Ryhmille ohjelmaa Suomenlinnassa

Suomenlinnaan tutustuminen onnistuu parhaiten, kun takeena ovat hyvin hoidetut järjestelyt. Ehrensvärd-seuralta saat koulutetut oppaat, ateriat, vesibussikuljetukset (kesäkaudella) ja muuta ohjelmaa. Räätälöimme ryhmällenne toiveidenne mukaan ohjelmaa Suomenlinnassa.

Voitte tehdä varaukset kätevästi  lähettämällä sähköpostia guidebooking(at)suomenlinnatours.com

Oppaamme huolehtivat ryhmän turvallisuudesta noudattaen hyviä turvavälejä ja kierrokset toteutetaan ainoastaan ulkotiloissa.

Näillä sivuilla voitte tutustua opastuskierroksiimme ja muuhun ohjelmatarjontaan.

Ryhmille

Alkaen 580,00 € / h

Kansallisarkistossa ja Suomenlinna-museossa 12.5.2021 avautuvat Kolmen valtakunnan linnoitus -näyttelyt esittelevät Suomenlinnan historiaan liittyviä alkuperäisaineistoja. Näyttelyssä esiteltävät asiakirjat ja esineistö kootaan pääasiallisesti Kansallisarkiston kokoelmista sekä Ruotsin ja Venäjän museoista ja arkistoista. Tiedossa on paljon kiinnostavaa asiaa ja upeaa nähtävää kuninkaallisesta laivastosta, laivanrakennusperinteestä, merellisistä sotataidoista, kuninkaista, aluksista, venäläisistä vaikuttajasuvuista ja elämästä pääkaupungin kupeessa, unohtamatta rakkautta ja romantiikkaa.

Näyttely juhlistaa Ehrensvärd-seura ry:n – Samfundet Ehrensvärd rf:n toimintaa Suomenlinnan hyväksi. Seuran tehtävänä on Suomenlinnan ja sen historian tunnetuksi tekeminen niin suurelle yleisölle kuin tutkijoillekin. Sen perustamisesta tulee toukokuussa kuluneeksi sata vuotta.

Näyttelyt ovat avoinna 30.9.2022 saakka.

 

Koko päivän retket

Yhdistä tutustuminen Kansallisarkiston ja Suomenlinna-museon näyttelyihin koko päivän retkeksi. Päivämme alkaa Kruununhaasta Kansallisarkiston näyttelystä, jonka jälkeen siirrymme kävellen Kauppatorille ja vesibussilla Suomenlinnaan. Perillä linnoituksessa nautitaan maittava lounas jossakin Suomenlinnan laadukkaista ravintoloista. Tauon jälkeen nähdään Suomenlinna-musen näyttely ja aito telakka-alueen sekä pumppuhuone. Opas on ryhmän mukana koko ohjelman ajan.

Opastettu kierros kahdessa näyttelyssä 580 € / 1-25 hengen ryhmä, 700 € / 26-35 hengen ryhmä

JT-Linen vesibussiliput Kauppatorilta Suomenlinnaan ja takaisin 8,00 euroa/hlö, eläkeläiset 4,00 euros/hlö.

Pyydä meiltä tarjous ruokailuja varten.

Lisätiedot ja varaukset: guidebooking(at)suomenlinnatours.com ja puhelimitse 09 684 1850

 

Kolmen valtakunnan laivasto- teemaopastus Suomenlinnassa

Suomenlinnan linnoitus on Unescon maailmanperintökohde, joka on kuulunut kolmeen valtakuntaan, Ruotsin kuningaskuntaan 1748–1808, Venäjän keisarikuntaan 1808–1918 ja vuodesta 1918 Suomen tasavaltaan. Linnoitus toimi tärkeänä laivastotukikohtana, jossa kehitettiin ja rakennettiin sota-aluksia, josta lähdettiin sotimaan ja mistä innovaatiot levisivät muualle. Sittemmin linnoituksen suuri telakka-alue on saanut toimia mm. sukellusveneiden tukikohtana ja lentokoneiden rakennuspaikkana. Telakka on yhä toiminnassa ja tärkeä osa Helsingin merellistä luonnetta.

Suomenlinna-museon Kolmen valtakunnan linnoitus -erikoisnäyttely esittelee laajasti laivaston toimintaa saarilla. Opastetulla kierroksella tutustumme kolmen valtakunnan laivastoon käymällä Suomenlinnan telakalla ja Suomenlinna-museon Kolmen valtakunnan linnoitus -erikoisnäyttelyssä. Kierroksen aikana käydään myös mm. muutoin suljetussa Pumppuhuoneessa.

Kierroksen kesto noin 1,5 tuntia.

 

Opastettu kierros Kolmen valtakunnan linnoitus- näyttelyssä Kansallisarkistossa

Kansallisarkiston näyttelytilassa voi tutustua laivaston kiehtovaan historiaan kolmen valtakunnan ajan. Suomenlinnaan sijoitettu laivasto ja sen telakka-alue on tarjonnut sijan monelle mielenkiintoiselle käänteelle historiassa. Laivarakennus, innovaatiot ja vallan vaihdot ovat vaikuttaneet monen ihmisen elämään niin kuninkaista laivapoikiin.

Opastetulla kierroksella Kansallisarkiston näyttelyssä tutustuaan laajan esineistön kautta laivaston menneisyyteen. Kiehtovat tarinat ja telakan salat heräävät henkeen oppaan johdolla.

Kierroksen kesto noin 1 tunti.

 

 

Tiedustelut

Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 68999850
Y-tunnus: 0220249-0
Kauppias
Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 68999850
Y-tunnus: 0220249-0

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Katso myös

  Suomenlinnasta löytyy katsottavan ja koettavan lisäksi mahtavia vuokratiloja ja laadukkaita ravintola- ja kokouspalveluita.
  null

  Virkistyspäivä Suomenlinnassa

  Virkisty ja koe elämyksiä!

  null

  Tykkisluuppi Diana

  Varaa ryhmällesi yksityinen purjehdus!

  Пушечный шлюп, чертёж

  Suomenlinna-museo

  Tutustu Suomenlinnan historiaan!

  Suomenlinna ohjelmaa lapsille

  Koululaisille ohjelmaa

  Varaa retkipäivä koululaisryhmille!