Oppaiden auktorisointi

Auktorisoinnilla halutaan taata, että Suomenlinnassa saadaan nauttia asiantuntevasta ja laadukkaasta opastuksesta ammattimaisten oppaiden johdolla. Suomenlinna-opastuksia on mahdollista saada jopa 15 eri kielellä ympäri vuoden. Ehrensvärd-seura tekee yhteistyötä laajasti eri matkanjärjestäjien kanssa opastuskierrosten järjestämisessä.

Suomenlinnassa virallinen opastus

Auktorisoidut oppaat ovat virallisia Suomenlinna-oppaita, jotka ovat käyneet läpi Ehrensvärd-seuran järjestämän opaskoulutuksen. Koulutuksella varmistetaan oppaiden monipuolinen ja asiantunteva tietämys Suomenlinnan historiasta, opastuksen laatu ja ryhmien turvallinen liikkuminen linnoituksessa.

Haluatko tulla Suomenlinnan oppaaksi?

Järjestämme Suomenlinnassa opaskursseja ja lisäkoulutuksia vuosittain. Arvostamme hyviä kielitaitoja ja varmaa esiintymistä.

Tervetuloa Suomenlinnan opaskoulutukseen 2018

Ehrensvärd-seura ry järjestää 8.2.2018 alkaen Suomenlinnassa opaskoulutuksen.  Maksullinen opastustoiminta Suomenlinnassa on luvanvaraista ja vain Ehrensvärd-seura ry:n auktorisoimat oppaat saavat opastaa linnoituksessa

Opaskoulutus 2018

Opaskoulutus järjestetään luentosarjana Suomenlinnakeskuksessa. Kurssin vaatimuksiin kuuluu luennoille ja opetusopastuksille osallistuminen (yht. 10 kertaa), luentopäiväkirjan ylläpito sekä suullinen että kirjallinen koe. Kurssin tavoitteena on perehdyttää Suomenlinnan historiaan, nykypäivään ja maailmanperintökohteen hoitoon. Tarkempi aikataulu jaetaan kurssille hyväksytyille kurssin alussa.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Koulutus pidetään suomen kielellä ja koulutukseen kuuluvan luentopäiväkirjan ja tentin saa suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.  Huomioikaa, että Suomenlinnassa opastaminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja vahvaa äänen käyttöä.

Vapaamuotoiset hakemukset opaskurssia varten voi lähettää 15.1.2018 mennessä sähköpostitse guidebooking@suomenlinnatours.com tai postitse osoitteeseen Ehrensvärd-seura ry Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki. Lisätietoja puh: 09 684 1850.

 

Suomenlinnan Island Hopping

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!