Joulu Ehrensvärd-museossa -tapahtuma

Joulu Ehrensvärd-museossa -tapahtuma 30.11.2019

Jouluinen tunnelma valtaa komendantintalon salin, jossa aikoinaan menuetinkin tahdissa pyörähdeltiin. Tutustu museon 1700-luvun interiööriin tarkemmin talokierroksella ja kuule samalla siitä millainen aateliston koti oli valistusajalla. Inspiroidu talon tunnelmasta, tutustu 1700-luvun joulun vietto tapoihin ja kirjoita jouluinen riimi ystävälle. Luvassa on myös ajan tavan mukaista tanssiaskellusta ja elävää musiikkia.  Linnoitustonttu Kaarle pistäytyy paikalla ja hänen kanssaan voi jutustella linnoituksen tonttujen puuhista.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Museo on avoinna kello 12-17.

 

Talokierrokset: 13, 15

Linnoitustonttu Kaarlen vierailu 12.15 ja 14.45

Tanssiaskellusta ja elävää musiikkia 14-15

1700-luvun jouluiset tavat pisteet ja niihin liittyvät tehtävärastit ovat avoinna koko päivän.

 

Museolla on myös pieni jouluinen myyntipiste, josta voi ostaa mm. joulukortteja ja glögiä sekä pipareita. Glögiä ja pipareita on myynnissä kello 12-16.30

 

Liput: Ohjelma Ehrensvärd-museon lipun hinnalla (5€ aikuiset, 2€ lapset). Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoja: Ehrensvärd-seura, puh. 09 684 1850

Ehrensvard-museo

Paikka: Ehrensvärd-museo

Ehrensvärd-museo (Suomenlinna B 40) on 1700-luvun huonekaluin ja muotokuvin sisustettu linnoituksen komendantin entinen asuin- ja virkahuoneisto. Museo sijaitsee Linnanpihan laidalla, Komendantintalon toisessa kerroksessa, portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä.

Suuri Linnanpiha

1760 -luvulla rakennettu Suuri linnanpiha on Viaporin perustajan Augustin Ehrensvädin käsialaa. Ennen osittaista tuhoutumistaan Krimin sodan aikana vuonna 1855 mahtipontinen piha palveli Viaporin keskustorina ja hallinnollisena keskuksena. Pihan eteläpäässä sijaitsee Augustin Ehrensvärdin virka-asunto, jonka tiloissa nykyään toimii Ehrensvärd-museo. Linnoituspihan keskellä sijaitsee Ehrensvärdin hauta, jonka lopullinen muoto syntyi kuningas Kustaa III ja Augustin Ehrensvärdin pojan Carl Augustin yhteistyönä.

Muuta ohjelmaa Suomenlinnassa 30.11.2019

Päivän ohjelmassa on myös Linnoitustonttu Kaarlen kierroksia, Rakkaudella Viaporista -opastus ja Suomenlinna-museon ovet ovat avoinna. Tenalji von Fersenissä on 1700-luvua henkivä Joulubaali -tapahtuma. Saavu siis Suomenlinnaan, tee sukellus 1700-luvulle ja eläydy linnoituksen elämään museossa ja linnoitustontun matkassa.

30.11.2019 alkaa myös Linnoituksen joulun aika, lisätietoja:

Tervetuloa Viaporiin!

Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tustustu Suomenlinnan historiaan!

null

Joulubaali

null

Linnoitustonttu Kaarlen kierrokset

Tutustu Suomenlinnaan opaan johdolla.

null

Rakkaudella Viaporista -opastus