Suomenlinnakeskuksen museokauppa ja kesäkauppa

Suomenlinnakeskuksessa sijaitsevat ympärivuotisesti avoinna oleva kahvila sekä museokauppa. Kahvilassa voi nauttia kuumien juomien lisäksi pieniä makeita ja suolaisia herkkuja ja samalla tutkia erittäin mielenkiintoista ja monipuolista myymälän valikoimaa, josta varmasti löytyy niin lahjaideoita kuin matkamuistoja. Valikoimaan kuuluvat Suomenlinna-aiheinen kirjallisuus, julisteet, eri aikakausiin liittyvät tinasotilaat ja lasitavara. Museokaupassa on tarjolla myös aikuisille ja lapsille matkamuistoja, käyttöesineitä sekä vaatteita Suomenlinna-aiheisin tekstein ja kuvituksin. Suomenlinnakeskus sijaitsee linnoituksen keskeisellä paikalla, Tykistölahden sillan kupeessa.

Museokaupan tuotteista saa Museokortilla 20 % alennuksen joulukuussa 1.-24.12.2023.

 

 

Suomenlinnan kesäkauppa sijaitsee keskellä linnoitusta Susisaarella lähellä linnoituksen historiallista keskusaukiota Suurta Linnanpihaa ja Komendantintalossa toimivaa Ehrensvärd-museota. Kesäinen museokauppa toimii vuonna 1876 valmistuneessa hirsirakennuksessa, jossa on venäläisellä kaudella säilytetty ainakin linnoitustykistön taloustarvikkeita.

Osa museokauppamme laajasta tuotevalikoimasta on ostettavissa museokaupan verkkokaupasta. Tee hienoja kirjalöytöjä tai tutki vanhoja karttoja verkkokauppamme sivulla.

Matkamuistoja ja kirjallisuutta

Museokauppojen valikoimaan kuuluu Suomenlinna -aiheinen kirjallisuus useilla eri kielillä. Jos Suomenlinnan vierailulla jokin asia jäi askarruttamaan, museokaupan kirjavalikoimasta löytyy varmasti vastaus ja linnoituksen historiaan tutustumista voi jatkaa vielä kotona. Museokaupoista saat matkamuistoksi myös julisteet, 1700- ja 1800-luvun ruotsalaisia ja venäläisiä joukkoja esittävät taidokkaasti valetut tinasotilaat ja pienoistykit tai kaunista lasitavaraa. Museokaupoissa on tarjolla myös aikuisille ja lapsille Suomenlinna- ja Helsinki-aiheisia matkamuistoja, käyttöesineitä sekä vaatteita Suomenlinna -aiheisin tekstein ja kuvituksin.

Tee ostokset helposti verkkokaupasta

Suomenlinnakeskuksen museokauppa palvelee myös verkossa. Voit kotona tutustua laajaan kirjavalikoimamme ja Suomenlinna-aiheisiin tuotteisiimme ja tehdä tilauksen verkkokaupastamme.

Verkkokaupasta voi ostaa myös lahjakortteja.

Tee ostoksia tästä.

Suomenlinnan museokauppa

Tunnelmallinen kesäkauppa

Museokauppa toimii vuonna 1876 valmistuneessa hirsirakennuksessa, jossa on venäläisellä kaudella säilytetty ainakin linnoitustykistön taloustarvikkeita. Rakennuksen nykyinen okrankeltainen väri ja ikkunaluukut ovat tyypillisiä venäläisen kauden rakennuksille Suomenlinnassa. Suomenlinnalaisten suussa rakennus tunnettiin itsenäisyyden ajan alkupuolella ”kauravarastona”, koska sitä käytettiin hevosten rehusuojana. Viereisessä rakennuksessa toimikin talli, sillä merilinnoituksessakin tarvittiin hevosia sekä upseerien ratsuina että moniin linnoituksen töihin. Kaupparakennuksen hirsiseiniin ovat vuosikymmenten kuluessa raapustaneet nimensä niin venäläiset kuin suomalaisetkin linnoituksessa palvelleet sotilaat.

 

Nykyään rakennuksessa toimii kaksi erillistä myymälää: Suomenlinnan taidekäsityöläisten taide-esineitä myyvä kauppa ja Ehrensvärd-seuran ylläpitämä museokauppa. Rakennuksen numero B34 on päässyt myös museokaupan nimeen. Vanha hirsirakennus on eristämätön ja siksi kauppa on auki vain kesäkaudella.
Ympärivuotisesti museokauppa-asiakkaita palvelee toinen myymälämme Suomenlinnakeskuksessa.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Katso myös

  Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Alla joitakin mielenkiintoisia poimintoja.
  Suomenlinna elokuva

  Suomenlinna-museo

  Näe Suomenlinna Experience filmi

  null

  Linnoituksen historia

  Milloin linnoitus rakennettiin?

  Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

  Lapsille ja kouluille

  Seikkaile ja opi!

  Kahvila Cafe Piper

  Kahville

  Kaunis kahvila Piper tarjoaa kahvitukset ja picnicit