Suomenlinnan kahvilat ja ravintolat

Suomenlinnasta löytyy lukuisia ja hyvin erilaisia kahviloita sekä ravintoloita. Kaikilla on takana oma ainutlaatuinen tarinansa sekä omanlainen miljöönsä. Osa on auki ympäri vuoden ja osa tilausravintoloita. Mutta aina löytyy paikka jossa voi nauttia kupillisen lämmintä teetä tai syödä maukas ateria.

Teemme varauksia kaikkiin Suomenlinnan kahviloihin ja tässä esittelemme Ehrensvärd-seuran omat kahvilat.

Kahvila Piper

Historiallinen kahvila Suomenlinnan parhaalla näköalalla

Ehrensvärd-seura teki vuonna 1921 aloitteen kahvilatoiminnan aloittamisesta Suomenlinnassa ja seuralle annettiin oikeus rakentaa ”ravintolahuoneisto” Piperin puistoon. Rakennustyö toteutui vuonna 1928, jolloin purettiin huonokuntoinen kappeli kellarikerrosta lukuunottamatta. Vanhoille perustuksille rakennettiin nykyinen, A.W. Ranckenin piirtämä kahvilarakennus.

Lähes kahdeksankymmentä vuotta ovat siis Viaporissa vierailijat saaneet nauttia kahvia, virvokkeita, makeita ja suolaisia herkkuja ihaillen upeaa merinäköalaa ja nautiskellen puistomaisemasta.

Cafe Piper Suomenlinna

Kahvila Piperin aukioloajat 2023

Kahvila on auki kesällä 2023 toukokuusta syyskuuhun.

Lähes kahdeksankymmentä vuotta ovat Viaporissa vierailijat saaneet nauttia kahvia, virvokkeita, makeita ja suolaisia herkkuja ihaillen upeaa merinäköalaa ja nautiskellen puistomaisemasta.

 

Seuraelämää puistossa

Kahvila Piper on palvellut linnoituksen parhaalla paikalla kesävieraita jo vuodesta 1928. Nykyisen kahvilarakennuksen paikalla sijaitsi 1700-luvulla huvimaja, antiikin pienoistemppeliä jäljittelevä puinen rakennus. Piperin puiston näkyvimmällä paikalla se oli tärkeä osa puiston kokonaissuunnitelmaa. Kivestä rakennettu linnoituskaupunki kaipasi myös vehreyttä puolustussuunnitelmien vastapainoksi.

Alkuperäinen huvimaja sai väistyä uuden tieltä vuonna 1874. Uusi rakennus ehti toimia venäläisellä kaudella upseerien kesäasuntona ja jopa roomalaiskatolisena kappelina.

Suomenlinnan kahvilat

Suomenlinnakeskuksen kahvila

Ympäri vuoden avoinna oleva ja keskeisellä paikalla sijaitseva Suomenlinnakeskus ja sen kahvila palvelevat kävijöitä myös talvikaudella. Kahvilassa voi nauttia kuumien juomien lisäksi pieniä makeita ja suolaisia herkkuja.

Aukioloajat: avoinna kuten Suomenlinnakeskus ja Suomenlinna-museo.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Katso myös

  Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa.
  null

  Opastukset

  Tutustu Suomenlinnan saloihin auktorisoidun oppaan johdolla

  Suomenlinna elokuva

  Suomenlinna-museo

  Suomenlinnan päämuseo on auki ympäri vuoden.

  Kustaanmiekka bastioni

  Vallisaari

  Tutustu luonnonkauniiseen Vallisaareen!

  null

  Kokous- ja virkistyspäivät

  Virkisty historiallisessa ympäristössä