Suomenlinnan seikkailukierros 25 vuotta / Äventyrstur för barn på Sevaborg 25 år

25-vuotisjuhlaviikonloppu / 25-jubileumsveckoslut

Suomenlinnan seikkailukierros täyttää 25-vuotta vuonna 2023. Suomenlinnassa on seikkailtu vuodesta 1998 ja se tehtiin alunperin osaksi Suomenlinna 250 vuotta -ohjelmaa. 12.-13.2023 vietetään Suomenlinnan seikkailukierroksen 25-vuotisjuhlaviikonloppua Suomenlinnassa. Tervetuloa!

 

År 2023 fyller äventyrsturen på Sveaborg 25 år. Äventyrsturen grundades 1998 inför Sveaborgs 250-årsjubileum. 12-13.8.2023 firar vi äventyrsturens 25-jubileumsveckoslut på Sveaborg. Välkomma!

 

Ohjelma / Programm

Lauantai /Lördag 12.8.2023: Suomenlinnan seikkailukierroksen25-vuotisjuhlakierros / 25-årsjubileumsrundturen för Sveaborgs äventyrstur

11.00 suomi / finskspråkig ja/ och 15.00 kaksikielinen, kierroksella puhutaan suomea ja ruotsia / tvåspråkig, på rundturen talas både finska och svenska.

 

Sunnuntai / Söndag 13.8.2023: Viaporin kuninkaallinen rastirata / Kungliga orienteringsbanan på Sveaborg

Lähtöjä on viisi ja ne alkavat: Det finns fem starttider, och de börjar:

Kello / Klockan 12.00,  12.15 suomi, 12.30 suomi, 12.45 suomi / på finska

Kello / Klockan 13.00 ruotsi / på svenska.

 

Kuninkaallinen jalokivijahti -rastirata Suomennlinna-museossa (avoinna 10-18)

Omatoinen viuhkatyöpja Ehrensvärd-museossa (avoinna 10.30-13 ja 13.30-17.30)

 

 

 

Suomenlinnan seikkailukierroksen 25-vuotisjuhlakierros / 25-årsjubileumsrundturen för Sveaborgs äventyrstur

Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros vie aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin kuningas Kustaa III:n johdolla. Seikkailuun osallistuvat myös kamaripalvelija Henrik, piika Gunilla ja tuttuja hahmoja seikkailukierrokselta vuosien varrelta. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Jakten efter den försvunna kronan är en äventyrstur som tar deltagarna på en medryckande tidsresa till 1700-talets Sveaborg. Turen leds av kung Gustav III och kammarbetjänt Henrik, pigan Gunilla samt bekanta rollfigurer från gågna år. Under turen får man bekanta sig med 1700-talets Sveaborg på ett medryckande och roligt sätt.

 

Liput / biljetter 10 € / henkilö / person

Lisätiedot ja liput / Mera information samt biljetter

Viaporin kuninkaallinen rastirata – Kungliga orienteringsbanan på Sveaborg

Kuninkaallisella rastiradalla tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla. Rastiradalla tehdään erilaisia tehtäviä ja opitaan samalla seikka jos toinenkin historiasta. Kierroksella tavataan kuinkaan lisäksi kasvitieteilijä Carl von Linné, aatelisneiti Ulrika Sofia Blomcreutz ja kauppias rouva Västerberg. Rastirata sopii kokoperheen ohjelmaksi.

 

På Kungliga orienteringsbanan bekantar vi oss med Sveaborg och 1700-talet på ett roligt och upplevelserikt sätt. På banan genomförs olika uppgifter och samtidigt lär vi oss en och annan sak om historien. Under rundturen vi träffar växtforskaren Carl von Linné, adelsfröken Ulrika Sofia Blomcreutz och köpmansfrun Västerberg. Orienteringen lämpar för hela familjen.

 

Liput / biljetter 5 € / henkilö / person

Lisätiedot ja liput / Mera information och biljetter

Kuninkaallinen jalokivijahti -rastirata Suomennlinna-museossa

Tervetuloa Suomenlinna-museoon ja Kuninkaallinen jalokivijahti -rastiradalle! Viaporin kuninkaallinen tietotoimisto on piilottanut museon näyttelyyn jalokivikirstuja ja visaisia kysymyksiä. Tehtäväsi on löytää nämä kirstut ja tehdä niiden yhteydessä olevat tehtävät. Kuninkaallinen jalokivijahti -rastirata tutustuttaa Suomenlinna-museon näyttelyyn tehtävien merkissä. Museon näyttely tutustuttaa Suomenlinnaan ja sen historiaan. Rastirata sopii lapsille ja leikkimielisille. Siihen voi osallistua Suomenlinna-museon pääsymaksulla museon aukioloaikojen mukaan.

 

 

Avoinna 10-18. Liput: 8 € aikuinen, 4 € lapsi (7-17 v.), Opiskelijat/eläkeläiset 5 €.

Lue lisää museosta

Vieraile Ehrensvärd-museossa

1700-luvulla viuhka oli tärkeä asuste, joilla myös viestittiin esimerkiksi tanssiaisten pyörteissä. Ehrensvärd-museossa voit askarrella omatoimisesti viuhkan ja opetella muutaman viuhkakielen merkin. Voit myös tutustua museon kauniissa rokokoointeriöörissa siihen, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia ja tyylihuonekaluja sekä laivojen pienoismalleja. Museossa voit nähdä myös kuninkaan purjealuksen pienoismallin.

 

Museoon on vapaapääsy seikkailukierroksen tai rastiradan lipulla.

Museon on avoinna kello 10.30-13.00 ja 13.30-17.30.

Museo on Komendantintalon toisessa kerroksessa, portaikon yläpäässä.

 Lue lisää museosta

Seikkailukierroksen historiikki ja kuvia kierroksilta

Suomenlinnassa on seikkailtu jo vuodesta 1998. Ensimmäinen seikkailukierros Kuningas ja kadonnut kruunu sai ensi-iltansa toukokuussa 1998. Suomenlinnan lastenkierros on interaktiivinen esitys, joka kertoo elävästi ja hauskasti UNESCO:n maailmanperintökohteesta Suomenlinnasta ja sen historiasta. Kierros kehitettiin alun perin Suomenlinnan 250-vuotisjuhlien ohjelmaksi. Seikkailukierros on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin kesäisessä lastenkulttuuritarjonnassa. Suomenlinnaan seikkailukierros on tarjonnut vuosien varrella monelle koululaisryhmälle ja lapsiperheelle mukavan tavan tutustua Suomenlinnaan hauskasti.

Tutustu historiikkiin

Seikkailukierroksen Facebook-sivu

Seikkailukierroksen Instagram-tili