Aikamatka Ehrensvärd-museossa

Ehrensvärd-museo sijaitsee linnoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmäisenä isäntänä toimi Viaporin perustaja Augustin Ehrensvärd. Museon näyttely uusittiin vuonna 2015 ja sen kaunius rokokoointeriööri kertoo, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia, tyylihuonekaluja ja laivojen pienoismalleja.

 

Komendantintalo on hyvä esimerkki siitä, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivät saman katon alla. Talo oli linnoituksen komendantin asuin- ja virkahuoneistona aina vuoteen 1855, jolloin se menetti koko eteläisen puoliskonsa Krimin sodan pommituksissa. Vuonna 1927 Ehrensvärd-seura teki aloitteen museon perustamiseksi niihin komendantintalon huoneisiin jotka olivat olleet Ehrensvärdin asuntona. Museo avattiin vuonna 1930.

 

Ehrensvärd-museon aukioloajat 2021

Elokuussa auki ti-su klo 11.00-16.00

Pyydämme ryhmien ilmoittamaan tulosta etukäteen.

Kotikonsertti Ehrensvärd-museossa su 22.8

Ehrensvärd-museossa Suomenlinnan komendantintalossa kuullaan kaksi musiikkiesitystä 1700-luvun henkeen su 22.8 Ehrensvärd-seuran 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Näyttelijä Linda Zilliacus ja cembalisti Elina Mustonen tulkitsevat Carl August Ehrensvärdin Italian päiväkirjan (1780-1782) tekstejä ja Galuppin, Romanin ja Couperinin musiikkia tunnelmallisessa esityksessä. Ehrensvärdin ajatuksia taiteesta ja eri kansallisuuksista esitetään Ehrensvärdin vaimon kreivitär Sophie Sparren roolissa. Tekstin koonnut Marja Rumpunen/ Les Lumières festivaali.

Aika: sunnuntai 22.8 klo 13 ruotsiksi ja klo 15.00 suomeksi.

Liput: tilaisuus on ilmainen ja paikat tulee varata ennakkoon osoitteesta https://www.suomenlinnatours.com/opastukset?johku_product=180

Liput museoon

Museon sisäänpääsymaksu on 5 euroa aikuisilta ja 2 euroa lapsilta.
Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

 

Museokierros ryhmille vuoden ympäri

Museoon voi varata ryhmille tutustumiskäyntejä myös talviaikaan. Opastetulla Tapakulttuuri ja taide kierroksella ja Rakkaudella Viaporista kierroksella tutustutaan niin linnoituksen päänähtävyyksiin kuin Ehrensvärd-museon tarinoihin.