Ajankohtaista

Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Linnoitustonttu Kaarlen kierros Viaporissa

Linnoitustonttu Kaarlen kierroksella etsitään pieniä, kujeilevia apulaistonttuja ja samalla kuullaan linnoituksen elämästä eri aikoina. Kaarlen opissa lapset vanhempineen voivat tutustua hauskalla tavalla Suomenlinnaan. Kaarlen kierros on koko perheelle sopiva ohjelma. Lapsilla tulee olla täysi-ikäinen huoltaja mukana kierroksella.

Kierrokset:
La 1.12. klo 13.30, 8.12. klo 13.30, 15.12. klo 13.30 ja 22.12. klo 13.30. Kierros alkaa Rantakasarmin matkailuneuvonnalta.
Kesto: noin tunti.

Liput: Hinta: 7 € / henkilö

Suomenlinna-museossa kekri-päivänä la 3.11.2018

Luento: Kekrin perinteitä. Jokainen joulukseen, köyhäkin köyrikseen.

Köyri, köyry, keyri, kekri.   Festum omnium sanctorum, kaikkien pyhien päivä. Kaikkien kuolleiden uskollisten sielujen päivä. Miten nämä juhlapäivät liittyvät toisiinsa? Mitä kekrin aika merkitsi menneiden aikojen agraariyhteisöissä ja miten sitä vietettiin? Mitä sieltä on säilynyt meille nykypäivään?

Arkistotutkija Juha Nirkko Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta valaisee luennolla kekrin ajan perinteitä. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kekrin taustoihin, tapoihin ja perinteisiin!

Suomenlinna-museon auditoriossa klo 14.30-15.30 .

 

Suomenlinna-museon koko perheen kekri-polku  klo 12.00-18.00

Suomenlinna-museon näyttelytiloista löydät pieniä tehtävärasteja, jotka ratkomalla opit kiinnostavia yksityiskohtia kekristä ja sen perinteistä ja voit askarrella itsellesi hurjan kekri-naamion. Kekri-polku sopii koko perheelle. Tehtävät onnistuneesti ratkaisseille on luvassa pieni palkinto. Viimeinen maalissa on köyri!

 

Suomenlinna-museon kekri-ohjelma museon pääsylipun hinnalla: Aikuiset 8€, opiskelijat/eläkeläiset 5 €, kekrinä lapset alle 16 vuotta ilmainen sisäänpääsy. Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Suomenlinna-museo on lauantaina 3.11. auki  klo 10.30 –19.00.

Tervetuloa!

Kurja Viapori -kierros

Suomenlinna verhoutuu syksyn tummiin varjoihin. Niihin kannattaa sukeltaa syvemmälle kaamealla Kurja Viapori -opastuskierroksella. Linnoituksen pimeä vuodenaika on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille, taudeille ja viinan kiroille.

Kierroksella keskitytään Suomenlinnan historian tummiin tositarinoihin. Millaiset rikolliset päätyivät lusimaan linnoitukseen 1700-luvulla? Kuka oli Juhani Aataminpoika? Missä sijaitsi linnoitussaarten pahennusta herättänyt hökkelikylä, eräänlainen yrityskeskus Nystaden?

Illan pimeydessä linnoituksen muurit, raitit ja porttikongit näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Pimeässä valossa.

Yleisökierroksia on marraskuussa 2018 seuraavasti:

La 3.11. klo 16.45 – 18.25 (Osa Kekri-tapahtuman ohjelmaa)

La 10.11.  ja la 17.11. klo 18.20 – 20.00

Kierros alkaa Suomenlinnan Lauttarannasta.

Liput: 13 €. Lippuja saa Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta, Suomenlinnakeskuksen lipunmyynnistä ja oppaalta ennen kierrosta. (Huom! Oppaalta liput ainoastaan käteismaksulla.)

Tilaa ryhmällesi syysretki Vallisaareen

Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan salmen toisella puolella sijaitsee mielenkiintoinen ja luonnoltaan runsas Vallisaari. Upeiden maisemien ja vehreän luontonsa lisäksi Vallisaari tarjoaa kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta.

Vallisaaren luonto valmistautuu syksyyn ja ruskan ensimmäiset värit näkyvät jo puissa. Tilaa ryhmällesi syysretki luonnon helmaan ja tutustu opastetulla kierroksella linnoitussaaren saloihin.

Varaa retki osoitteesta https://www.suomenlinnatours.com/vallisaari?johku_product=29

Näyttely Suomenlinna-museossa: Sata Suomenlinnan vuotta 1918 – 2018

Näyttely aukeaa 14.9.2018 – tervetuloa!

Sveaborg ja Viapori -nimillä tunnettu linnoitus sai suomenkielisen nimensä Suomenlinna sata vuotta sitten. Nyt avautuva valokuvanäyttely esittelee Suomenlinnan muuttumista suomalaisen ajanjakson aikana.

Näyttelyn valokuvat on otettu vuosina 1918 ja 2018. Vuonna 1918 otetut valokuvat ovat olleet linnoituksen suomalaisen kauden ensimmäisen siviilikomendantin Carl von Wendtin kokoelmassa. Valokuvaajat Gunnar Lönnqvist, Niilo Toivonen ja Eric Sundström ottivat nämä kuvat kesällä 1918. Suomenlinnan hoitokunnalle lahjoitettujen 100 vuotta vanhojen valokuvien rinnalle on otettu kuvat samasta paikasta 100 vuotta alkuperäisten kuvien ottamisen jälkeen. Valokuvaaja Tim Bird on kuvannut Suomenlinnaa vuonna 2018 samoista kuvakulmista kuin valokuvaajat kesällä 1918.