• Swedish Flag
  • English Flag
  • Russian Flag

Yleisimmin kysytyt kysymykset

suomenlinnanlautta
tykki suomenlinnassa
suomenlinna

Olemme koonneet tälle sivulle yleisimmin asiakkaitamme askarruttaneita kysymyksiä. Kysymykset on lajiteltu aihepiireittäin ja ne koskevat pääsääntöisesti Ehrensvärd-seuran toimintaa.

Suomenlinnan hoitokunnan sivuilta löydät kattavan listan muista yleisimmistä Suomenlinnaa koskevista kysymyksistä.

EHRENSVÄRD-SEURAN TOIMINTA

Mitä seuran toimintaan kuuluu?

Ehrensvärd-seura on aatteellinen yhdistys, joka haluaa edistää Suomenlinnan ja sen historian tunnettavuutta.

Ehrensvärd-seura ylläpitää: Suomenlinnan opastustoimintaa, Ehrensvärd-museota, kesäkahvila Piperiä, museokauppaa ja Tykistölahden kioskia.

Lisäksi seura toteuttaa Suomenlinnan seikkailukierroksen lapsille. Seura on myös tuottanut Suomenlinnan historiasta kertovan laajakangasesityksen “Suomenlinna Experience”, joka pyörii Suomenlinnamuseossa. Lue lisää: Ehrensvärd-seura.

Voit myös seurata Ehrensvärd-seuran Tykkisluuppihanketta Tykkisluupin omilta ettisivuilta.

Mitä Ehrensvärd-seuran kautta voi varata?

Meidän kauttamme voit kätevästi varata Suomenlinnan opastukset ja muun ohjelman, ravintolat, vesibussikuljetukset ja kokouspaketit.

Miten voin tehdä varauksia?

Kätevimmin ja nopeimmin varaus hoituu täyttämällä sähköisen varauslomakkeen nettisivuillamme. Otamme teihin yhteyttä niin pian kuin mahdollista, 1-2 arkipäivän kuluessa.

Voit myös lähettää toimistollemme sähköpostia osoitteeseen guidebooking@suomenlinnatours.com tai soittaa numeroon 09 684 1850.

Kokouspakettien tilaaminen hoituu myös kätevästi sähköpostitse tai soittamalla.

OPASTUKSET

Voinko tulla ryhmäni kanssa päivittäisille opastuskierroksille/yleisöopastuksille?

Päivittäisille yleisökierroksille ei voi varata paikkoja ja ryhmille suosittelemme aina oman yksityisen kierroksen varausta. Oman oppaan johdolla on huomattavasti mukavampaa kulkea ryhmän kanssa. Tilauskierroksia on mahdollista saada jopa 15 eri kielellä ja aikataulu voidaan sopia ryhmän toiveiden mukaan.

Päivittäisiä opastuskierroksia järjestetään kesäisin neljällä eri kielellä sekä talvikaudella viikonloppuisin englanniksi ja venäjäksi. Lisäksi uudenvuoden sesonkina järjestämme päivittäisiä venäjänkielisiä kierroksia.

Millainen opastus olisi ryhmällemme paras?

Ensikertalaisille suosittelemme peruskierrostamme ”Opastettu kävelykierros”, jossa tutustutaan Suomenlinnan päänähtävyyksiin ja kuullaan linnoituksen historiasta ja nykypäivästä.

Teemakierroksilla kuullaan myös linnoituksen perushistoria, mutta keskitytään aina enemmän kulloiseenkin teemaan.

Jos ryhmänne haluaisi tutustua linnoituksen historiaan omatoimisesti, suosittelemme leikkimielistä Viapori-visa suunnistusta.

Voit lukea kierrosten tarkemmat kuvaukset Ohjelmaa-osiossamme.

Lapsille (ja lapsenmielisille) hyvä valinta on kesäkaudella järjestämämme Lasten seikkailukierros.

Autamme mielellämme kierroksen valinnassa, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse (guidebooking@suomenlinnatours.com) tai soittamalla Ehrensvärd-seura 09 684 1850.

SÄÄVARAUS

Onko opastuksilla säävarausta?

Suomenlinna on ulkoilmakohde, jonka vuoksi emme valitettavasti voi ottaa opastustilauksia säävarauksella.

Suosittelemme aina pukeutumaan säänmukaisesti ja varustautumaan mukavin kävelykengin linnoituksen mukulakivikaduille.

Järjestetäänkö opastuksia talvellakin?

Kyllä. Suomenlinnaan pääsee ympärivuotisesti Helsingin kaupungin lautalla (HSL) ja talvi luo oman viehättävän tunnelmansa opastuskierroksille. Yleisöopastuksia järjestetään talvikaudella viikonloppuisin, ja yksityisiä kierroksia voi varata ympäri vuoden. Suomenlinnan päätiet ovat talvisin hyvin hoidettuja.

Jos ryhmä haluaa tutustua historiaan lämpimästi sisätiloissa, voimme varata teille paikat Suomenlinnamuseossa esitettävään Suomenlinna Experience- laajakangasesitykseen. Esityksen kesto noin 30 min ja kuulokkeista voi valita useita eri kieliä. Lue lisää laajakangasesityksestä.

LASKUTUS

Miten voin maksaa opastuksen?

Ryhmille tilatut opastuskierrokset voidaan maksaa joko jälkikäteen lähetettävällä laskulla tai paikan päällä Suomenlinnakeskuksella. Maksutavaksi käy käteinen tai pankki- ja luottokortit.

Huomioittehan, että ryhmä ei voi maksaa opastusta käteisellä, jos he ovat tilanneet kauttamme opastuksen lisäksi esimerkiksi ravintolan ja/tai vesibussimatkat. Tällöin kaikki laskutetaan samalla laskulla jälkikäteen.

Päivittäisille opastuksille ei oteta varauksia ja maksu suoritetaan paikan päällä Suomenlinnakeskuksessa.

Sisältävätkö hinnat arvonlisäveron?

Kaikki antamamme hintatiedot sisältävät ALV:in, jos ei erikseen toisin mainita. Opastustoiminta on osa aatteellista toimintaamme ja sen vuoksi arvonlisäverotonta toimintaa (ALV 0%).

Mitä tarkoittaa laskussa ALV-kohdassa merkintä 80§ ?

Merkintä tarkoittaa marginaaliverotuspykälää numero 80, joka on matkanjärjestäjien välitystoiminnassa käyttämä veromenettely. Menettelyä käytetään kun välitämme muiden palveluja (ravintolat, JT-Linen vesibussit, kokous- ja juhlatilat).

Tällöin arvonlisävero (24%) peritään ainoastaan välityspalkkiomme osuudesta.

Perittekö laskutuslisää?

Emme peri laskutuslisää.