Suomenlinna-museo

Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa.
Suomenlinna-museo on avoinna päivittäin.

Museo on avoinna vuonna 2022 päivittäin

Syyskuussa: klo 10:30 – 18. (huom: 28.9. suljemme poikkeuksellisesti klo 16:30)

Loka-joulukuussa: klo 10:30 – 17

Vieraile turvallisesti Suomenlinna-museossa

Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan hyvät turvavälit. Noudata hyvää käsihygienaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan, ei kätellä toisiamme. Myös henkilökuntamme noudattaa hyvää käsihygieniaa. Muista yskiä kyynärtaipeeseen.

Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupastamme. Suomenlinnakeskuksen kassalla suosi maksukorttien käyttöä.

Saavu paikalle  vain terveenä. Myös henkilökuntamme huolehtii terveydestään eikä työskentele muutoin kuin täysin terveenä. Muista turvavälit ja hyvä käsihygieniä jo lauttamatkalla Suomenlinnaan.

Liput museoon

Hinta 8 € aikuinen, 4 € lapsi (7-17 v.)
Koululuokilta opettajan seurassa vain varausmaksu 25 €
Opiskelijat/eläkeläiset 5 €.
Ilmainen sisäänpääsy Helsinki-kortilla ja Museokortilla.
Suomenlinnan museo

Valokuvanäyttely: Tervan tuoksu ja vasaroiden kalke: valokuvia perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin telakalla

Valokuvanäyttely perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin telakalla Suomenlinnassa.

1750-luvulla Suomenlinnaan rakennettu Viaporin telakka on Suomen ja Euroopan vanhin toiminnassa oleva kuivatelakka. Nykyään telakalla kunnostetaan perinteisiä purjelaivoja Viaporin telakka -yhdistyksen voimin. Laivat palaavat purjehduskaudelta syksyllä ja korjaustyöt tehdään talven aikana kuivatelakan altaan pohjalla.

Valokuvaaja Björn Elmgren on seurannut perinnelaivojen korjaustöitä ja Viaporin telakan toimintaa vuodesta 2018 lähtien. Tämä valokuvanäyttely avartaa perinnelaivojen historiaa ja korjaustöiden vaiheita valokuvien avulla. Elmgrenin valokuvat ovat kuvattu mustavalkofilmille. Esillä on myös perinnetyökaluja, joita edelleen käytetään laivojen kunnostuksessa.

Näyttely on avoinna 28.10.2022 – 1.9.2023 museon aukioloaikoina.

Suomenlinna Experience -laajakangasesitys

Suomenlinna kuuluu maailman suurimpiin merilinnoituksiin ja sitä on aikanaan nimitetty jopa Pohjolan Gibraltariksi. Linnoituksen monivaiheisen tarinan kertoo ”Suomenlinna Experience” laajakangasesitys. Esityksessä käydään läpi linnoituksen historia aina sen perustamiseen johtavista syistä nykypäivään asti unohtamatta linnoituksessa käytyjä taisteluja.

Esityksen kesto: n. 25 min. Esitykset puolen tunnin välein ja viimeinen esitys tuntia ennen sulkemisaikaa.
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, kiina ja japani

Otamme vastaan laajakangasesitykseen ryhmille varauksia.