Ehrensvärd-seura sata vuotta Suomenlinnassa

Ehrensvärd-Seura perustettiin vuonna 1921 Suomenlinnan ja sen historian tunnetuksi tekemiseksi. Aatteellinen yhdistys toteuttaa tarkoitustaan ylläpitämällä Ehrensvärd-museota, Suomenlinnan opastustoimintaa, julkaisemalla kirjallisuutta sekä kehittämällä matkailupalveluita ja toteuttamalla lapsille tarkoitettua historiallisiin tosiseikkoihin perustuvaa seikkailukierrosta. Lisäksi Ehrensvärd-seura vastaa Suomenlinna-museon avoinnapidosta ympärivuotisesti. Seura on tuottanut Suomenlinnan historiasta kertovan laajakangasesityksen ”Suomenlinna Experience”. Samoin on kerätty linnoituksen historiaa valaisevaa tietoa niin yleisön kuin tutkijoiden käytettäväksi. Seuran tytäryhtiö Suomenlinnan Matkailuexpert Oy operoi tykkisluuppi Dianaa. Alus on rakennettu seuran ja Suomenlinnan telakkasäätiön yhteistyönä. Sluuppia on käytetty matkailutuotteena Suomenlinnan historian elävöittämiseksi kesästä 2015 saakka.

0
Linnoituksen perustamisvuosi
0
Ehrensvärd-seuran perustamisvuosi
0
Eri kieliä
0
Ryhmiä vuosittain

Kadonneen kruunun jäljillä

Lapsille suunnattu “Kadonneen kruunun jäljillä” seikkailukierros aloitettiin vuonna 1998. Kierroksella on ollut mukana jo yli 200 000 osallistujaa ja kesällä 2017 juhlitaan kahdettakymmenettä esityskesää.
Kadonnut kruunu

Seura perusti 1930-luvulla Ehrensvärd-museon, jonka ylläpidosta se vastaa edelleen. Museon kokoelmia on kartutettu hankkimalla Viaporiin liittyvää esineistöä niin ruotsalaiselta kuin venäläiseltäkin kaudelta. Koululuokille sisäänpääsy Ehrensvärd-museoon on ollut aina ilmainen. Rahoittaakseen toimintaansa seura ylläpitää Suomenlinnassa kahvila Piperiä, Suomenlinnakeskuksen kahvilaa,  museokauppaa sekä Suomenlinnakeskuksessa että B34-rakennuksessa ja Tykistölahden kioskia. Ehrensvärd-seura on suorittanut Laatutonni-ohjelman.

Ehrensvärd-seura on vastannut opastustoiminnasta Suomenlinnassa vuodesta 1963 alkaen, kouluttanut päteviä oppaita ja harjoittanut matkailuneuvontaa. Opaskoulutus on toteutettu alan parhaimpien asiantuntijoiden voimin. Yleisöopastuksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tilauskierroksia järjestetään 13 eri kielellä vuosittain yli 1000 ryhmälle, joista koululuokkien osuus toukokuussa on yli 200 ryhmää. Ehrensvärd-seura järjestää opastettuja kierroksia myös Lonnalla ja Vallisaaressa.

 

Ehrensvärd-seuran johtokunnan jäsenet

Puheenjohtaja Jussi Nuorteva

Varapuheenjohtaja Timo Uolamo

Sihteeri Taru Lempinen

Reima Linnanvirta

Magdalena af Hällström

Mats Brommels

Arthur Aminoff

Kaarle Wikström

Outi Alanko-Kahiluoto

Päivi Happonen

 

Ehrensvärd-seuran toiminnanjohtaja

Carita Wilenius-Rantala

Yhteistyökumppanimme

  • Suomenlinna
  • Baltic Sea Castles
  • Visit Finland
  • SMAL AFTA
  • Kansallismuseo
  • Visit Helsinki

Katso myös

Suomenlinnassa järjestetään mielenkiintoisia opastuksia ja tutustumiskäyntejä, joita on myös mahdollisuus tilata erikseen, osana teidän vierailunne ohjelmaa.
Augustin Ehrensvärd

Augustin Ehrensvärd

Linnoituksen perustaja oli Augustin Ehrensvärd.

Ehrensvärd museo Suomenlinna

Ehrensvärd-museo

Tutustu upseeriston elämään linnoituksella 1700-luvulla.

Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Lasten seikkailukierros

Salaiset tunnelit kutsuvat seikkailuun.

Пушечный шлюп Свеаборг

Tykkisluuppi Diana

Purjehdi 1700-luvun tyyliin.