Suomenlinnassa on kuusi museota

Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva maailman suurimpiin kuuluva merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde.

Suomenlinnassa on kuusi eri museota, joista jokainen kertoo omaa kiehtovaa tarinaansa. Sukella historian syövereihin ja tutustu 1700-luvun upseeriston elämään, tullin toimintaan, iki-ihaniin leluaarteisiin, Suomenlinnan restaurointiin, sukellusveneen tekniikkaan tai vanhan korsun tiloihin.

Ehrensvärd-museo Suomenlinna

Ehrensvärd-museo

Linnanpihalla, linnoituksen komendanttien virka-asuntona toimineessa talossa sijaitseva Ehrensvärd-museo esittelee linnoituksen ruotsalaisen kauden historiaa. Talon ensimmäinen isäntä oli linnoituksen perustaja Augustin Ehrensvärd. Museon kokoelmissa on muun muassa muotokuvia, pienoismalleja, kustavilaisia huonekaluja sekä Suomenlinnaa esittäviä öljymaalauksia 1760-luvulta. Museo on avoinna kesäkaudella päivittäin.

 

Sisäänpääsymaksu 6/5/3€ (aikuiset, eläkeläiset ja opiskelijat, lapset).

Saavutettavuus: Museo sijaitsee Komendantintalon toisessa kerroksessa pitkän portaikon yläpäässä. Museoon ei ole esteetöntä kulkuyhteyttä.

Suomenlinna-museo

Linnoituksen päämuseo Suomenlinna-museo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden. Perusnäyttely esittelee linnoituksen  historian vaiheita mm. käyttöesineiden, työkalujen, tykkien ja pienoismallien avulla. Kosketusnäytöillä olevien kuvakirjojen avulla voi syventyä historiaan.  Museon yläkerrassa esitellään linnoituksen restaurointityötä ja vuosittain vaihtuvaa näyttelyä.

 

Sisäänpääsymaksu 9/6/5€ (aikuiset, eläkeläiset ja opiskelijat, lapset). Ilmainen Museokortilla ja Helsinki-kortilla
SaavutettavuusMuseo on kahdessa kerroksessa hissillisessä rakennuksessa.

Suomenlinna-museo
Suomenlinnan museot

Muut Suomenlinnan museot

Tervetuloa tutustumaan myös muihin Suomenlinnan kuuteen museoon.

Suomenlinnan Lelumuseo esittelee leluaarteita 1800-luvun alusta 1960-luvulle. Museon kahvila Café Samovarbar tarjoaa suussasulavia leivoksia ja lukuisia teelaatuja. Ryhmille varauksesta tee- tai viinimaitstajaisia.

Sotamuseo Maneesi ja sukellusvene Vesikko esittelee Suomen puolustusvoimien museaalista esineistöä.

Tullimuseossa voi perehtyä mm. salakuljetuksen historiaan.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Suomenlinnan helmiä

  Tarjoamme Suomenlinnassa monenlaista hauskaa ohjelmaa.
  Cafe Piper Suomenlinna

  Kahvilat

  Nauti kahvitauosta

  Пушечный шлюп Свеаборг

  Tykkisluuppi Diana

  Purjehdi 1700-luvun tyyliin

  Oppaiden auktorisointi

  Opastetut kierrokset

  Kuule Suomenlinnan salat oppaalta

  Kierrokset Vallisaaressa

  Vallisaari

  Luonnokaunis helmi kätkee vanhan linnoituksen