Ajankohtaista

Lue mitä ajankotaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Suomenlinna-museo sulkee

Suomenlinna-museo sulkee 17.3.2020 lähtien valtioneuvoston linjauksen mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sveaborgsmuseet stängs 17.3.202 i enlighet med Statsrådets linjedragning för att förhindra coronavirusets spridning.

Suomenlinna Museum closes 17.3.2020 according to the guidance issued by the Government of Finland in order to prevent the spreading of the coronavirus.

Ehrensvärd-seura

Opastetut kierrokset Suomenlinnassa perutaan 17.3.2020-13.5.2020

Opastetut kierrokset Suomenlinnassa perutaan 17.3.2020-13.5.2020 valtioneuvoston linjauksen mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Olemme yhteydessä ryhmävarauksia tehneisiin asiakkaisiin.
Ehrensvärd-seura

Ehrensvärd-seura seuraa THL:n ohjeita

Ehrensvärd-seura ry seuraa kaikessa toiminnassaan THL:n ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Kehoitamme myös asiakkaitamme tutustumaan ohjeisiin ja toimimaan niiden mukaisesti.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Palveluissamme saattaa ilmetä muutoksia, joista ilmoitamme kotisivuillamme.

Ehrensvärd-seura

Viaporin telakalta merta päin -valokuvanäyttely Suomenlinna-museossa

Suomenlinnassa sijaitsee Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista käytössä olevista kuivatelakoista, Viaporin telakka.

Kuivatelakalla, jota alettin rakentaa 1750-luvulla, on monien vaiheiden jälkeen kunnostettu ja rakennettu taas perinnepurjelaivoja vuodesta 1987 lähtien. Talven kunnostus- ja rakennustyöt päättyvät vuosittain huhtikuussa purjelaivojen ulostelakointiin.

Valokuvaaja Björn Elmgren kuvasi filmikameroilla vuoden 2018 ulostelakointia Elävä Suomenlinna –tutkimushankkeelle. Näyttelyssä esitetään Elmgrenin mustavalkofilmille ottamia kuvia ulostelakoinnin vaiheista ja tunnelmista, sekä perinnelaivoihin liittyviä työkaluja ja esineitä.

Uusi Suomenlinnan seikkailukierros vuodelle 2020

Vauhdikas ja hauska Suomenlinnan seikkailukierros tempaa osallistujat aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Matkan varrella tavataan mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa, ratkotaan arvoituksellisia johtolankoja ja käydään hämärissä bastioneissa. Lapsille (6-13 vuotta) suunnattu mutta myös aikuisille sopiva kierros tutustuttaa osallistujat Suomenlinnaan ja 1700-lukuun elämyksellisellä ja hauskalla tavalla. Ehrensvärd-seuran kautta voi varata ryhmälle myös vesibussikuljetukset ja ruokailun kätevästi ohjelman varauksen kanssa. Kesän kierrokset ovat ajalla 6.6.-15.8.2020. Kierros on tilattavissa myös ryhmille touko-syyskuussa (6.5.-14.9.2020).

Toukokuun tilauskierrokset joudutaan perumaan koronaviiruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi ja valtioneuvoston linjauksen mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Olemme yhteydessä ryhmävarauksia tehneisiin asiakkaisiin

Piirroskuva: Nadja Sarell.

Helsinki Biennaalin aloitus Vallisaaressa siirtyy

Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin tilanteen vuoksi Helsinki Biennaali 2020:n rakentaminen ja teostuotanto myöhästyvät alkuperäisestä aikataulusta. Tästä johtuen Helsinki Biennaalia ei voida avata yleisölle 12.6. Lopullinen arvio siitä, voidaanko biennaali järjestää tulevana kesänä, tehdään huhtikuun aikana.

 

”Vaihtoehdot ovat Helsinki Biennaalin avautuminen elokuun alussa tai siirtyminen kesään 2021. Haluamme päätöksellä myös varmistaa yleisön, taiteilijoiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

 

Helsinki Biennaali on ensimmäistä kertaa järjestettävä nykytaidetapahtuma Vallisaaressa ja mantereella. Merelliseen Helsinkiin sijoittuva biennaali on odotettu lisä kaupungin kulttuuritarjontaan.

 

 

https://helsinkibiennaali.fi/story/helsinki-biennaalin-avaus-siirtyy/