Liikenneyhteydet Suomenlinnaan

Suomenlinna sijaitsee vain 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin kauppatorista. Liikenneyhteydet toimivat ympäri vuoden.
Suomenlinnan lautta Kauppatorilta

Suomenlinnaan lautalla ympäri vuoden

Suomenlinnaan kulkee ympärivuotisesti Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautta Kauppatorilta ja arkipäivinä myös Katajanokalta.

 

Lautat liikennöivät Kauppatorilta talviaikaan kerran tunnissa ja kesäviikonloppuina jopa viidentoista minuutin välein. Katajanokalta liikennöivä huoltolautta liikennöi vain arkisin klo 7.25-15.30 välisenä aikana. Katso tarkemmat aikataulut www.hsl.fi sivuilta ja Suomenlinnan liikenteen sivuilta.

 

HSL:n lautan lippuja voi ostaa HSL:n palvelupisteistä, HSL-sovelluksessa ja Kauppatorin lippuautomaatista.

Vesibussilla Tykistölahteen tai Kuninkaanportille

Suomenlinnaan pääsee kesäkaudella vapusta syyskuun loppuun saakka Suomen Saaristokuljetuksen vuorovesibussilla Kauppatorilta. Suomenlinnassa pysähdyspaikat ovat Tykistölahti ja Kuninkaanportti.

 

Lippuja voi ostaa vesibussista tai varata ryhmille etukäteen Ehrensvärd-seuralta. Katso vesibussiliikenteen aikataulu Suomen Saaristokuljetuksen sivuilta.

Tykistolahti vesibussi
Suomenlinnan Island Hopping

Island hopping Suomenlinna ja Lonna

Suomenlinna ja Lonna ovat mielenkiintoinen yhdistelmä linnoitussaaria Helsingin saaristossa. Molemmilla kohteilla on oma luonteensa; trendikäs ja salaperäinen Lonna ja maailmanperintökohde Suomenlinna. Nauti mrellisestä Helsingistä ja vietä rentouttava Island Hopping- päivä tutustuen Helsingin linnoitussaariin. Suunnittele oma aikataulusi Suomen Saaristokuljetuksen liikennettä hyödyntäen. Yhdellä lipulla pääset molempiin saariin.

Ryhmille vesibussimatkat ja- liput tilauksesta

Ryhmille voi kesäaikaan varata oman kuljetuksen tai lippuja vuorovesibussiin Suomenlinnaan, Lonnalle ja/tai Vallisaareen. Pyydä meiltä tarjous kuljetusta tai risteilyä varten.

 

Suosittelemme vesibussilippujen varausta myös koululaisryhmille.

Lautalla tykistolahteen

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Suomenlinnan helmiä

  Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa.

  Suomenlinna-museo

  Suomenlinna-museo

  Suomenlinnan päämuseo on auki ympäri vuoden.

  Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

  Seikkaile lasten kanssa

  Ohjelmaa lapsille ja koululaisille

  null

  Tykkisluuppi Diana

  Purjehdi historialliseen tyyliin

  Oppaiden auktorisointi

  Ohjelmaa ryhmille

  Tilaa ryhmällesi ohjelmaa.