Joulu Ehrensvärd-museossa -tapahtuma

Joulu Ehrensvärd-museossa -tapahtuma

Jouluinen tunnelma valtaa komendantintalon salin, jossa aikoinaan menuetinkin tahdissa pyörähdeltiin. Tutustu museon 1700-luvun interiööriin tarkemmin talokierroksella ja kuule samalla siitä millainen aateliston koti oli valistusajalla. Jutustele Linnoitustonttu Kaarlen kanssa linnoituksen tonttujen puuhista. Inspiroidu talon tunnelmasta, kirjoita jouluinen riimi ja askartele joulutervehdys ystävälle.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ohjelma

Museo on avoinna kello 11-16.

Joulukortteja voi askarrella voi kello 11-15.

Glögiä ja pipareita on myynnissä kello 11-15.30

Linnoitustonttu Kaarle vierailee museolla kello 14.45.

Liput: Ohjelma Ehrensvärd-museon lipun hinnalla (5€ aikuiset, 2€ lapset). Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoja: Ehrensvärd-seura, puh. 09 684 1850

Ehrensvard-museo

Paikka: Ehrensvärd-museo

Ehrensvärd-museo (Suomenlinna B 40) on 1700-luvun huonekaluin ja muotokuvin sisustettu linnoituksen komendantin entinen asuin- ja virkahuoneisto. Museo sijaitsee Linnanpihan laidalla, Komendantintalon toisessa kerroksessa, portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä.

Suuri Linnanpiha

1760 -luvulla rakennettu Suuri linnanpiha on Viaporin perustajan Augustin Ehrensvädin käsialaa. Ennen osittaista tuhoutumistaan Krimin sodan aikana vuonna 1855 mahtipontinen piha palveli Viaporin keskustorina ja hallinnollisena keskuksena. Pihan eteläpäässä sijaitsee Augustin Ehrensvärdin virka-asunto, jonka tiloissa nykyään toimii Ehrensvärd-museo. Linnoituspihan keskellä sijaitsee Ehrensvärdin hauta, jonka lopullinen muoto syntyi kuningas Kustaa III ja Augustin Ehrensvärdin pojan Carl Augustin yhteistyönä.

Muuta ohjelmaa Suomenlinnassa 1.12.2018

Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tustustu Suomenlinnan historiaan!

null

Linnoituksen joulun aika

null

Opastukset

Tutustu Suomenlinnaan opaan johdolla.

Suomenlinnan bastionit

Nähtävyydet

Tutustu Suomenlinnan nähtävyyksiin.