• Swedish Flag
  • English Flag
  • Russian Flag

Liikenneyhteydet Suomenlinnaan

kuljetukset suomenlinna vesibussi kokous
purjelaiva suomelinna purjehdus helsinki tykkisluuppi diana

Helsingin kaupungin lautta (HSL)

Suomenlinnaan kulkee ympärivuotisesti Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lautta Kauppatorilta ja arkipäivinä myös Katajanokalta. Lautat liikennöivät Kauppatorilta talviaikaan kerran tunnissa ja kesäviikonloppuina jopa viidentoista minuutin välein. Katajanokalta liikennöivä huoltolautta liikennöi vain arkisin klo 7.25-15.30 välisenä aikana. Katso tarkemmat aikataulut www.hsl.fi sivuilta ja Suomenlinnan liikenteen sivuilta www.slloy.fi. HSL:n lautan edestakaiseen matkaan oikeuttavia Suomenlinna-lippuja voi ostaa HSL:n palvelupisteistä ja Kauppatorin lippuautomaatista myös pankkikortilla.

JT-Linen vesibussi

Suomenlinnaan pääsee kesäkaudella vapusta syyskuun puoleenväliin saakka JT-Linen vuorovesibussilla Kauppatorin Kolera-altaalta. Lippuja voi ostaa vesibussista tai varata ryhmille etukäteen Ehrensvärd-seuralta. Katso vesibussiliikenteen aikataulut www.jt-line.fi sivuilta.

Yksityiskuljetukset

Ryhmille voi kesäaikaan varata oman kuljetuksen Suomenlinnaan. Pyydä meiltä tarjous kuljetusta tai risteilyä varten.

Tykkisluuppi Diana

Suomenlinnassa 1700-luvun piirustusten mukaan rakennettu Tykkisluuppi Diana tekee yleisöpurjehduksia Suomenlinnaan Halkolaiturista heinäkuun viikonloppuina. Dianan voi varata myös ryhmän yksityiskuljetukseen.