Ajankohtaista

Lue mitä ajankotaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Tähdet Suomenlinnan yllä

Ehrensvärd-seura ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa järjestävät ke 19.2 ja pe 21.2.yhteisen kierroksen Suomenlinnan pimeässä kevätillassa.

Tähdet Suomenlinnan yllä

Suomenlinnan rakennustöiden alkaessa 1700-luvun puolivälissä Helsinki oli hyvin pieni kaupunki pian väkimäärältään suuremman linnoituksen kupeessa. Sittemmin valta on vaihtunut Ruotsilta Venäjälle ja edelleen itsenäiselle Suomelle. Samalla Helsinki on kasvanut valtavasti, mutta Suomenlinnasta löytää edelleen jotain itse kaupungista miltei jo kadonnutta: pimeyttä ja kirkkaan tähtitaivaan.

Kierroksella katselemme taivasta Suomenlinnan yllä, tunnistamme taivaankappaleita, ja puhumme linnoituksen historiasta ja nykypäivästä.

Lähtö Suomenlinnan lauttarannasta klo 19.00 (lautta lähtee kauppatorilta 18:40) ja kierroksen kesto on max. 2 h. Varustaudu lämpimällä, säänmukaisella vaatetuksella ja taskulampulla.

Huom! Linnoitusalueella pimeällä liikkuessa täytyy kiinnittää erityistä huomiota varovaisuuteen.

Lipu 5 euroa, ennakkoon verkkokaupasta

 

Yhteistyökumppani: Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Kuva: Niklas Sjöblom / taivasalla net

 

Suomenlinnan opaskoulutus 2020

Ehrensvärd-seura ry järjestää 25.2-21.4. 2020 Suomenlinnassa freelance työsuhteeseen tähtäävään opaskoulutuksen.  Koulutus järjetsetään tiistaisin ja torstaisin klo 14-16 Suomenlinnassa. Kurssi pidetään tänä vuonna englanniksi.

Kurssin vaatimuksiin kuuluu luennoille ja opetusopastuksille osallistuminen (yht. 9 kertaa), luentopäiväkirjan ylläpito sekä suullinen että kirjallinen koe. Kurssin tavoitteena on perehdyttää Suomenlinnan historiaan, nykypäivään ja maailmanperintökohteen hoitoon. Tarkempi aikataulu jaetaan kurssille hyväksytyille kurssin alussa.

 

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Huomioikaa, että Suomenlinnassa opastaminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja vahvaa äänen käyttöä.

Vapaamuotoiset hakemukset opaskurssia varten voi lähettää 10.2.2020 mennessä sähköpostitse guidebooking(at)suomenlinnatours.com

Lisätietoja puh: 09 684 1850.

Suomenlinna ryhmille

Tule museoon ja kahville!

Tammikuussa ja helmikuussa 2020 voi Suomenlinna-museossa nauttia museonäyttelystä ja hyvästä kahvista. Tarjoamme kaikille museolipun ostaneille kupin kahvia tai teetä Suomenlinnakeskuksen kahviossa.
Tustustu museokaupan tarjontaan ja shoppaile jo kotona verkkokaupassamme https://www.suomenlinnatours.com/kahvilat-ja-ravintolat/museokaupan-kahvila-ja-kauppa

Suomenlinnakeskus kahvila

Uusi Suomenlinnan seikkailukierros vuodelle 2020

Vauhdikas ja hauska Suomenlinnan seikkailukierros tempaa osallistujat aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Matkan varrella tavataan mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa, ratkotaan arvoituksellisia johtolankoja ja käydään hämärissä bastioneissa. Lapsille (6-13 vuotta) suunnattu mutta myös aikuisille sopiva kierros tutustuttaa osallistujat Suomenlinnaan ja 1700-lukuun elämyksellisellä ja hauskalla tavalla. Ehrensvärd-seuran kautta voi varata ryhmälle myös vesibussikuljetukset ja ruokailun kätevästi ohjelman varauksen kanssa. Kesän kierrokset ovat ajalla 6.6.-15.8.2020. Kierros on tilattavissa myös ryhmille touko-syyskuussa (6.5.-14.9.2020).

Piirroskuva: Nadja Sarell.

Helsinki Biennaali Vallisaaressa kesällä 2020

Kustaanmiekan kapean salmen itäpuolella sijaitseva, vuosien hiljaiselon jälkeen vuonna 2016 yleisölle avattu Vallisaari tunnetaan eritoten vehreästä luonnostaan. Saarella pääsee myös aikamatkalle 1800-luvulle, sillä suuri osa saaren varustuksista ja rakennuksista on venäläisen kauden perintöä. Aleksanterin patterin laelta avautuu huikea 360 asteen panoraama kauas merelle ja kaupunkiin. Suomalaisen kauden perintöä ovat mm. lukuisat tarinat ja paikallisten ”kyläläisten” muistot.

Helsinki Biennaali 12.6.-27.9.2020

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteenVallisaareen. Koe luonnon ja taiteen kiehtova yhdistelmä ja varaa ryhmällesi opastettu kierros saarella. Kyselyt ja varaukset Ehrensvärd-seura ry 09 6841850

Tykkisluuppi Dianan kesän 2020 yleisöpurjehdukset

Tervetuloa tykkisluuppi Dianan tervantuoksuiselle yleisöpurjehdukselle Suomenlinnan saarten vesille! Dianan kyydissä purjehditaan ajassa taaksepäin 1700-luvulle. Matkaa johtaa itse kuuluisa Amiraali Chapman. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnustautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen!

Vuoden 2020 yleisöpurjehduksia järjestetään kesä-elokuussa.

Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely juhlistaa Bruunin taiteilijauraa

Taiteilija Erik Bruun viettää tänä vuonna 70-vuotistaiteilijajuhlaa. Suomenlinna-museolle avautuu taiteilijan uraa juhlistava Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely.

Bruunin Jaffa-julisteet ovat olleet näkyvästi esillä 1950-luvulta lähtien. Kankaallakin aihe on ollut suosittu. Vuosikymmenien kaari syntyy myös erilaisista metsä-aiheista, joita julisteissa, postimerkeissä, julkaisuissa ja muissa Bruunin töissä on näkynyt koko graafikon uran ajalta. Erik Bruunin sanoin: ”Metsä on ollut työnantajani monilla tavoin. Metsään eri tavoin liittyvät tilaus- ja muut työt ovat konkreettisesti tuoneet leivän pöytään mutta lisäksi metsä on tarjonnut loputtoman aihe- ja ideavaraston moneen sellaiseenkin työhön, jossa metsä ei ole keskiössä.”