Ajankohtaista

Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Rakkaudella Viaporista! Nyt lisäkierrokset 16.8 ja 30.8 klo 17.15

Rakkaudella Viaporista -kierros kertoo tarinoita rakkaudesta ja kaikesta mitä siihen liittyi 1700-luvulla. Kierroksella tutustut Carl Augustiin ja ”Kickaniin” – oikealta nimeltään Sophie Sparre – sekä joukkoon muita linnoituksessa menneinä aikoina vaikuttaneita henkilöitä. He olivat kapteeneja, laivanrakennusmestareita, aviopuolisoita, leskirouvia, taloudenhoitajattaria – mutta myös sinnikkäitä kosijoita, eroottisten kuvien raapustelijoita, avovaimoja, aviottomia lapsia sekä näiden isiä ja äitejä. Heidän tarinoidensa kautta avautuvat 1700-luvun rakkaus ja sen intiimi sfääri, ihmisten väliset suhteet ja yhteiskunnan normit.

Rakkaudella Viaporista varattavissa ryhmille huhtikuusta 2019 alkaen. Kesäkaudella järjestetään myös yleisökierroksia ajalla 24.6. – 10.8.2019 sekä lisäkierrokset 16.8 ja 30.8.

R-Collection vaatettaa Ehrensvärd-seuran kesäoppaat

Klassikkoanorakeistaan tunnettu, suomalainen vaatevalmistaja R-Collection / Rokseri Oy vaatettaa Ehrensvärd-seuran Suomenlinna-oppaat kesäkaudella 2019. Ehrensvärd-seuran kesäoppaat tunnistaa siis auktorisoidun Suomenlinna-oppaan opaskortista sekä tummansinisestä, tuulenpitävästä ja vettähylkivästä R-Collectionin anorakista.
Tervetuloa kesän kaikki elementit!

Kätketyn laivan arvoitus -seikkailukierroksen kesäkausi alkaa 11.6

Vauhdikas ja hauska Kätketyn laivan arvoitus -seikkailukierros tempaa osallistujat aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Matkan varrella tavataan mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa, ratkotaan arvoituksellisia johtolankoja ja käydään hämärissä bastioneissa. Lapsille (6-13 vuotta) suunnattu mutta myös aikuisille sopiva kierros tutustuttaa osallistujat Suomenlinnaan ja 1700-lukuun elämyksellisellä ja hauskalla tavalla. Ehrensvärd-seuran kautta voi varata ryhmälle myös vesibussikuljetukset ja ruokailun kätevästi ohjelman varauksen kanssa. Kesän kierrokset ovat ajalla 11.6.-17.8.2019. Kierros on tilattavissa myös ryhmille touko-syyskuussa (6.5.-14.9.2019).

Piirroskuva: Nadja Sarell.

Tykkisluuppi Dianan kesän 2019 yleisöpurjehdukset

Tervetuloa tykkisluuppi Dianan tervantuoksuiselle yleisöpurjehdukselle Suomenlinnan saarten vesille! Dianan kyydissä purjehditaan ajassa taaksepäin 1700-luvulle. Matkaa johtaa itse kuuluisa Amiraali Chapman. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnustautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen!

Vuoden 2019 yleisöpurjehduksia järjestetään ajalla 26.6.- 31.8.2019.

Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely juhlistaa Bruunin taiteilijauraa

Taiteilija Erik Bruun viettää tänä vuonna 70-vuotistaiteilijajuhlaa. Suomenlinna-museolle avautuu taiteilijan uraa juhlistava Jaffasta Jaffaan, metsästä metsään -näyttely.

Bruunin Jaffa-julisteet ovat olleet näkyvästi esillä 1950-luvulta lähtien. Kankaallakin aihe on ollut suosittu. Vuosikymmenien kaari syntyy myös erilaisista metsä-aiheista, joita julisteissa, postimerkeissä, julkaisuissa ja muissa Bruunin töissä on näkynyt koko graafikon uran ajalta. Erik Bruunin sanoin: ”Metsä on ollut työnantajani monilla tavoin. Metsään eri tavoin liittyvät tilaus- ja muut työt ovat konkreettisesti tuoneet leivän pöytään mutta lisäksi metsä on tarjonnut loputtoman aihe- ja ideavaraston moneen sellaiseenkin työhön, jossa metsä ei ole keskiössä.”

Luonnonkaunis Vallisaari

Vallisaaressa  järjestät ryhmällesi luonnonhelmassa kevään ekologisimman tykypäivän. Kävelykierroksella tutustut oppaan johdolla upeiden maisemien ja vehreän luonnon lisäksi kiinnostaviin tarinoihin menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta. Kierroksen päätteeksi maistuu letut Kahvila Pajassa!

Tee varaus tykypäivääsi varten täältä.