailmansodan jälkeen Laivaston soittokunta muutti Turkuun. Niin ikään Turussa sijaitseva, merivoimien museona toimiva Forum Marinum toteutti Laivaston soittokunnan juhlanäyttelyn, joka on nyt tuotu esille Suomenlinna-museoon. Tule tutustumaan Sinitakkien säveliin!

Suomenlinna Experience -laajakangasesitys

Suomenlinna kuuluu maailman suurimpiin merilinnoituksiin ja sitä on aikanaan nimitetty jopa Pohjolan Gibraltariksi. Linnoituksen monivaiheisen tarinan kertoo ”Suomenlinna Experience” laajakangasesitys. Esityksessä käydään läpi linnoituksen historia aina sen perustamiseen johtavista syistä nykypäivään asti unohtamatta linnoituksessa käytyjä taisteluja.

Esityksen kesto: n. 25 min. Esitykset puolen tunnin välein ja viimeinen esitys tuntia ennen sulkemisaikaa.
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, kiina ja japani

Otamme vastaan laajakangasesitykseen ryhmille varauksia.