Seikkaile linnoituksessa ja merellä

Tutustu linnoitukseen ja sen nähtävyyksiin sekä ohjelmatarjontaan ja saavu vierailemaan Suomenlinnan kauniisiin maisemiin.

Historiallisten roolihahmojen tahdittamat lapsille suunnatut ohjelmat kertovat Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnasta elävästi ja hauskasti. Suomenlinnan seikkailukierros tarjoaa jännittäviä tilanteita ja historian havinaa. Tykkisluuppi Dianalla purjehduksilla lähdetään 1700-luvun meriseikkailulle.  Vieraile myös Ehrensvärd-museossa ja Suomenlinna-museossa, jotka tutustuvat vierailijan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun. Voit varata ryhmälle ruokailun ja vesibussikuljetukset kätevästi ohjelmavarauksen yhteydessä.

Suomenlinna seikkailukierros 25 vuotta

Tervetuloa seikkailemaan Suomenlinnaan Kadonneen kruunun jäljillä -kierrokselle. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. Juhlavuoden kierros on uusi versio vuonna 1998 ensiesityksensä saaneesta Kadonneen kruunun jäljillä kierroksesta. Tilauskierrokset 9.5.-30.9.2023 ja kesän kierrosket 10.6.-5.8.2023.

Lahjakortti: Suomenlinnan seikkailukierros 25-vuotisjuhlavuosi

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Suomenlinnan seikkailukierroksen 25-juhalvuoden Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros vie lapset (6-13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle entisaikan Viaporiin. Kesäesitykset ovat kesä-elokuussa 2023.

Lahjakortti (arvo 28 €) kattaa liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle ja se on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen.

 

Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros

Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. Kesän kierrokset ovat ajalla 10.6.-5.8.2023 ja tilauskierrokset 9.5.-30.9.2023.

Meriseikkailu tykkisluuppi Dianalla

Purjehdi 1700-luvun tyyliin Suomenlinnan lähivesillä. Lasten meriseikkailun aikana tutustutaan tykkisluuppi Dianaan ja 1700-lukuun. Luvassa on vauhdikas ja jännittävä laivamatka valistusajan Viaporiin amiraali Chapmanin kanssa. Yleisöpurjehduksia järjestetään kesällä 2022. Ryhmille järjestetään myös tilauspurhejduksia kesä-syyskuussa.

Opastettu kävelykierros

Tutustu Suomenlinnaan kävelykierroksella, jolla kuullaan linnoituksen vaiherikkaasta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin kuten suureen linnanpihaan ja kuivatelakkaan. Opastus sisältää sisäänpääsyn Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikana. Opastuksia järjestetään päivittäin kesä-elokuussa ja ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

 Tykit ja tunnelit -opastus

Tykit ja tunnelit -opastuksella tutustutaan Suomenlinnan bastionimuureihin kätkeytyviin tunneleihin ja kuullaan miten linnoituksessa varauduttiin maanalaisin reitein ja holvatuin muurein mahdollisen pommituksen vaaroihin. Tilauskierokset ryhmille ympäri vuoden.

Onko Augustin kotona? -museokierros

Onko Augustin kotona? -kierroksella tutustutaan Ehrensvärd-museoon ja Suomenlinnaan. Kierros vie osallistujat aikamatkalle 1700-luvulle draaman ja leikin keinoin. Kierros on suunnattu 4-6-vuotialle lapsille. Kierrosta järjestetään tilauksesta ryhmille ympäri vuoden.

Suomenlinna lapsille ja kouluille - ryhmävaraukset

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Tilaa ryhmällesi unohtumaton seikkailu Suomenlinnan merilinnoituksessa. Meiltä voit varata opastettuja kierroksia, museovierailuja, ruokailua ja muuta kiinnostavaa ja jännittävää.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Väritä Suomenlinna retkeäsi museokäynnillä. Vieraile Suomenlinnamuseossa ja tutustu linnoitukseen tai piipahda 1700-luvun interiöörissä komendatintalossa Ehrensvärd-museossa. Suomenlinnan viiteen museoon voi tutustua myös yhteslipulla.
Suomenlinnassa on paljon nähtävää. Susisaarelta löytyy päänähtävyyksiä, kuten suuri linnanpiha ja kuivatelakka. Kuninkaanportti sijaitsee Kustaanmiekalla samoin kuin lippubastioni Zander. Suomenlinnan kirkon, joka on myös saaren majakka voi nähdä Iso Mustasaarella.

Lasten kierroksia jo vuodesta 1998!

Suomenlinnassa on seikkailtu jo vuodesta 1998. Suomenlinnan historiasta kertovasta kierroksesta on tullut historiaa. Tutustu seikkailukierroksen kuluneisiin vuosiin.

Katso myös

Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa.
null

Saapuminen

Kauppatorilta Suomenlinnaan

null

Vallisaari

Tutustu Vallisaaren opastuksiin

Kahvila Cafe Piper

Kahvitauon aika

Kahvila Piper

Suomenlinnan historia

Suomenlinnan historia

Linnoitusta ryhdyttiin rakentamaan vuonna 1748.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Ajankohtainen ohjelmatarjonta ja tapahtumat

  LAHJAKORTTI: Suomenlinnan seikkailukierros

  Anna lahjaksi kesäinen seikkailu Suomenlinnassa! Suomenlinnan seikkailukierros sopii sekä lapsille että aikuisille.

  Opastettu kävelykierros kouluryhmille

  Suomenlinnan mutkikkaisiin muureihin ja jännittävään historiaan tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella!

  Etäopastus Ehrensvärd-museon rokokoomiljöössä ryhmille

  Lähde virtuaaliselle aikamatkalle Ehrensvärd-museoon!

  Jakten efter den försvunna kronan

  Äventyrsturen Jakten efter den försvunna kronan baserar sig på historisk fakta. Äventyrsturen riktar sig främst till barn i åldern 6–13, men lämpar sig även för vuxna. Medan deltagarna följer ledtrådar och löser uppgifter stöter de på historiska personer och händelser. Under turen lär sig deltagarna om Sveaborg och 1700-talet på ett medryckande sätt.

   

   

  Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros Suomenlinnassa

  Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. Suomenlinnan seikkailukierros täyttää 25-vuotta vuonna 2023. Juhlavuoden kierros on uusi versio vuonna 1998 ensiesityksensä saaneesta Kadonneen kruunun jäljillä kierroksesta.

  LAHJAKORTTI: Suomenlinnan seikkailukierros, avoin summa

  Anna lahjaksi kesäinen seikkailu Suomenlinnassa! Suomenlinnan seikkailukierros sopii sekä lapsille että aikuisille.

  Suomenlinnan seikkailukierros - tilauskierros ryhmille

  Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros. Kierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin, kuningas Kustaa III:n yli 200 vuotta sitten kadonneen kruunun jäljille. . Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

  Kuulumisia Viaporista Facebookissa ja Instagramissa

  Jaa omat tarinasi

  Instagram @suomenlinnanseikkailukierros

  #vuosisatojen aikamatka #seikkailukierros

  Facebook @suomenlinnanlastenkierros