Ajankohtaista

Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros

Vuonna 2018 juhlitaan Suomenlinnan seikkailukierroksen kaksikymmenvuotista taivalta. Juhlavuonna seikkailukierroksella ratkotaan Viaporin rakentamisaikaan liittyvää arvoituksellista salaisuutta, joka tuo paikalle myös kuninkaan apujoukkoineen.  Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros vie lapset (6-13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat  henkilöitä 1700-luvulta. Vihjeiden viitoittama matka kulkee vanhan linnoituksen kivisten muurien katveesta valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Kierros kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta.

Kesäesitykset ovat ajalla: 8.6.-4.8.2018. Tilaskierroksia järjestetään ryhmille 7.5.-31.8.2018.

Suomenlinna-museo

Suomenlinna-museo talviaikaan

Suomenlinna-museossa voi tutustua linnoituksen historiaan sekä nykypäivään näyttelyiden ja laajakangasesityksen avulla. Tim Birdin Suomenlinna -valon saaret -valokuvanäyttely kertoo linnoituksen tarinaa taidokkaiden valokuvien kautta.

Suomenlinnakeskus ja -museo ovat avoinna  päivittäin 10.30-16.30.  Huom! Suljettu 1.1.2018. Liput 5 / 8 €.

Opettajailtama 15.2.2018

Tervetuloa opettajailtamaan 15.2.2018 Suomenlinnaan

Tule tutustumaan talviseen Suomenlinnan merilinnoitukseen ja kuulemaan koululaisille suunnatusta, monipuolisesta ohjelmatarjonnasta torstaina 15.2.2018 kello 16.15-18.00.

Illan ohjelma aloitetaan piristävällä ulkoilulla opastuksen merkeissä. Kävelykierroksen jälkeen kokoonnutaan Paarlastihuoneella, jossa pidetään infohetki maukkaalla iltapalatarjoilulla höystettynä. Tilaisuudessa esitellään Ehrensvärd-seuran ja Hostel Suomenlinnan koululaisryhmille suunnattua ohjelmatarjontaa. Lisäksi kuullaan Unescon maailmanperintökohteen isännän Suomenlinnan Hoitokunnan tervehdys.

Aikataulu:

Lautta lähtee Kauppatorilta kello 16.00.

Opastus alkaa lauttarannasta noin kello 16.15.

Tilaisuus päätetään siten, että ehdimme kello 18.20 lähtevään lauttaan.

Varustautuminen: Ulkoiluun sopiva vaatetus ja hyvät jalkineet.

Ilmoittauduthan ennakkoon osoitteeseen sly@suokki.fi viimeistään 12.2.2018.

Tilaisuuden järjestävät ja tervetulleeksi toivottavat Ehrensvärd-seura ja Hostel Suomenlinna yhteistyössä Suomenlinnan Hoitokunnan kanssa.

Muuta mukavaa luettavaa

Suomenlinnassa tapahtuu ympäri vuoden ja alla olevista artikkeleista voit seurata mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia.
Telakkakalenteri alkaa olla lopuillaan

Ja niin saapui toukokuu ja telakkakalenteri alkaa olla lopuillaan. Tänään vappupäivänä aamiraali Chapman, joka aina ajoittain käy tykkisluuppi Dianaa katsomassa Viaporin telakalla, toivottaa mukavaa vappupäivän iltaa ja toukokuuta. Tippaleipiä on syöty jo 1700-luvulla vappuherkkuna ja simakin oli tunnettu juoma Chapmanin aikaan. Voit lukea kaikki Telakkakalenterin päivitykset Tykkisluupin omilla Facebook -sivuilla.

Read More
Vallisaaren opastetut yleisökierrokset ovat alkaneet! 

Vallisaaren opastetut yleisökierrokset ovat alkaneet! Tule viettämään toukokuista viikonloppua Vallisaareen. Ilahduta äitiä elämyslahjalla ja viettäkää äitienpäivää luontopolulla, tutustuen saaren kiehtovaan historiaan ja viehättävään luontoon. Tai mikä olisi parempi paikka juhlistaa Suomen luonnon päivää “Villiinny keväästä” kuin Vallisaaren kesyttämätön luonto. Opastukset ovat suomeksi ja kestävät noin 1,5h. Kierrokset alkavat Luotsitalon edustalta 1.5.-12.5. la-su klo 11.50 sekä […]

Read More
Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierros lapsille

Kesä on saapunut Viaporin linnoitukseen. Aurinko lämmittää kivisiä muureja, tuuli puhaltelee leudosti mereltä ja ilmassa on syreenien tuoksu. Puista kuuluu lintujen liverrys ja linnanpihalta kenkien kopse väen kulkiessa askareisiinsa. Arki kuluu uomissaan, mutta eräänä päivänä tapahtuu jotakin jännittävää. Linnanpihalle saapuu joukko vierailijoita, jotka ovat pukeutuneet sangen moderniin tyyliin. Keitä he ovat ja mistä Suomenlinnasta he […]

Read More
Kevätretki ryhmälle

Suunnitteletko kevätretkeä ryhmälle? Suomenlinna kutsuu vierailemaan vanhan linnoituksen keväisiin maisemiin. Tämän kevään ohjelmatarjontaan kuuluvat seikkailukierros Vuosisatojen aikamatka ja 1700-luku henkiset tykkisluuppi Dianan purjehdukset sekä opastettuja kävelykierroksia. Ryhmät ovat tervetulleita myös Ehrensvärd-museoon ja Suomenlinnamuseoon. Ehrensvärd-seuran kautta onnistuu myös ruokailun ja vesibussikuljetuksien varaaminen sujuvasti. Ohjelmatarjontaan voi tutustua osoitteesta www.suomenlinnatours.com. Tervetuloa Suomenlinnaan!

Read More
Vuosisatojen aikamatka – uusi seikkailukierros!

Suomenlinnassa seikkaillaan tänä vuonna uudella Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierroksella, joka kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta kolmella vuosisadalla ja valtakaudella. Seikkailukierros on osa Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Tilauskierroksia järjestetään ryhmille 4.5.2017 alkaen ja kesän esitykset ovat ajalla 9.6. – 5.8.2017. Lisätiedot: www.suomenlinnatours.com. Seikkailukierroksen löydät myös Facebookista: Suomenlinnan seikkailukierros lapsille – Äventyrsturen för barn på Sveaborg Kuva: Nadja Sarel

Read More
Kurja Viapori – kierros

Suomenlinna verhoutuu synkkään marraskuun pimeään. Sinne kannattaa sukeltaa kaamealla Kurja Viapori – opastuskierroksella. Marraskuun perjantait on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille, taudeille ja viinan kiroille. Vaihda pikkujouluajan turhat hassuttelut Suomenlinnan tummiin tositarinoihin kierroksella, jonka jälkeen historia näyttäytyy aivan uudessa valossa. Pimeässä valossa. Kurja Viapori yleisöopastukset syksyllä 2017 suomeksi perjantaisin 3.11. / 24.11. klo 18:20, lähtö […]

Read More