Aikamatka Ehrensvärd-museossa

Ehrensvärd-museo sijaitsee linnoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmäisenä isäntänä toimi Viaporin perustaja Augustin Ehrensvärd. Museon näyttely uusittiin vuonna 2015 ja sen kaunius rokokoointeriööri kertoo, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia, tyylihuonekaluja ja laivojen pienoismalleja.

Komendantintalo on hyvä esimerkki siitä, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivät saman katon alla. Talo oli linnoituksen komendantin asuin- ja virkahuoneistona aina vuoteen 1855, jolloin se menetti koko eteläisen puoliskonsa Krimin sodan pommituksissa. Vuonna 1927 Ehrensvärd-seura teki aloitteen museon perustamiseksi niihin komendantintalon huoneisiin jotka olivat olleet Ehrensvärdin asuntona. Museo avattiin vuonna 1930.

Ehrensvärd-museon aukioloajat 2020

Museo avoinna heinäkuussa ke, la ja su klo 11-17

Museo on avoinna elokuussa 15.-30.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17.

Huom. Museo on aukiolopäivinä suljettu klo 13.00-13.30.

Nimipäiväkutsut 1700-luvun tyyliin Ehrensvärd-museolla 18.7.2020

Ehrensvärd-museo herää eloon, kun historian elävöittäjät saapuvat juhlistamaan Kuningas Adolf Fredrikin nimipäivää pukeutuneina 1700-luvun juhla-asuihin. Juhlijat huvittelevat hienostuneesti pelaamalla aikalaisia uhkapelejä ja syömällä talousmamsellin kuuluisia herkkuja. Kuninkaan nimeen nostetaan maljoja ja saattaapa herrasväki uhkarohkeasti nautiskella kiellettyä “ruskeaa kultaa” eli kahvia. Tule aikamatkalle Ehrensvärd-seuran ja Société Helsingin yhteistyössä järjestämään tapahtumaan Ehrensvärd-museolle!

Tapahtuma järjestetään 18.7.2020 kello 13.30-16.30. 1700-luvun nimipäivän viettoon voi tutustua museon pääsymaksulla.

Liput museoon

Museon sisäänpääsymaksu on 5 euroa aikuisilta ja 2 euroa lapsilta.
Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

 

Museokierros ryhmille vuoden ympäri

Museoon voi varata ryhmille tutustumiskäyntejä myös talviaikaan. Opastetulla Tapakulttuuri ja taide kierroksella ja Rakkaudella Viaporista kierroksella tutustutaan niin linnoituksen päänähtävyyksiin kuin Ehrensvärd-museon tarinoihin.