Ajankohtaista

Lue mitä ajankotaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Kaikki yleisökierrokset perutaan 27.11 alkaen

Kurja Viapori kierrokset, linnoitustonttu Kaarlen kierrokset ja muut Suomenlinnan yleisöopastukset perutaan koronaepidemian huonontuneen tilanteen ja viranomaismääräysten vuoksi. Olemme yhteydessä kaikkiin lipun jo ostaneille. Järjestämme uusia kierroksia mahdollisuuksien mukaan myöhemmin talvella ja tiedotamme niistä somekanavissamme ja verkkosivuillamme.
Pysytään terveinä!

Suomenlinna-museo suljettu helmikuun loppuun asti

Suomenlinna-museo on suljettu 30.11.2020-28.2.2021 koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Pahoittelemme museovieraille aiheutuvaa haittaa.
Suomenlinna-museo

Sinitakkien säveliä - Laivaston soittokunnan historiaa

Laivaston soittokunta on ehtinyt yli sadan vuoden ikään ja toden totta soittokunta on tuon vuosisadan aikana esiintynyt mitä moninaisimmissa tapahtumissa. Valtiollisista tilaisuuksista tattoo-tapahtumiin ja marssikonsertteihin, iltahartauksista ravintolakeikkoihin ja kouluvierailuihin – opetellun ja soitetun musiikin skaala on Laivaston soittokunnan muusikoilla uskomattoman laaja. Sotilassoittajan työ onkin soittajien itsensä mukaan monipuolisin ammatti joka muusikolla voi olla.

Laivaston soittokunnan ja Suomenlinnan yhteinen historia

Suomenlinnalla ja merivoimien soittokunnilla on pitkä yhteinen historia. Linnoituksessa toimi 1700-luvulla Ruotsin saaristolaivaston soittokunta ja 1800-luvulla useita Venäjän keisarillisen laivaston soittokuntia.

Laivaston soittokunta toimi 1920-1930-luvulla Helsingissä ja sen henkilökuntaa asui Suomenlinnassa. Esimerkiksi soittokunnan tunnetuimpiin muusikoihin kuulunut Georg Malmstén asui Suomenlinnassa 1920-luvun puolivälissä.

Toisen maailmansodan jälkeen Laivaston soittokunta muutti Turkuun. Niin ikään Turussa sijaitseva, merivoimien museona toimiva Forum Marinum toteutti Laivaston soittokunnan juhlanäyttelyn, joka on nyt tuotu esille Suomenlinna-museoon. Tule tutustumaan Sinitakkien säveliin!

Osallistu turvallisesti opastetulle kierrokselle

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan liikkuessamme ryhmässä hyvät turvavälit. Oppaamme huolehtivat kierroksen aikana, että liikumme yhdessä väljissä tiloissa ja ohjeistavat miten liikumme ahtaammissa kohdissa.

Noudata hyvää käsihygienaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös oppaamme noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Opastuksen aikana liikumme ulkotiloissa, mutta muista kuitenkin, että mihinkään ei tule koskea.

Muista yskiä kyynärtaipeeseen.

Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme.

Suomenlinnakeskuksen kassalla suosi maksukorttien käyttöä.

Osallistu opastukselle vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä.

Ehrensvärd-seura seuraa THL:n ohjeita

Ehrensvärd-seura ry seuraa kaikessa toiminnassaan THL:n ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Kehoitamme myös asiakkaitamme tutustumaan ohjeisiin ja toimimaan niiden mukaisesti.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Palveluissamme saattaa ilmetä muutoksia, joista ilmoitamme kotisivuillamme.

Ehrensvärd-seura

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

Tykkisluuppi Dianan kesän perhe- ja yleisöpurjehduksia järjestetään jälleen kesällä 2020.

Purjehduspäivä ja aika:

La 27.6.2020, La 4.7.2020, To 8.7.2020, La 11.7.2020, La 18.7.2020, La 25.7.2020, La 1.8.2020, La 8.8.2020, La 15.8.2020, La 22.8.2020,La 29.8.2020, kaikkina päivinä kello 15.30. Lähtö Kruununhaan Halkolaiturista.