Fredrikin nimipäivät -tapahtuma Ehrensvärd-museossa

Fredrikin päivä -tapahtuma

Tule aikamatkalle 1700-luvulle lauantaina 15.7. klo. 13.30-17.00 Suomenlinnan Ehrensvärd-museossa! Museolla pääset kokemaan, kuinka kuningas Adolf Fredrikin vallan aikainen elämä (1751-1771) herää eloon. Société Helsinki ry:n herrasväki viettää nimipäiväjuhlia parhaisiin juhla-asuihinsa sonnustautuneina ja ahkerat piiat hyörivät työn touhussa talossa ja sen ympäristössä. Saattaapa saarella törmätä aikakauden sotilaaseen jos toiseenkin.

Ohjelma

Tapahtuma on kello 13.30-17.00

Herrasväki koristelee ensi töikseen perinteisen nimipäiväkuusen, jollaisella nimipäiväsankareita 1700-luvulla juhlistettiin. Pelipöydässä tiiviin tunnelman takaavat aikalaiset korttipelit ja tunteita sekä kesäpäivän lämpöä herrasväki viilentelee käyskentelemällä Suomenlinnan Linnanpihan läheisellä alueella. Aikaansaavat piiat kattavat herrasväelle kaffepöydän juhlavine astioineen museon keltaiseen huoneeseen ja luonnollisesti juhlan aikana nostetaan malja jos toinenkin kuninkaan kunniaksi ja terveydeksi. Tervetuloa!

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Société Helsinki ry ja Ehrenvärd-seura

 

Liput: Ohjelma Ehrensvärd-museon lipun hinnalla (5€ aikuiset, 2€ lapset). Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Paikka: Ehrensvärd-museo

Ehrensvärd-museo (Suomenlinna B 40) on 1700-luvun huonekaluin ja muotokuvin sisustettu linnoituksen komendantin entinen asuin- ja virkahuoneisto. Museo sijaitsee Linnanpihan laidalla, Komendantintalon toisessa kerroksessa, portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä.

Suuri Linnanpiha

1760 -luvulla rakennettu Suuri linnanpiha on Viaporin perustajan Augustin Ehrensvädin käsialaa. Ennen osittaista tuhoutumistaan Krimin sodan aikana vuonna 1855 mahtipontinen piha palveli Viaporin keskustorina ja hallinnollisena keskuksena. Pihan eteläpäässä sijaitsee Augustin Ehrensvärdin virka-asunto, jonka tiloissa nykyään toimii Ehrensvärd-museo. Linnoituspihan keskellä sijaitsee Ehrensvärdin hauta, jonka lopullinen muoto syntyi kuningas Kustaa III ja Augustin Ehrensvärdin pojan Carl Augustin yhteistyönä.

Muuta ohjelmaa Suomenlinnassa 15.07.2023

Päivän ohjelmassa Suomenlinnassa on myös Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierrokset,  ja tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset sekä linnoituksen historista ja nykypäivästä kertovat opastetut kävelykierrokset. Suomenlinna-museolla Viapori-Suomenlinna – Kolmen valtakunnan linnoitus esittelee Suomenlinnan historiaa 1700-luvulta 2020-luvulle saakka. Saavu siis Suomenlinnaan, tee sukellus 1700-luvulle ja eläydy linnoituksen elämään museossa ja seikkailukierroksen tai tykkisluupi matkassa matkassa.

Tervetuloa Viaporiin!

Suomenlinna elokuva

Suomenlinna-museo

Tustustu Suomenlinnan historiaan!

null

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

null

Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros

null

Opastukset