Ajankohtaista

Lue mitä ajankohtaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Suomenlinnan uusi mobiiliopas

Suomenlinnan uusi mobiili-opas lanseerattiin toukokuussa juhlallisesti Ukrainan Suomen-suurlähettilään Olga Dibrovan toimesta. Opastuksia voi puhelimen kautta kuunnella ukrainaksi, suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi sekä tekstitettynä yli kahdellakymmenellä kielellä. Ehrensvärd-seura tuotti opastukset yhdessä Reveelin kanssa. Ukrainankielinen versio on Suomen ensimmäinen ukrainankielinen mobiiliopastus ja osa Ukrainan presidentin puolison Olena Zelenskan hanketta lisätä ukrainankielisiä mobiiliopastuksia maailmanlaajuisesti.

Valokuvanäyttely Suomenlinna-museossa 28.10.2022 - 1.9.2023

Valokuvanäyttely perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin telakalla Suomenlinnassa.

1750-luvulla Suomenlinnaan rakennettu Viaporin telakka on Suomen ja Euroopan vanhin toiminnassa oleva kuivatelakka. Nykyään telakalla kunnostetaan perinteisiä purjelaivoja Viaporin telakka -yhdistyksen voimin. Laivat palaavat purjehduskaudelta syksyllä ja korjaustyöt tehdään talven aikana kuivatelakan altaan pohjalla.

Valokuvaaja Björn Elmgren on seurannut perinnelaivojen korjaustöitä ja Viaporin telakan toimintaa vuodesta 2018 lähtien. Tämä valokuvanäyttely avartaa perinnelaivojen historiaa ja korjaustöiden vaiheita valokuvien avulla. Elmgrenin valokuvat ovat kuvattu mustavalkofilmille. Esillä on myös perinnetyökaluja, joita edelleen käytetään laivojen kunnostuksessa.

Näyttely on avoinna museon aukioloaikoina.

Ehrensvärd-seura sata vuotta Suomenlinnassa

Sata vuotta sitten 13.3.1921 Suomenlinnan muinaismuistojen vaalimisesta vastannut komitea teki päätöksen Ehrensvärd-seuran perustamisesta. Siitä lähtien seuran toiminta on perustunut Suomenlinnan ja sen historian tunnetuksi tekemiseksi. Tänä vuonna on aika juhlistaa satavuotiasta Ehrensvärd-seuraa!

Juhlavuoden ohjelmaan ja Suomenlinna-museon sekä Kansallisarkiston juhlanäyttelyihin voi tutustua juhlavuoden verkkosivuilla.