Ajankohtaista

Lue mitä ajankohtaista ohjelmaa tarjoamme Suomenlinnassa! Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Museokorttietuja Suomenlinnakeskuksella

Museokortilla etuja Suomenlinna-museolla helmikuussa.
Suomenlinnakeskuksen kahviosta saa Museokortilla cappuccinot ja kanelipullat kahdelle kymmenellä eurolla 5.-18.2.2024.
Museokortinhaltijan ystävä pääsee Suomenlinna-museoon puoleen hintaan Ystävänpäivä-viikolla tutustumaan linnoituksen historiaan ja nykypäivään. Etu on voimassa 12.-18.2.2024. Normaali lipun hinta on 9 €.
Suomenlinnakeskus on avoinna päivittäin kello 10.30-17.00. Tervetuloa!

Suomenlinna-museo on avoinna ympäri vuoden

Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.

 

Suomenlinnakeskus ja -museo ovat avoinna päivittäin 10.30–17.

Näyttely: Maanmittausta ja kartoitusta Suomessa 390 vuotta

Näyttelyssä tutustutaan maanmittauksen ja kartoituksen perinteeseen ja kehitykseen sotilaskartoitushankkeiden ja salaisten karttojen kautta kohti nykyaikaa. Lisäksi näyttelyssä  on esillä Suomenlinna ja Struven ketju, kaksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta. Karttojen lisäksi näyttelyssä on tarjolla tietoa siitä, kuinka Suomi kartoitettiin ja kuinka paljon työtä ja aikaa se vaati.

Näyttely on Suomenlinna-museossa 19.2.2024 – 30.9.2024.

Lue lisää näyttelystä Suomenlinnan tapahtumakenteista.

Tutustu Suomenlinnaan mobiiliopastuksella

Mobiiliopstuksen reitti johdattaa tututusmaan Suomenlinaan ja sen historiaan. Matkalla nähdään kivimuureja ja tykkejä sekä puistikoita ja upeita merimaisemia. Lisäski kuullaan linnoituksen rakentajista, asukkaista ja puolustajista
Suomenlinnan uusi mobiili-opas lanseerattiin toukokuussa juhlallisesti Ukrainan Suomen-suurlähettilään Olga Dibrovan toimesta. Opastuksia voi puhelimen kautta kuunnella ukrainaksi, suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi sekä tekstitettynä yli kahdellakymmenellä kielellä. Ehrensvärd-seura tuotti opastukset yhdessä Reveelin kanssa. Ukrainankielinen versio on Suomen ensimmäinen ukrainankielinen mobiiliopastus ja osa Ukrainan presidentin puolison Olena Zelenskan hanketta lisätä ukrainankielisiä mobiiliopastuksia maailmanlaajuisesti.

Uusi Susisaaren salaisuus -seikkailukierros Suomenlinnassa keväällä 2024

”Maailman aikakirjat ovat sekaisin ja historiankirjat kääntyilevät hyllyissään!” professori Vimma kailottaa suunniltaan. Hän on juuri havainnut tärkeän matka-arkkunsa sisältöineen kadonneen. Jäljellä on vain arvoituksellinen viesti, jossa käsketään lähtemään 1700-luvulle. Tästä tilanteessa alkaa vuoden 2024 uusi Susisaaren salaisuus -seikkailukierros, joka vie seikkailemaan Viaporin linnoituksen kivisille muureille, valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin.

Susisaaren salaisuus on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat jännittäviä tilanteita ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Tilauskierroksia järjestetään ryhmille 8.5.-30.9.2024 ja kesän yleisökierrokset ovat 8.6.-3.8.2024.