Ajankohtaista

Lue mitä ajankohtaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.
Пушечный шлюп, чертёж

Chapman tapahtumapäivä 10.9.2022

10.9.2022 Suomenlinnassa vietetään Chapman-tapahtumapäivää saaristolaivaston suunnittelijan, laiva-arkkitehti Fredrik Henrik af Chapmanin kunniaksi. Chapman täytti 9.9.2021 300 vuotta, mutta näin pandemia aikoina juhlatapahtumaa vietetään nyt vuotta myöhemmin. Päivän ohjelmaan kuulu purjehduksia tykkisluuppi Dianalla sekä Chapmain ajan Viaporista kertovia opastuksia ja telakan nykytoiminnan esittelyä. 1700-luvun interiöörimuseoon Ehrensvärd-museoon on vapaa sisäänpääsy. Lisäksi Suomenlinna-museossa voi tutustua Viapori-Suomenlinna – Kolmen valtakunnan linnoitus 1748-2021 -näyttelyyn, joka kertoo myös Chapmanin toimintaa Viaporissa. Tervetuloa tutustumaan historialliseen ja merelliseen Suomenlinnaan!

Lue lisää tapahtuman verkkosivulta.

Fredrikin nimipäivät Ehrensvärd-museolla

Ehrensvärd-museo herää eloon, kun historian elävöittäjät saapuvat juhlistamaan Kuningas Adolf Fredrikin nimipäivää pukeutuneina 1700-luvun juhla-asuihin.

Fredrikin nimipäiviä juhlitaan Ehrensvärd-museolla ja sen ympäristössä Suomenlinnassa 16.7.2022 klo. 13.30-17.00. Ohjelma Ehrensvärd-museon lipun hinnalla (5€ aikuiset, 2€ lapset). Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

Raikkaita tuulia, Helsingin merellisiä maisemia ja elävää historiaa 1700-luvun tyyliin tykkisluuppi Dianan purjehduksella! Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehduksia järjestetään jälleen 29.6. – 6.8.2022 keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin Suomenlinnasta. Lisäksi purjehditaan myös elokuussa lauantaisin. Lue lisää purjehdusten ohjelmasta, aikatauluista sekä hinnoista ja osta liput purjehdukselle linkistä.

Suomenlinnassa seikkaillaan Kuningas Kustaa III:n aarre -kierrosella

Viaporissa on tapahtunut jotain hirvittävää. Hänen majesteettinsa kuningas Kustaa III:n aarrearkku kallisarvoisine sisältöineen on ryöstetty. Minkä ihmeen takia? Kiperän arvoituksen ratkaisemiseksi tarvitaan nyt apua. Mittaamattoman arvokas aarre on löydettävä! Värväydy mukaan kuninkaalliseen etsintäjoukkoon! Kierrokset 11.6.-30.6 ti-to ja la klo 12 suomeksi ja pe klo 12 ruotsiksi (ei 23.-25.6) sekä 1.7.-6.8 ti-to ja la klo 12 & 15 suomeksi ja pe klo 12 ruotsiksi.

Tykkisluuppi Diana osallistuu Ruotsin laivaston 500-vuotisjuhlaan

Tykkisluuppi Diana osallistuu Ruotsin laivaston 500-vuotisjuhlaan Tukholmassa 4.-7.6.2022. Diana lähtee 26.5.2022 purjehtimaan kohti Tukholmaa Helsingin Halkolaiturista ja reitti kulkee suojaisia saaristoväyliä pitkin. Matkaa seurataan ja tapahtumasta kerrotaan tykkisluuppi Dianan Facebook-sivulla ja Instagram tilillä, joten jos haluat seurata kuulumisia matkalta ja Tukholmasta pysy kuulolla.

Tykkisluuppi Dianan Facebook-sivu

Tykkisluuppi Dianan Instagram-tili

Пушечный шлюп Свеаборг

Ehrensvärd-seura sata vuotta Suomenlinnassa

Sata vuotta sitten 13.3.1921 Suomenlinnan muinaismuistojen vaalimisesta vastannut komitea teki päätöksen Ehrensvärd-seuran perustamisesta. Siitä lähtien seuran toiminta on perustunut Suomenlinnan ja sen historian tunnetuksi tekemiseksi. Tänä vuonna on aika juhlistaa satavuotiasta Ehrensvärd-seuraa!

Juhlavuoden ohjelmaan ja Suomenlinna-museon sekä Kansallisarkiston juhlanäyttelyihin voi tutustua juhlavuoden verkkosivuilla.

Juhlavuoden näyttely Suomenlinna-museossa ja Kansallisarkistossa

Suomenlinnan historian vaiheista kertovan Suomenlinna – Kolmen valtakunnan linnoitus -näyttelyn avajaisia vietetään Kansallisarkistossa ja Suomenlinna-museossa 12.5. Yleisölle näyttely avautuu heti, kun koronarajoitukset sen sallivat. Näyttelyssä on esillä Viapori-Suomenlinnan linnoitukseen liittyvää ainutlaatuista asiakirja-aineistoa sekä esineistöä.

Osallistu turvallisesti opastetulle kierrokselle

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan liikkuessamme ryhmässä hyvät turvavälit. Oppaamme huolehtivat kierroksen aikana, että liikumme yhdessä väljissä tiloissa ja ohjeistavat miten liikumme ahtaammissa kohdissa.

Noudata hyvää käsihygienaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös oppaamme noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Opastuksen aikana liikumme ulkotiloissa, mutta muista kuitenkin, että mihinkään ei tule koskea.

Muista yskiä kyynärtaipeeseen.

Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme.

Suomenlinnakeskuksen kassalla suosi maksukorttien käyttöä.

Osallistu opastukselle vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä.