Ajankohtaista

Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros

Vuonna 2018 juhlitaan Suomenlinnan seikkailukierroksen kaksikymmenvuotista taivalta. Juhlavuonna seikkailukierroksella ratkotaan Viaporin rakentamisaikaan liittyvää arvoituksellista salaisuutta, joka tuo paikalle myös kuninkaan apujoukkoineen.  Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros vie lapset (6-13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat  henkilöitä 1700-luvulta. Vihjeiden viitoittama matka kulkee vanhan linnoituksen kivisten muurien katveesta valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Kierros kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta.

Kesäesitykset ovat ajalla: 8.6.-4.8.2018. Tilaskierroksia järjestetään ryhmille 7.5.-31.8.2018.

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo talviaikaan

Suomenlinna-museossa voi tutustua linnoituksen historiaan sekä nykypäivään näyttelyiden ja laajakangasesityksen avulla. Tim Birdin Suomenlinna -valon saaret -valokuvanäyttely kertoo linnoituksen tarinaa taidokkaiden valokuvien kautta.

Suomenlinnakeskus ja -museo ovat avoinna  päivittäin 10.30-16.30.  Huom! Suljettu 1.1.2018. Liput 5 / 8 €.

1918 muistovuoden erikoiskierros

Viapori sai uuden nimensä sata vuotta sitten keväällä 1918, sisällissodan ollessa lopuillaan. Tätä ennen linnakesaaret olivat toimineet sotilastukikohtana niin Ruotsin, kuin Venäjänkin lipun alla, yhteensä jo 170 vuoden ajan.

Saaret ovat näytelleet osaa sisällissodan eri vaiheissa ja sodan jälkeen siellä toimi sotavankileiri. Linnoituksen historia on myös täynnä yhteiskunnallista, kulttuurista ja teollistakin kehitystä. Saarilta on sotilasosastojen lisäksi löytynyt poliisikoulu, Suomen ensimmäinen lentokonetehdas sekä sukellusvenelaivaston tukikohta.

Kierroksen aikana vieraillaan Suomenlinnan vankileirin kuolemantuomittujen selliosastolla.

 

1918 muistovuoden erikoiskierrosta voi tilata ryhmille, mutta siitä on keväällä 2018 tarjolla myös yleisöopastuksia seuraavasti:

La 14.4, 21.4, la 28.4 ja la 5.5  klo 13.30, opaskierros alkaa Suomenlinnakeskukselta. Liput 11 euroa/hlö.