Ajankohtaista

Suomenlinna on ympärivuotinen matkakohde, jossa järjestetään jatkuvasti erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa niin aikuisille kuin lapsille. Monet tapahtumat rakentuvat lukuisten kiehtovien tarinoiden ympärille. Tällä sivulla löydätte osan niistä kertomuksista sekä Suomenlinnaan liittyviä ajankohtaisia uutisia.
Suomenlinnan oppaiden auktorisointii

Suomenlinnan seikkailukierroksen 20-vuotisjuhlavuosi esittäytyy Oppimisen Fiestassa

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuonna 2018 juhlitaan suomalaisen Suomenlinnan 100-vuotismerkkivuotta ja Suomenlinnan seikkailukierroksen kaksikymmentävuotista taivalta. Juhlavuonna seikkailukierroksella ratkotaan Viaporin rakentamisaikaan liittyvää arvoituksellista salaisuutta, joka tuo paikalle myös kuninkaan apujoukkoineen.

Oletko osallistunut seikkailukierrokselle? Tule muistelemaan ja tutustu kierroksen toiminnallisuuteen. Oppimisen Fiestassa kerromme tulevasta juhlavuodesta. Kuulemme miellämme ajatuksia siitä, miten historialliseen taustatietoon pohjautuva näytelmä toimisi parhaiten koulutyön apuvälineenä. Paikalla on myös Viaporin linnoitustonttu Kaarle, joka tuntee linnoituksen kuin omat taskunsa. Kaarlen kanssa voi jutella niin Suomenlinnan historiasta kuin nykypäivästäkin sekä linnoituksesta retkikohteena.

Aika ja paikka:
2.11.2017 kello 9-12
Kultus.LIVE:n osalto, Finlandia-talo (Mannerheimintie 13e, 00100 Helsinki)

Linnoitustonttu Kaarlen kierros Viaporissa

Kukas tuolta saapuukaan reippaasti hiippalakki hulmuten? Sehän on Linnoitustonttu Kaarle! Hän saapui Viaporiin jo silloin kun linnoitusta vasta rakennettiin. Hän on kaikkien ystävä ja pitää tarinoista, tuntee hyvin linnoituksen historian ja sen hämärät bastionit ja kiviset muurit. Hän on mitä mainioin opas linnoituksessa, sillä tonttupolun reitti kulkee eri puolilla Suomenlinnaa. Kierroksen aikana ratkotaan tehtäviä ja kuullaan linnoituksen elämästä eri aikoina. Kierros Kaarle-tontun seurassa mukailee Linnoitustontun reittiä.

Kierrokset: la 2.12, 9.12 ja 16.12 klo 11.00 ja 13.30

Kierros alkaa Rantakasarmin matkailuneuvonnalta ja kestää noin tunnin.
Liput 7 € / henkilö, liput ennakkoon verkkokaupasta.

Kierrospäivänä jäljellä olevat liput myydään lauttarannassa Rantakasarmilla, maksu käteisellä.

Tonttupolku on koko perheelle sopiva ohjelma.
Huom. Lapsilla tulee olla täysi-ikäinen huoltaja mukana kierroksella.
Varustautuminen: säähän sopiva ulkoiluvaatetus ja hyvät jalkineet

Tilauskierrokset:

Kierrosta järjestetään ryhmille arkisin ajalla 4.12.-20.12.2017 (ei 6.12.). Hinta: 160 €. Ryhmän koko korkeintaan 25 henkilöä. Kierros soveltuu parhaiten päiväkotien viskareille ja esikoululaisille sekä 1-2-luokkalaisille. Varaukset guidebooking(at)suomenlinnatours.com

Suomenlinnan majakka

Kurja Viapori

Suomenlinna verhoutuu synkkään marraskuun pimeään. Sinne kannattaa sukeltaa kaamealla Kurja Viapori – opastuskierroksella. Marraskuun perjantait 3.11 ja 24.11 on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille, taudeille ja viinan kiroille.

Vaihda pikkujouluajan turhat hassuttelut Suomenlinnan tummiin tositarinoihin kierroksella, jonka jälkeen historia näyttäytyy aivan uudessa valossa. Pimeässä valossa.

Kurja Viapori yleisöopastukset syksyllä 2017 suomeksi perjantaisin 3.11. / 24.11. klo 18:20, lähtö Suomenlinnasta lauttarannasta. Liput 13 euroa/hlö osoitteesta https://johku.com/suomenlinna/fi_FI/catalog/#!/60

Muuta mukavaa luettavaa

Suomenlinnassa tapahtuu ympäri vuoden ja alla olevista artikkeleista voit seurata mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia.
Telakkakalenteri alkaa olla lopuillaan

Ja niin saapui toukokuu ja telakkakalenteri alkaa olla lopuillaan. Tänään vappupäivänä aamiraali Chapman, joka aina ajoittain käy tykkisluuppi Dianaa katsomassa Viaporin telakalla, toivottaa mukavaa vappupäivän iltaa ja toukokuuta. Tippaleipiä on syöty jo 1700-luvulla vappuherkkuna ja simakin oli tunnettu juoma Chapmanin aikaan. Voit lukea kaikki Telakkakalenterin päivitykset Tykkisluupin omilla Facebook -sivuilla.

Read More
Vallisaaren opastetut yleisökierrokset ovat alkaneet! 

Vallisaaren opastetut yleisökierrokset ovat alkaneet! Tule viettämään toukokuista viikonloppua Vallisaareen. Ilahduta äitiä elämyslahjalla ja viettäkää äitienpäivää luontopolulla, tutustuen saaren kiehtovaan historiaan ja viehättävään luontoon. Tai mikä olisi parempi paikka juhlistaa Suomen luonnon päivää ”Villiinny keväästä” kuin Vallisaaren kesyttämätön luonto. Opastukset ovat suomeksi ja kestävät noin 1,5h. Kierrokset alkavat Luotsitalon edustalta 1.5.-12.5. la-su klo 11.50 sekä […]

Read More
Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierros lapsille

Kesä on saapunut Viaporin linnoitukseen. Aurinko lämmittää kivisiä muureja, tuuli puhaltelee leudosti mereltä ja ilmassa on syreenien tuoksu. Puista kuuluu lintujen liverrys ja linnanpihalta kenkien kopse väen kulkiessa askareisiinsa. Arki kuluu uomissaan, mutta eräänä päivänä tapahtuu jotakin jännittävää. Linnanpihalle saapuu joukko vierailijoita, jotka ovat pukeutuneet sangen moderniin tyyliin. Keitä he ovat ja mistä Suomenlinnasta he […]

Read More
maalis 06, 2017 admin 0 comments kierrokset, retki
Kevätretki ryhmälle

Suunnitteletko kevätretkeä ryhmälle? Suomenlinna kutsuu vierailemaan vanhan linnoituksen keväisiin maisemiin. Tämän kevään ohjelmatarjontaan kuuluvat seikkailukierros Vuosisatojen aikamatka ja 1700-luku henkiset tykkisluuppi Dianan purjehdukset sekä opastettuja kävelykierroksia. Ryhmät ovat tervetulleita myös Ehrensvärd-museoon ja Suomenlinnamuseoon. Ehrensvärd-seuran kautta onnistuu myös ruokailun ja vesibussikuljetuksien varaaminen sujuvasti. Ohjelmatarjontaan voi tutustua osoitteesta www.suomenlinnatours.com. Tervetuloa Suomenlinnaan!

Read More
Vuosisatojen aikamatka – uusi seikkailukierros!

Suomenlinnassa seikkaillaan tänä vuonna uudella Vuosisatojen aikamatka -seikkailukierroksella, joka kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta kolmella vuosisadalla ja valtakaudella. Seikkailukierros on osa Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Tilauskierroksia järjestetään ryhmille 4.5.2017 alkaen ja kesän esitykset ovat ajalla 9.6. – 5.8.2017. Lisätiedot: www.suomenlinnatours.com. Seikkailukierroksen löydät myös Facebookista: Suomenlinnan seikkailukierros lapsille – Äventyrsturen för barn på Sveaborg Kuva: Nadja Sarel

Read More
Kurja Viapori – kierros

Suomenlinna verhoutuu synkkään marraskuun pimeään. Sinne kannattaa sukeltaa kaamealla Kurja Viapori – opastuskierroksella. Marraskuun perjantait on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille, taudeille ja viinan kiroille. Vaihda pikkujouluajan turhat hassuttelut Suomenlinnan tummiin tositarinoihin kierroksella, jonka jälkeen historia näyttäytyy aivan uudessa valossa. Pimeässä valossa. Kurja Viapori yleisöopastukset syksyllä 2016 suomeksi perjantaisin 4.11. / 11.11. / 18.11. / […]

Read More