• Swedish Flag
  • English Flag
  • Russian Flag

Suomenlinna-museo

suomenlinna kahvila ja museo
suomenlinna-museo

Kuva: Sakari Kiuru

suomenlinna museo suomenlinnamuseo

Kuva: Sakari Kiuru

Suomenlinnan historiaa 268 vuotta

Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.

Suomenlinna Experience -laajakangasesitys

Suomenlinna kuuluu maailman suurimpiin merilinnoituksiin ja sitä on aikanaan nimitetty jopa Pohjolan Gibraltariksi. Linnoituksen monivaiheisen tarinan kertoo ”Suomenlinna Experience” laajakangasesitys. Esityksessä käydään läpi linnoituksen historia aina sen perustamiseen johtavista syistä nykypäivään asti unohtamatta linnoituksessa käytyjä taisteluja. Suomenlinnan kohtalo liittyy kiinteästi Suomen historian käännekohtiin sekä myös Suomen, Ruotsin ja Venäjän välisiin valtataisteluihin, joten Suomenlinna Experience toimii tiiviinä johdatuksena Suomen historiaan. Esitys kertoo mielenkiintoisella tavalla sekä kotimaisille että ulkomaisille kävijöille, millainen paikka Suomenlinna on, ja miksi sillä on niin merkittävä rooli Suomen historiassa. Esitykset Suomenlinnakeskuksessa puolen tunnin välein ja viimeinen esitys tuntia ennen sulkemisaikaa.

Esityksen kesto: n. 25 min
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, kiina ja japani

Suomenlinna-museon liput ja aukioloajat

Hinta 7 € aikuinen, 4 € lapsi (7-16 v.)
Koululuokilta opettajan seurassa vain varausmaksu 25 €
Opiskelijat/eläkeläiset 5 €.
Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.
Museon aukioloajat
2.1. – 30.4. klo 10:30 – 16:30
2.5. – 30.9. klo 10 – 18
1.10. – 31.12. klo 10:30 – 16:30
Suljettu: 1.1., 14.4., 6.12., 24.-25.12.

Varaamme Suomenlinna Experience laajakangasesitystä ryhmille osana opastus- ja ohjelmapaketteja. Ryhmille erikoistilauksesta näytöksiä myös aukioloajan ulkopuolella.

Varaa