Oppaiden auktorisointi

Auktorisoinnilla halutaan taata, että Suomenlinnassa saadaan nauttia asiantuntevasta ja laadukkaasta opastuksesta ammattimaisten oppaiden johdolla. Suomenlinna-opastuksia on mahdollista saada jopa 15 eri kielellä ympäri vuoden. Ehrensvärd-seura tekee yhteistyötä laajasti eri matkanjärjestäjien kanssa opastuskierrosten järjestämisessä.

Suomenlinnan opaskoulutus 2024

Ehrensvärd-seura ry järjestää 17.1.2024 alkaen Suomenlinnassa freelance-työsuhteeseen tähtäävään opaskoulutuksen.  Koulutus järjestetään pääsääntöisin keskiviikkoisin klo 15-17 Suomenlinnassa. Kurssi pidetään suomeksi. Kurssin vaatimuksiin kuuluu luennoille ja opetusopastuksille osallistuminen (yht. 10 kertaa), luentopäiväkirjan ylläpito sekä suullinen että kirjallinen koe. Kurssin tavoitteena on perehdyttää Suomenlinnan historiaan, nykypäivään ja maailmanperintökohteen hoitoon. Tarkempi aikataulu jaetaan kurssille hyväksytyille kurssin alussa.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Huomioikaa, että Suomenlinnassa opastaminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja vahvaa äänen käyttöä. Luemme eduksi aiemman opastuskokemuksen. Lisäksi painotamme kielitaitoa. Opastuskielien suomi ja englanti lisäksi luemme eduksi kyvyn opastaa jollakin seuraavista kielistä: ruotsi, ranska, saksa, espanja, japani

Vapaamuotoiset hakemukset opaskurssia varten voi lähettää 15.12. mennessä sähköpostitse guidebooking(at)suomenlinnatours.com

Lisätietoja puh: 09-68999850.

Suomenlinna ryhmille

Suomenlinnassa virallinen opastus

Auktorisoidut oppaat ovat virallisia Suomenlinna-oppaita, jotka ovat käyneet läpi Ehrensvärd-seuran järjestämän opaskoulutuksen. Koulutuksella varmistetaan oppaiden monipuolinen ja asiantunteva tietämys Suomenlinnan historiasta, opastuksen laatu ja ryhmien turvallinen liikkuminen linnoituksessa.

R-Collection vaatettaa Ehrensvärd-seuran kesäoppaat

Klassikkoanorakeistaan tunnettu, suomalainen vaatevalmistaja R-Collection / Rokseri Oy vaatettaa Ehrensvärd-seuran Suomenlinna-oppaat kesäkaudella 2019. Ehrensvärd-seuran kesäoppaat tunnistaa siis auktorisoidun Suomenlinna-oppaan opaskortista sekä tummansinisestä, tuulenpitävästä ja vettähylkivästä R-Collectionin anorakista.
Tervetuloa kesän kaikki elementit!

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!