Unescon maailmanperintökohde

Suomenlinnan, eli Viaporin, rakennustyöt aloitettiin 1748. Linnoitus on bastionilinnoitus ja se on toiminut kolmen vallan alla. Kaikkina näinä aikoina, Ruotsin-, Venäjän- ja itsenäisen Suomen aikana, linnoitusta on kehitetty ja rakennettu edelleen. Tänään Suomenlinna on asuinalue, jossa asuu noin 800 asukasta. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 UNESCOn maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä. Vuosittain siellä vierailee noin miljoona kävijää.

Suomenlinna Kustaanmiekka

Maailmanperintökohteet Suomessa

Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta. Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäki, Struven ketju ja Merekurkun saaristo edustavat yleismaailmallisesti erityisen arvokasta kulttuuri- tai luonnonperintöä.

 

Suomenlinnaa hallinnoi, restauroi ja ylläpitää opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Suomenlinnan hoitokunta. Lue lisää maailmanperintökohteista ja Suomenlinnan hoidosta heidän sivuiltaan.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Katso myös

  Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Alla joitakin kiinnostavia esimerkkejä.
  Suomenlinnan rakentaminen

  Suomenlinnan historia

  Linnoitusta ryhdyttiin rakentamaan 1748.

  Augustin Ehrensvärd

  Augustin Ehrensvärd

  Lue lisää linnoituksen perustajasta

  Suomenlinnan museo

  Suomenlinna-museo

  Vieraile ja tustustu linnoitukseen.

  Ehrensvärd museo Suomenlinna

  Ehrensvärd-museo

  Ihaile 1700-luvun sisutustyylejä.