Alkaen 135,00 € / 90 min

Vuonna 1748 käynnistyivät työt, joista alkoi Suomenlinnan historia. Tähän yli 270 vuotta jatkuneeseen tarinaan tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella. Kuudelle saarelle pienen Helsingin kaupungin edustalla nousi valtavan rakennushankkeen myötä monta kilometriä kivisiä muureja ja myöhemmin vielä pitkä rivi rantavalleja, joilla edelleen seisoo koko joukko suuria tykkejä. Saaret kätkevät sisäänsä myös kuivatelakan, jossa alunperin mm. rakennettiin sotalaivoja Ruotsin saaristolaivastolle. Viaporin linnoitus (nyk. Suomenlinna) oli Saaristolaivaston tärkeä tukikohta.

Kierroksella tutustutaan linnoituksen päänähtävyyksiin kuten Susisaaren suureen linnanpihaan, bastioneihin, kuivatelakkaan ja merelle tähyileviin tykkeihin. Opastus sisältää myös ilmaisen sisäänpääsyn Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikana.

Ryhmille opastuskierroksia järjestetään tilauksesta ympärivuotisesti, 15 eri kielellä.

Opastetun kierroksen hinta koululaisryhmille on 140 €. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä + 30%.

Max. 35 henkilöä/opasryhmä; tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahteen tai useampaan opasryhmään henkilömäärästä riippuen.

Perustiedot

Lisätietoja:Suomenlinna on ulkoilmakohde, joten lämmin, säänmukainen vaatetus on tarpeen. Kesällä on hyvä suojautua auringolta ja varata vesipullo mukaan.
Erityisesti lapsiryhmien kanssa Suomenlinnassa liikkuessa tulee kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen, kulkea oppaan mukana ja välttää jyrkkiä ja korkeita paikkoja (putoamisvaara). Myös tiet voivat olla epätasaisia ja/tai liukkaita.

Tiedustelut

Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0
Kauppias
Ehrensvärd seura ry
guidebooking@suomenlinnatours.com
09 6841850
Y-tunnus: 0220249-0

Tykkisluuppi Diana

Tykkisluuppi Diana tarjoaa ryhmille ainutlaatuisia merimatkoja 1700-luvun sota-aluksella. Matkaa elävöittää Valistusajan miehistö, jota tilauksesta johtaa aluksen kehittäjä, amiraali Chapman. Ruudin tuoksua ja tykkien pauketta kaipaaville tunnelmaa tuovat Wanhan varusväen tykkimiehet autenttisine varusteineen. Ja jos pelkkä purjehdus ei riitä, tarjolla on myös soutuseikkailu.

Tilaa uutiskirjeemme

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista  ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


Katso myös

Tutustu Suomenlinnan museoihin, historiaan ja rakastu kaupunginosaan!
Suomenlinnan rakentaminen

Suomenlinnan historia

Linnoitus on kehittynyt kolmen vallan alla.

Suomenlinnan museo

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo on auki ympäri vuoden.

null

Museoita kaikille

Tutustu Suomenlinnan kuuteen museoon.

Augustin Ehrensvärd

Ehrensvärd-seura ry

Ehrensvärd-seura on toiminut vuodesta 1921.