Oppaiden auktorisointi

Auktorisoinnilla halutaan taata, että Suomenlinnassa saadaan nauttia asiantuntevasta ja laadukkaasta opastuksesta ammattimaisten oppaiden johdolla. Suomenlinna-opastuksia on mahdollista saada jopa 15 eri kielellä ympäri vuoden. Ehrensvärd-seura tekee yhteistyötä laajasti eri matkanjärjestäjien kanssa opastuskierrosten järjestämisessä.

Suomenlinnassa virallinen opastus

Auktorisoidut oppaat ovat virallisia Suomenlinna-oppaita, jotka ovat käyneet läpi Ehrensvärd-seuran järjestämän opaskoulutuksen. Koulutuksella varmistetaan oppaiden monipuolinen ja asiantunteva tietämys Suomenlinnan historiasta, opastuksen laatu ja ryhmien turvallinen liikkuminen linnoituksessa.

Suomenlinnan seikkailukierrokselle haetaan esiintyjiä

Suomenlinnan seikkailukierrokselle haetaan esiintyjiä historiallisiksi henkilöhahmoiksi kesäkaudelle 2019

Suomenlinnan seikkailukierros vie osallistujat aikamatkalle 1700-luvulle historiallisten henkilöhahmojen johdolla. Lapsille suunnattu, mutta myös aikuisille sopiva historialliseen taustatietoon pohjautuva interaktiivinen kierros kertoo elävästi ja hauskasti Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnasta ja 1700-luvusta. Arvoituksellisten viestien viitoittama matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, vehreisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin.

 

Seikkailukierroksella on sekä nais- että miesrooleja. Työt sijoittuvat touko-syyskuulle ja harjoituskausi maalis-huhtikuulle. Kesäkauden säännölliset, yleisölle avoimet kierrokset ovat ajalla 11.6–3.8.2019.

 

Vuonna 2018 seikkailukierros täytti 20 vuotta ja se on yksi suosituimpia ja rakastetuimpia Suomenlinnan kesäohjelmia. Seikkailukierroksella on vuosittain noin 6000–7000 osallistujaa. Kierrokseen voi tutustua tarkemmin: www.suomenlinnatours.com/suomenlinnan-seikkailukierros.

 

Esiintyjiltä odotamme:

Kokemus lastenteatterin parissa työskentelemisestä, draamapedagogiset taidot ja kokemus ryhmien ohjaamisesta lasketaan eduksi. Työ edellyttää yhteistyötaitoja ja reipasta asennetta. Seikkailukierroksella liikutaan ulkona, eri puolilla linnoitusta, joten hyvä peruskunto on tarpeen. Koska kierrosta esitetään suomeksi ja ruotsiksi, tehtävässä tarvitaan hyvät taidot molemmissa kotimaisissa kielissä.  Kiinnostus historiaa kohtaan lasketaan eduksi.

 

Lähetä hakemus 10.1.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: guidebooking (AT) suomenlinnatours.com. Haastattelut pidetään tammikuussa 2019. Lisätietoja tehtävästä voi kysyä Ehrensvärd-seuralta 20.12.2018 ja 7.1.2019 kello 10.30–14 numerosta (09) 684 1850.

Suomenlinna ohjelmaa lapsille
Suomenlinnan Island Hopping

Haluatko tulla Suomenlinnan oppaaksi?

Opaskoulutus 2019

Ehrensvärd-seura ry järjestää 12.2.-21.3.2019 Suomenlinnassa opaskoulutuksen.  Opaskoulutus järjestetään luentosarjana Suomenlinnakeskuksessa. Kurssin vaatimuksiin kuuluu luennoille ja opetusopastuksille osallistuminen (yht. 9 kertaa), luentopäiväkirjan ylläpito sekä suullinen että kirjallinen koe. Kurssin tavoitteena on perehdyttää Suomenlinnan historiaan, nykypäivään ja maailmanperintökohteen hoitoon. Tarkempi aikataulu jaetaan kurssille hyväksytyille kurssin alussa.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Koulutus pidetään suomen kielellä ja koulutukseen kuuluvan luentopäiväkirjan ja tentin saa suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.  Huomioikaa, että Suomenlinnassa opastaminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja vahvaa äänen käyttöä.

Vapaamuotoiset hakemukset opaskurssia varten voi lähettää 25.1.2019 mennessä sähköpostitse guidebooking(at)suomenlinnatours.com tai postitse osoitteeseen Ehrensvärd-seura ry Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki. Lisätietoja puh: 09 684 1850.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!