• Swedish Flag
  • English Flag
  • Russian Flag

Suomenlinnan museokauppa B34

Suomenlinna helsinki museokauppa matkamuistot
suomenlinna museokauppa vanha kyltti
suomenlinna helsinki museokauppa matkamuistot
suomenlinna helsinki museokauppa käsinpuhallettu lasi
suomenlinna museokauppa matkamuistot käsityö
suomenlinna helsinki museokauppa matkamuistot

Suomenlinnan matkamuistot

Suomenlinnan museokauppa, joka on Ehrensvärd-seuran perustama ja ylläpitämä, sijaitsee keskellä linnoitusta Susisaarella. Museokauppa löytyy läheltä linnoituksen historiallista keskusaukiota Suurta Linnanpihaa ja Komendantintalossa toimivaa Ehrensvärd-museota.

Museokaupan valikoimaan kuuluu Suomenlinna -aiheinen kirjallisuus useilla eri kielillä. Jos Suomenlinnan vierailulla jokin asia jäi askarruttamaan, museokaupan kirjavalikoimasta löytyy varmasti vastaus ja llinnoituksen historiaan tutustumista voi jatkaa vielä kotona.

Museokaupasta saat matkamuistoksi myös julisteet, 1700- ja 1800-luvun ruotsalaisia ja venäläisiä joukkoja esittävät taidokkaasti valetut tinasotilaat ja pienoistykit tai kaunista lasitavaraa. Museokaupassa on tarjolla myös aikuisille ja lapsille Suomenlinna- ja Helsinki-aiheisia matkamuistoja, käyttöesineitä sekä vaatteita Suomenlinna -aiheisin tekstein ja kuvituksin.

Tunnelmallinen museokauppa Suomenlinnassa

Museokauppa toimii vuonna 1876 valmistuneessa hirsirakennuksessa, jossa on venäläisellä kaudella säilytetty ainakin linnoitustykistön taloustarvikkeita. Rakennuksen nykyinen okrankeltainen väri ja ikkunaluukut ovat hyvin tyypillisiä venäläisen kauden rakennuksille Suomenlinnassa.

Suomenlinnalaisten suussa rakennus tunnettiin itsenäisyyden ajan alkupuolella ”kauravarastona”, koska sitä käytettiin hevosten rehusuojana. Viereisessä rakennuksessa toimikin talli, sillä merilinnoituksessakin tarvittiin hevosia sekä upseerien ratsuina että moniin linnoituksen töihin. Kaupparakennuksen hirsiseiniin ovat vuosikymmenten kuluessa raapustaneet nimensä niin venäläiset kuin suomalaisetkin linnoituksessa palvelleet sotilaat.

Nykyään rakennuksessa toimii kaksi erillistä myymälää: Suomenlinnan taidekäsityöläisten taide-esineitä myyvä kauppa ja Ehrensvärd-seuran ylläpitämä museokauppa. Rakennuksen numero B34 on päässyt myös museokaupan nimeen. Vanha hirsirakennus on eristämätön ja siksi kauppa on auki vain kesäkaudella.

Ympärivuotisesti museokauppa-asiakkaita palvelee toinen myymälämme Suomenlinnakeskuksessa.

TERVETULOA OSTOKSILLE !

B34 museokauppa on avoinna kesäkaudella 1.6. – 14.8.2017 klo 10 – 16:30

Suomenlinnakeskuksen museokauppa palvelee Suomenlinnakeskuksen aukioloaikoina.