• Swedish Flag
  • English Flag
  • Russian Flag

Tietoja tilaajalle sekä varaus- ja peruutusehdot

suomenlinna lonna opastus ja ravintola

Kuva: Suomenlinnan hoitokunta

Alla voitte tutustua varaus- ja peruutusehtoihimme sekä lukea hyödyllistä tietoa tilauksiin liittyen.

Opastukset ja ohjelmat

Opastustilauksen peruutus ja/tai muutos on maksuton kolme arkipäivää ennen tilattua ajankohtaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista ja/tai muutoksista veloitetaan peruutus/muutoskuluina 70 euroa.

Mahdolliset muutokset tulee tehdä viimeistään 48 h ennen tilattua kierrosta, myöhemmin tehtyjä muutoksia emme voi huomioida. Mikäli tilaus perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen opastusta, veloitetaan peruutuskuluina koko hinta. Peruutukset ja muutokset tulee tehdä maanantaista perjantaihin klo 10-15.

Mikäli ryhmällenne on varattu ”Suomenlinna Experience” laajakangasesitys huomioikaa, että esitykset alkavat täsmällisesti ilmoitettuna ajankohtana.

Pyhäpäivinä opastusten hintaan lisätään + 30 %. Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään. Mikäli maksutavaksi on sovittu käteismaksu, suoritetaan se Suomenlinnakeskuksessa.

Ryhmän myöhästymisestä johtuvia muutoksia/ peruutuksia emme ikävä kyllä voi huomioida tai hyvittää.

Matkat ja kuljetukset

Mikäli olette varanneet kauttamme vesibussimatkan JT-Line Oy:n vuorovesibussiin, tulee matkalippu esittää matkan aikana rahastajalle. Mikäli ryhmän koko on eri, kuin mitä lipussa on ilmoitettu, tekee rahastaja lippuun mahdolliset henkilömäärän muutokset. Varattua matkaa ei voi maksaa käteisellä,vaan se laskutetaan matkan toteuduttua. Mikäli olette varanneet ryhmällenne aivan oman kuljetuksen, ei erillistä matkalippua tarvita.

Liikennöintiyhtiö ei ota vastaan paikkavarauksia, vaan ainoastaan ilmoituksen ryhmästä. Suomenlinna on erittäin suosittu retkikohde ja liikennevälineet saattavat olla täynnä. Toivomme teidän ottavan tämän huomioon ja suosittelemme, että olette rannassa hyvissä ajoin ennen aluksen lähtöä!

Reittivuorossa ajavan vesibussimatkan peruutus- ja muutosehdot ovat samat kuin opastusten kohdalla.

Mikäli olette varanneet oman kuljetuksen on varaus peruttava 14 arkipäivää ennen tilauksen ajankohtaa.

Peruutusehtomme ovat seuraavat:

  • 14 vrk ennen matkaa: ei kuluja
  • 14-7 vrk ennen matkaa: veloitamme 50% matkan hinnasta
  • Alle 7 vrk ennen matkaa: veloitamme koko matkan hinnan

Ravintolat ja ravintolapalvelut

Pyydämme teitä valitsemaan ryhmänne aterian toimittamistamme menulistoista viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Koko ryhmän tulee syödä sama ateria. Pyydämme teitä ilmoittamaan etukäteen mahdollisista kasvisruokavalioista sekä erikoisruokavalioista ja vahvistamaan lopullisen osallistujamäärä neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuutta. Laskutus tapahtuu tällöin ilmoitetun henkilölukumäärän mukaisesti. Mahdolliset alkoholijuomat ravintola laskuttaa erikseen.

Mikäli joudutte perumaan ruokailutilauksenne, ovat peruutusehdot seuraavat:

  • Peruutus samana päivänä: 100 % tilaisuuden arvosta
  • 1-4 arkipvää ennen 75 % tilaisuuden arvosta
  • 5-8 arkipvää ennen 50 % tilaisuuden arvosta
  • 9-15 arkipvää ennen 25 % tilaisuuden arvosta

Kokous- ja juhlatilat

Kokous – ja juhlatilan tilauksen peruutus ja/tai muutos on maksuton kaksi viikkoa ennen tilattua ajankohtaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan koko tilan hinta. Peruutukset ja muutokset tulee tehdä maanantaista perjantaihin klo 10-15.

Siivous ja pintojen suojelu

Tilojen vuokraan sisältyy tavanomainen siivous tilaisuuden jälkeen.
Tilan käyttäjä kerää ruuantähteet, kertakäyttöastiat ja muut suuret roskat itse jätesäkkeihin ja vie roskien keräilyastiaan. Tavanomaista aikaisemman (yö-) tai perusteellisemman siivouksen kustannukset veloitetaan vuokraajalta hintaan 42 €/tunti. Salitilojen koristelu on sallittu vain rappauksia vaurioittamatta ja teipin ja sinitarran käyttö on ehdottomasti kielletty. Monet tilat on maalattu liimavärillä tai muulla maalilla, joka ei kestä koristeiden kiinnittämistä. Steariinin valumista pinnoille tulee varoa.

Tilaisuuden päättyminen

Kovaäänisen musiikin tulee loppua Pirunkirkon, Ruutikellarin, tenalji von Fersenin ja Myllysalin juhlatiloissa kello 24 ja tilan on oltava tyhjänä viimeiseen lauttaan kello 02.00 mennessä. Kokoustilojen (Paarlastihuone, Kurtiini Hamilton-Polhem, Pajasali ja Tynnyrintekijän kokoushuone) on oltava tyhjänä klo 20.00 mennessä. Tiloissa ei saa yöpyä.

Avaimet

Vuokralainen sopii avainten noudosta etukäteen viimeistään kolme arkipäivää ennen tilaisuutta. Avaimet palautetaan joko tilassa olevaan harmaaseen avainlaatikkoon tai Suomenlinnan hoitokunnan toimistoon (C 40; avoinna arkisin klo 8-16), tai toimiston ollessa suljettuna toimiston ovessa olevaan lukittuun, mustaan postilaatikkoon. Vuokralainen on velvollinen lukitsemaan vuokraamansa tilan ulko-ovet lähtiessään.

Auto Suomenlinnassa

Ajonopeus Suomenlinnassa on korkeintaan 20 km/h. Susisaarella ja Kustaanmiekalla vain huoltoajo on sallittua. Huoltoajoreitit on merkitty huoltoajokarttaan. Autopaikan varaaminen lautasta etukäteen on suositeltavaa. Varaukset tehdään Suomenlinnan liikenne Oy:n kautta, numerosta (09) 622 9720.

Tiedustelut

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa Ehrensvärd-Seura, puh: 09-684 1850, fax 09-668 348; sähköposti: guidebooking@suomenlinnatours.com. Pyydämme teitä asioidessanne ilmoittamaan tilausnumeronne.

Hinnoittelussa noudatetaan marginaaliverotus menettelyä (ALV 80§). Hinnat ovat voimassa ainoastaan Ehrensvärd-seura ry:n kautta tehdyissä varauksissa.

Suomenlinna on ulkoilmakohde ja retkenne onnistumista edesauttaa, mikäli osallistujat ovat pukeutuneet säänmukaisesti ja varustautuneet mukavin kävelykengin.

Pyydämme teitä vahvistamaan tarkan osallistujamäärän heti sen tietäessänne!

Toivotamme teidät tervetulleiksi Suomenlinnaan!