Suomenlinnakeskuksen museokauppa ja kesäkauppa

Suomenlinnakeskuksessa sijaitsevat ympärivuotisesti avoinna oleva kahvila sekä matkamuistomyymälä. Kahvilassa voi nauttia kuumien juomien lisäksi pieniä makeita ja suolaisia herkkuja ja samalla tutkia erittäin mielenkiintoista ja monipuolista myymälän valikoimaa, josta varmasti löytyy niin lahjaideoita kuin matkamuistoja. Valikoimaan kuuluvat Suomenlinna-aiheinen kirjallisuus, julisteet, eri aikakausiin liittyvät tinasotilaat ja lasitavara. Museokaupassa on tarjolla myös aikuisille ja lapsille matkamuistoja, käyttöesineitä sekä vaatteita Suomenlinna-aiheisin tekstein ja kuvituksin. Suomenlinnakeskus sijaitsee linnoituksen keskeisellä paikalla, Tykistölahden sillan kupeessa.

 

 

Suomenlinnan kesäkauppa sijaitsee keskellä linnoitusta Susisaarella lähellä linnoituksen historiallista keskusaukiota Suurta Linnanpihaa ja Komendantintalossa toimivaa Ehrensvärd-museota. Kesäinen museokauppa toimii vuonna 1876 valmistuneessa hirsirakennuksessa, jossa on venäläisellä kaudella säilytetty ainakin linnoitustykistön taloustarvikkeita.

Osa museokauppamme laajasta tuotevalikoimasta on ostettavissa museokaupan verkkokaupasta. Tee hienoja kirjalöytöjä tai tutki vanhoja karttoja verkkokauppamme sivulla.

Matkamuistoja ja kirjallisuutta

Museokauppojen valikoimaan kuuluu Suomenlinna -aiheinen kirjallisuus useilla eri kielillä. Jos Suomenlinnan vierailulla jokin asia jäi askarruttamaan, museokaupan kirjavalikoimasta löytyy varmasti vastaus ja linnoituksen historiaan tutustumista voi jatkaa vielä kotona. Museokaupoista saat matkamuistoksi myös julisteet, 1700- ja 1800-luvun ruotsalaisia ja venäläisiä joukkoja esittävät taidokkaasti valetut tinasotilaat ja pienoistykit tai kaunista lasitavaraa. Museokaupoissa on tarjolla myös aikuisille ja lapsille Suomenlinna- ja Helsinki-aiheisia matkamuistoja, käyttöesineitä sekä vaatteita Suomenlinna -aiheisin tekstein ja kuvituksin.

Tunnelmallinen kesäkauppa

Museokauppa toimii vuonna 1876 valmistuneessa hirsirakennuksessa, jossa on venäläisellä kaudella säilytetty ainakin linnoitustykistön taloustarvikkeita. Rakennuksen nykyinen okrankeltainen väri ja ikkunaluukut ovat tyypillisiä venäläisen kauden rakennuksille Suomenlinnassa. Suomenlinnalaisten suussa rakennus tunnettiin itsenäisyyden ajan alkupuolella ”kauravarastona”, koska sitä käytettiin hevosten rehusuojana. Viereisessä rakennuksessa toimikin talli, sillä merilinnoituksessakin tarvittiin hevosia sekä upseerien ratsuina että moniin linnoituksen töihin. Kaupparakennuksen hirsiseiniin ovat vuosikymmenten kuluessa raapustaneet nimensä niin venäläiset kuin suomalaisetkin linnoituksessa palvelleet sotilaat.

 

Nykyään rakennuksessa toimii kaksi erillistä myymälää: Suomenlinnan taidekäsityöläisten taide-esineitä myyvä kauppa ja Ehrensvärd-seuran ylläpitämä museokauppa. Rakennuksen numero B34 on päässyt myös museokaupan nimeen. Vanha hirsirakennus on eristämätön ja siksi kauppa on auki vain kesäkaudella.
Ympärivuotisesti museokauppa-asiakkaita palvelee toinen myymälämme Suomenlinnakeskuksessa.

Suomenlinnan museokauppa

Aukioloajat

Suomenlinnakeskuksen museokauppa palvelee ympäri vuoden.

2.1. – 30.4. klo 10:30 – 16:30
2.5. – 30.9. klo 9:30 – 18
1.10. – 31.12. klo 10:30 – 16:30
Suljettu 1.1, 14.4.., 1.5, 24.-25.12.

 

B34 museokauppa on avoinna kesäkaudella

1.6. – 12.8.2018, klo 11:30 – 17:00.

13.8 – 31.8.2018, klo 11:30 – 16:00

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Katso myös

Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Alla joitakin mielenkiintoisia poimintoja.
Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Näe Suomenlinna Experience filmi

null

Linnoituksen historia

Milloin linnoitus rakennettiin?

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Lapsille ja kouluille

Seikkaile ja opi!

Kahvila Cafe Piper

Kahville

Kaunis kahvila Piper tarjoaa kahvitukset ja picnicit