Seikkaile linnoituksessa ja merellä

Tutustu linnoitukseen ja sen nähtävyyksiin sekä ohjelmatarjontaan ja saavu vierailemaan Suomenlinnan kauniisiin maisemiin.

Historiallisten roolihahmojen tahdittamat lapsille suunnatut ohjelmat kertovat Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnasta elävästi ja hauskasti. Suomenlinnan seikkailukierros tarjoaa jännittäviä tilanteita ja historian havinaa. Tykkisluuppi Dianalla purjehduksilla lähdetään 1700-luvun meriseikkailulle.  Vieraile myös Ehrensvärd-museossa ja Suomenlinna-museossa, jotka tutustuvat vierailijan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun. Voit varata ryhmälle ruokailun ja vesibussikuljetukset kätevästi ohjelmavarauksen yhteydessä.

Susisaaren salaisuus -seikkailukierros

Susisaaren salaisuus on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Kierros vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Kesän kierrokset ovat ajalla 8.6.-3.8.2024 ja tilauskierrokset 8.5.-30.9.2024.

Meriseikkailu tykkisluuppi Dianalla

Purjehdi 1700-luvun tyyliin Suomenlinnan lähivesillä. Yleisöpurjehduksella tutustutaan tykkisluuppi Dianaan ja 1700-lukuun. Luvassa on vauhdikas ja jännittävä laivamatka Viaporin vesille amiraali Chapmanin kanssa. Yleisöpurjehduksia järjestetään kesällä 2024. Ryhmille järjestetään myös tilauspurhejduksia kesä-syyskuussa.

Opastettu kävelykierros

Tutustu Suomenlinnaan kävelykierroksella, jolla kuullaan linnoituksen vaiherikkaasta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin kuten suureen linnanpihaan ja kuivatelakkaan. Opastus sisältää sisäänpääsyn Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikana. Opastuksia järjestetään päivittäin kesä-elokuussa ja ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

 Tykit ja tunnelit -opastus

Tykit ja tunnelit -opastuksella tutustutaan Suomenlinnan bastionimuureihin kätkeytyviin tunneleihin ja kuullaan miten linnoituksessa varauduttiin maanalaisin reitein ja holvatuin muurein mahdollisen pommituksen vaaroihin. Tilauskierokset ryhmille ympäri vuoden.

Suomenlinna lapsille ja kouluille - ryhmävaraukset

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Tilaa ryhmällesi unohtumaton seikkailu Suomenlinnan merilinnoituksessa. Meiltä voit varata opastettuja kierroksia, museovierailuja, ruokailua ja muuta kiinnostavaa ja jännittävää.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Väritä Suomenlinna retkeäsi museokäynnillä. Vieraile Suomenlinnamuseossa ja tutustu linnoitukseen tai piipahda 1700-luvun interiöörissä komendatintalossa Ehrensvärd-museossa. Suomenlinnan viiteen museoon voi tutustua myös yhteslipulla.
Suomenlinnassa on paljon nähtävää. Susisaarelta löytyy päänähtävyyksiä, kuten suuri linnanpiha ja kuivatelakka. Kuninkaanportti sijaitsee Kustaanmiekalla samoin kuin lippubastioni Zander. Suomenlinnan kirkon, joka on myös saaren majakka voi nähdä Iso Mustasaarella.

Lasten kierroksia jo vuodesta 1998!

Suomenlinnassa on seikkailtu jo vuodesta 1998. Suomenlinnan historiasta kertovasta kierroksesta on tullut historiaa. Tutustu seikkailukierroksen kuluneisiin vuosiin.

Katso myös

Suomenlinnasta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa.
null

Saapuminen

Kauppatorilta Suomenlinnaan

null

Vallisaari

Tutustu Vallisaaren opastuksiin

Kahvila Cafe Piper

Kahvitauon aika

Kahvila Piper

Suomenlinnan historia

Suomenlinnan historia

Linnoitusta ryhdyttiin rakentamaan vuonna 1748.

Tilaa uutiskirje

Suomenlinnasta löytyy mielenkiintoista tekemistä ympäri vuoden. Ole perillä ajankohtaisista tapahtumista, näyttelyistä ja opastuksista tilaamalla uutiskirjeemme!


  Ajankohtainen ohjelmatarjonta ja tapahtumat

  LAHJAKORTTI: Suomenlinnan seikkailukierros

  Anna lahjaksi kesäinen seikkailu Suomenlinnassa! Suomenlinnan seikkailukierros sopii sekä lapsille että aikuisille.

  Opastettu kävelykierros kouluryhmille

  Suomenlinnan mutkikkaisiin muureihin ja jännittävään historiaan tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella!

  Etäopastus Ehrensvärd-museon rokokoomiljöössä ryhmille

  Lähde virtuaaliselle aikamatkalle Ehrensvärd-museoon!

  Kadonneen kruunun jäljillä -seikkailukierros Suomenlinnassa

  Kadonneen kruunun jäljillä on historialliseen taustatietoon perustuva seikkailukierros, joka vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporii. Suomenlinnan seikkailukierros täyttää 25-vuotta vuonna 2023.

  Kiitos kaikille kesän 2023 seikkailukierroksille osallistuneille! Kesän 2024 kierroksista tiedotamme talvella 2024.

  LAHJAKORTTI: Suomenlinnan seikkailukierros, avoin summa

  Anna lahjaksi kesäinen seikkailu Suomenlinnassa! Suomenlinnan seikkailukierros sopii sekä lapsille että aikuisille.

  Suomenlinnan seikkailukierros - tilauskierros ryhmille

  Susisaaren salaisuus -seikkailukierros vie osallistujat hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Luvassa on tunneleita ja tutkimista vahdikkaan seikkailun tiimellyksessä. Osallistava kierros perustuu historialliseen taustatietoon ja sillä tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

  Kuulumisia Viaporista Facebookissa ja Instagramissa

  Jaa omat tarinasi

  Instagram @suomenlinnanseikkailukierros

  #vuosisatojen aikamatka #seikkailukierros

  Facebook @suomenlinnanlastenkierros