Ajankohtaista

Lue mitä ajankotaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Suomenlinnan seikkailukierrokselle haetaan esiintyjiä historiallisiksi henkilöhahmoiksi miesrooleihin kesäkaudelle 2020

Suomenlinnan seikkailukierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvulle historiallisten henkilöhahmojen johdolla. Lapsille suunnattu, mutta myös aikuisille sopiva, interaktiivinen kierros pohjautuu historialliseen taustatietoon ja kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta ja 1700-luvusta. Seikkailukierroksella on sekä nais- että miesrooleja. Haemme tällä kertaa esiintyjiä miesrooleihin. Työt sijoittuvat touko-syyskuulle ja harjoituskausi maalis-huhtikuulle. Kesäkauden säännölliset, yleisölle avoimet kierrokset ovat ajalla 6.6.-8.8.2020. Hakemukset 10.12.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: guidebooking(@)suomenlinnatours.com Haastattelut pidetään joulukuussa 2019.

Joulu Ehrensvärd-museossa -tapahtuma

Jouluinen tunnelma valtaa komendantintalon salin, jossa aikoinaan menuetinkin tahdissa pyörähdeltiin.

Tutustu museon 1700-luvun interiööriin tarkemmin talokierroksella ja kuule samalla siitä millainen aateliston koti oli valistusajalla. Inspiroidu talon tunnelmasta, tutustu 1700-luvun joulun vietto tapoihin ja kirjoita jouluinen riimi ystävälle. Luvassa on myös ajan tavan mukaista tanssiaskellusta ja elävää musiikkia.  Linnoitustonttu Kaarle pistäytyy paikalla ja hänen kanssaan voi jutustella linnoituksen tonttujen puuhista.

 

Päivän ohjelmassa on myös Linnoitustonttu Kaarlen kierroksia, Rakkaudella Viaporista -opastus ja Suomenlinna-museon ovet ovat avoinna. Tenalji von Fersenissä on 1700-luvua henkivä Joulubaali -tapahtuma. Saavu siis Suomenlinnaan, tee sukellus 1700-luvulle ja eläydy linnoituksen elämään museossa ja linnoitustontun matkassa. Tervetuloa Viaporiin!

Linnoitustonttu Kaarlen kierros

Kaarlen kierroksella etsitään pieniä, kujeilevia apulaistonttuja ja samalla kuullaan linnoituksen elämästä eri aikoina. Kaarlen opissa lapset vanhempineen voivat tutustua hauskalla tavalla Suomenlinnaan. Kierrokset: 30.11., 7.12. ja 14.12. sekä 21.12.2019.

R-Collection vaatettaa Ehrensvärd-seuran kesäoppaat

Klassikkoanorakeistaan tunnettu, suomalainen vaatevalmistaja R-Collection / Rokseri Oy vaatettaa Ehrensvärd-seuran Suomenlinna-oppaat kesäkaudella 2019. Ehrensvärd-seuran kesäoppaat tunnistaa siis auktorisoidun Suomenlinna-oppaan opaskortista sekä tummansinisestä, tuulenpitävästä ja vettähylkivästä R-Collectionin anorakista.
Tervetuloa kesän kaikki elementit!

Uusi Suomenlinnan seikkailukierros vuodelle 2020

Vauhdikas ja hauska Suomenlinnan seikkailukierros tempaa osallistujat aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Matkan varrella tavataan mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa, ratkotaan arvoituksellisia johtolankoja ja käydään hämärissä bastioneissa. Lapsille (6-13 vuotta) suunnattu mutta myös aikuisille sopiva kierros tutustuttaa osallistujat Suomenlinnaan ja 1700-lukuun elämyksellisellä ja hauskalla tavalla. Ehrensvärd-seuran kautta voi varata ryhmälle myös vesibussikuljetukset ja ruokailun kätevästi ohjelman varauksen kanssa. Kesän kierrokset ovat ajalla 6.6.-15.8.2020. Kierros on tilattavissa myös ryhmille touko-syyskuussa (6.5.-14.9.2020).

Piirroskuva: Nadja Sarell.

Tykkisluuppi Dianan kesän 2020 yleisöpurjehdukset

Tervetuloa tykkisluuppi Dianan tervantuoksuiselle yleisöpurjehdukselle Suomenlinnan saarten vesille! Dianan kyydissä purjehditaan ajassa taaksepäin 1700-luvulle. Matkaa johtaa itse kuuluisa Amiraali Chapman. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnustautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen!

Vuoden 2020 yleisöpurjehduksia järjestetään kesä-elokuussa.

Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely juhlistaa Bruunin taiteilijauraa

Taiteilija Erik Bruun viettää tänä vuonna 70-vuotistaiteilijajuhlaa. Suomenlinna-museolle avautuu taiteilijan uraa juhlistava Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely.

Bruunin Jaffa-julisteet ovat olleet näkyvästi esillä 1950-luvulta lähtien. Kankaallakin aihe on ollut suosittu. Vuosikymmenien kaari syntyy myös erilaisista metsä-aiheista, joita julisteissa, postimerkeissä, julkaisuissa ja muissa Bruunin töissä on näkynyt koko graafikon uran ajalta. Erik Bruunin sanoin: ”Metsä on ollut työnantajani monilla tavoin. Metsään eri tavoin liittyvät tilaus- ja muut työt ovat konkreettisesti tuoneet leivän pöytään mutta lisäksi metsä on tarjonnut loputtoman aihe- ja ideavaraston moneen sellaiseenkin työhön, jossa metsä ei ole keskiössä.”

Luonnonkaunis Vallisaari

Vallisaaressa  järjestät ryhmällesi luonnonhelmassa kevään ekologisimman tykypäivän. Kävelykierroksella tutustut oppaan johdolla upeiden maisemien ja vehreän luonnon lisäksi kiinnostaviin tarinoihin menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta. Kierroksen päätteeksi maistuu letut Kahvila Pajassa!

Tee varaus tykypäivääsi varten täältä.