Ajankohtaista

Lue mitä ajankotaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Viinapiru Viaporissa kierros 19.9 Suomenlinnan Suupaloissa

Suomenlinnan suupaloissa 19.9 voi herkuttelun lisäksi kuulla linnoituksen viinanhuuruisesta menneisyydestä Viinapiru Viaporissa kierroksella klo 15.00.
Viaporin linnoitusta rakennettiin ennätysvauhtia 1750 – oluen ja viinan voimalla. Uudella opastuskierroksella kuulet linnoituksen arjesta ja juhlista; sen sotilaista ja upseereista. Miten porvaristo ja sotaväki selvitti valtataistelunsa Viaporin panimosta? Mikä on jumpru? Tiesitkö, että Sinebrychoffien ura alkoi myymällä olutta sotilaille juuri Viaporissa? Varjopuolelta tutustut muun muassa linnoituksen ei aivan raittiiseen pappiin. Johan sen sananlaskukin sanoo; ”Ko on viina velijenä niin on piru isäntänä”.
Viaporin Vinapiru -kierros lauantaina 19.9.2020 kello 15.00.
Kierros alkaa Suomenlinnakeskuksesta.
Huom. kierros ei sovi lapsille.
Kuva: Uppsala bibliotek

Ehrensvärd-museon ja Suomenlinna-museon aukioloajat

Ehrensvärd-museo on  avoinna heinäkuussa 2020 ke, la ja su klo 11-17 (Huom. Museo on aukiolopäivinä suljettu klo 13.00-13.30.) Museon kaunius rokokoointeriööri kertoo, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia, tyylihuonekaluja ja laivojen pienoismalleja. Pääsyliput museoon (2 / 5 €) voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta

 

Suomenlinna-museo on avoinnama-su klo 11-18.  Tervetuloa tutustumaan museon näyttelyyn.  Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupastamme ja Suomenlinnakeskuksen kassasta maksukortein.

Toimimme vastuullisesti ja olemme valmistaneet museonäyttelyn vastaamaan turvallista museokäyntiä.

Suomenlinna-museo

Suomenlinnan opastetut yleisökierrokset alkavat la 6.6 klo 14.00

Kuule Suomenlinnan parhaat tarinat ja näe kauneimmat maisemat opastetulla kierroksella.  Kierrämme turvallisesti ulkoalueilla, joten kaikille riittää tilaa liikkua. Lippuja voi ostaa verkkokaupastamme tai Suomenlinnakeskukselta maksukorteilla.
Suomenlinnan Kuninkaanportti

Osallistu turvallisesti opastetulle kierrokselle

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan liikkuessamme ryhmässä hyvät turvavälit. Oppaamme huolehtivat kierroksen aikana, että liikumme yhdessä väljissä tiloissa ja ohjeistavat miten liikumme ahtaammissa kohdissa.

Noudata hyvää käsihygienaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös oppaamme noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Opastuksen aikana liikumme ulkotiloissa, mutta muista kuitenkin, että mihinkään ei tule koskea.

Muista yskiä kyynärtaipeeseen.

Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme.

Suomenlinnakeskuksen kassalla suosi maksukorttien käyttöä.

Osallistu opastukselle vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä.

Ehrensvärd-seura seuraa THL:n ohjeita

Ehrensvärd-seura ry seuraa kaikessa toiminnassaan THL:n ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Kehoitamme myös asiakkaitamme tutustumaan ohjeisiin ja toimimaan niiden mukaisesti.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Palveluissamme saattaa ilmetä muutoksia, joista ilmoitamme kotisivuillamme.

Ehrensvärd-seura

Viaporin telakalta merta päin -valokuvanäyttely Suomenlinna-museossa

Suomenlinnassa sijaitsee Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista käytössä olevista kuivatelakoista, Viaporin telakka.

Kuivatelakalla, jota alettin rakentaa 1750-luvulla, on monien vaiheiden jälkeen kunnostettu ja rakennettu taas perinnepurjelaivoja vuodesta 1987 lähtien. Talven kunnostus- ja rakennustyöt päättyvät vuosittain huhtikuussa purjelaivojen ulostelakointiin.

Valokuvaaja Björn Elmgren kuvasi filmikameroilla vuoden 2018 ulostelakointia Elävä Suomenlinna –tutkimushankkeelle. Näyttelyssä esitetään Elmgrenin mustavalkofilmille ottamia kuvia ulostelakoinnin vaiheista ja tunnelmista, sekä perinnelaivoihin liittyviä työkaluja ja esineitä.

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

Tykkisluuppi Dianan kesän perhe- ja yleisöpurjehduksia järjestetään jälleen kesällä 2020.

Purjehduspäivä ja aika:

La 27.6.2020, La 4.7.2020, To 8.7.2020, La 11.7.2020, La 18.7.2020, La 25.7.2020, La 1.8.2020, La 8.8.2020, La 15.8.2020, La 22.8.2020,La 29.8.2020, kaikkina päivinä kello 15.30. Lähtö Kruununhaan Halkolaiturista.

Kuningas Kustaa III:n aarre -seikkailukierros 1.7.2020 alkaen

Vauhdikas ja hauska Suomenlinnan seikkailukierros tempaa osallistujat aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Matkan varrella tavataan mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa, ratkotaan arvoituksellisia johtolankoja ja käydään hämärissä bastioneissa. Lapsille (6-13 vuotta) suunnattu mutta myös aikuisille sopiva kierros tutustuttaa osallistujat Suomenlinnaan ja 1700-lukuun elämyksellisellä ja hauskalla tavalla. Kesän kierrokset alkavat juhannuksen jälkeen, lisätietoja aikatauluista kesäkuun alussa.